I går eftermiddags kom vi hjem fra en dejlig lang uge i Paris. Jeg har ikke været der i fire år, og i betragtning af at jeg tidligere aflagde byen mindst et årligt besøg, var det tiltrængt at indånde den velkendte pariserstemning. Det var også ved at være sidste udkald, inden vi om kun et par måneder supplerer familien med endnu et medlem. Babyen skal selvfølgelig have en doudou (sovedyr) fra Paris præcis som søsteren fik en, så ferien var faktisk lidt af en nødvendighed.
Det var dog lige før, vi ikke kom afsted denne gang. Aftenen før afrejse lagde vores datter sig med 40 i feber, og pakningen blev afbrudt af gennemgang af afbestillingsforsikring, pristjek på senere flyafgange, diskussion af om jeg skulle rejse alene mv. Til sidst besluttede vi os for at pakke i håb om, at feberen ville være aftaget dagen efter.
Det bragte os til næste problem. Mit pas var væk. Hele huset blev endevendt flere gange, men på trods af, at det kun var 14 dage siden, jeg sidst havde set det, var det sporløst forsvundet. Aldrig har jeg følt mig så lidt tjekket. Øv, øv, øv.
Heldigvis løste det hele sig dagen efter. Pigens temperatur var faldet til lige under feber, og da vi først skulle flyve om eftermiddagen, kunne jeg nå forbi borgerservice og få et midlertidigt pas. Der var lige lovlig meget panik i luften, men afsted kom vi.
Vi boede i en superlækker lejlighed så centralt, som det overhovedet kan blive, og da alle turistattraktioner for længst er oplevet, var der kun to must-do. Der skulle købes en bamse til babyen, og vi skulle indtage en frokostfalafel på Place de Vosges.
Derudover tussede vi rundt i byen på må og få. Vi nød at have lejligheden som base, og fandt hurtigt den bedste bager i lokalområdet, hvor vi hver morgen tankede op med friske croissanter og nybagt baguette à l’ancienne. Madoplevelserne var ellers ikke imponerende, da Pigens feber vendte tilbage just ankommet til Paris, og senere blev afløst af et ikke så restaurantvenligt humør. Det var også meningen, at vi ville lave lækker mad i lejligheden, men for at få mest mulig tid i byen, blev det mest til take away og baguette med ost og paté. Og kager! Jeg har aldrig spist kager på mine ferier i Paris, da de færreste konditorier har siddepladser, og jeg normalt har boet på ret beskedne hotelværelser, der ikke ligefrem har indbudt til kagespisning. Det er helt sikkert en fordel ved at bo i lejlighed.
Mens Manden og jeg svælgede i fintindpakkede flødekager, valgte Pigen hver gang en macaron. Hun har så vidt vides aldrig smagt dem før, men må altså have en særlig sans for at spotte lækre kager. Det er jo ikke ligefrem, fordi de skilter med al deres lækkerhed, men alligevel gennemskuede hun dem.
Jeg kunne skrive side op og side ned, om alt det vi har oplevet i Paris og om hvor man får den billigste Valrhona og det bedste udvalg af køkkengrej og delikatesser. Det bliver dog ikke nu, da Manden lokker med god film. Det er dog ganske sikkert, at der kommer flere Paris-indlæg i nærmeste fremtid med fif til børnevenlige aktiviteter og mekkaer for foodies. Kig forbi, hvis I er på vej til Paris, og vil have et par tips med på vejen.
Skriv et svar