Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Filmanbefaling: Bugs

7. september 2016 by Valbylille Skriv kommentar

Bugs

For et par uger siden var jeg inviteret til fremvisning af en ny dokumentarfilm om at spise insekter. Filmen hedder Bugs og har premiere i dag. Jeg kan varmt anbefale at tage et smut forbi biografen, hvis du gerne vil vide mere om, hvorvidt vi bør spise insekter og hvordan de indsamles.

I filmen følger vi tre unge mænd fra Nordic Food Lab på deres færd ud i verden efter mere viden om at spise insekter. Det er vanvittigt fascinerende at opleve deres nysgerrighed og åbenhed over for forskellige tilberedninger af kryb og kravl og især den enes stædige fokus på bæredygtighed.

Filmen præsenterer insekter som en god fødevaregruppe med mange delikatesser. Det er dog ikke entydigt, om vi nu alle sammen bør spise dem. For som med alt andet kan også insekter til madlavning industrialiseres i en grad, så det ikke længere er bæredygtigt. Og det var jo netop det, der var hensigten.

Filmen rejser en masse nye overvejelser og problemstillinger, og vi ser både de idylliske sider, hvor indsamling af insekter er en del af den lokale levevis og de barske sider, hvor der er tale om benhård forretning.

Hvis du er blevet nysgerrig kan du se en forsmag på filmen her.

Bugs-3

Efter filmen blev vi budt på et par interessante smagsprøver, som kokken Roberto Flore stod bag. Han er chefkok hos Nordic Food Lab og medvirker også i filmen.

Jeg havde set frem til de små retter med en god blanding af rædsel og nysgerrighed, og blev faktisk en lille smule skuffet over, at der ikke var så mange insekter som forventet. Det var der dog en god forklaring på. I Danmark har vi bare ikke særlig god adgang til spiselige insekter, og det går jo ikke at importere, når temaet er bæredygtighed. Se, den begrundelse kunne jeg godt lide.

Mærkelig mad var der dog nok af, for udfordres skulle vi. Menuen stod derfor på sprødt fiskeskind, hjertetatar med figen i Anty gin og minitacos med larver. Så lidt insekt var der trods alt. Hele herligheden blev skyllet ned med Anty gin.

Bugs-2

De små tacos var virkeligt gode. Så gode at der var flere, der hapsede en ekstra. Og jeg fortrød, at jeg ikke gjorde det. Hjertetataren smagte faktisk også godt, men den lille anretning var næsten for stor, da smagen var meget mættende.

Anty gin ville jeg virkelig gerne smage igen. Det blev kun til et ganske lille nip, da det ikke engang var frokosttid, og jeg skulle tilbage på arbejde. Ginen er destilleret på myrer, og smager meget mildt samtidig med at myresyren får det til at prikke på læber og tunge. Spøjst og godt. Der er kun lavet 99 flasker, så får du muligheden for at smage, er det bare med at sige ja tak.

På baggrund af både film og smagsprøver er det min personlige vurdering, at vi nok ikke skal passe på med at hype insekter for meget, og at det nok ikke er meningen, at vi skal spise insekter overalt på planeten. Men næste gang jeg tager til Asien skal jeg dælendytme smage en græshoppe. Det turde jeg ikke sidste gang.

GemGem

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Bøger, film og spil Tags: dokumentar, film, insekter

« Superfine skolefutter – diy
Spraglet sensommertærte med ost »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved