Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

En uge i Paris

23. marts 2014 by Valbylille Skriv kommentar


I går eftermiddags kom vi hjem fra en dejlig lang uge i Paris. Jeg har ikke været der i fire år, og i betragtning af at jeg tidligere aflagde byen mindst et årligt besøg, var det tiltrængt at indånde den velkendte pariserstemning. Det var også ved at være sidste udkald, inden vi om kun et par måneder supplerer familien med endnu et medlem. Babyen skal selvfølgelig have en doudou (sovedyr) fra Paris præcis som søsteren fik en, så ferien var faktisk lidt af en nødvendighed.

Det var dog lige før, vi ikke kom afsted denne gang. Aftenen før afrejse lagde vores datter sig med 40 i feber, og pakningen blev afbrudt af gennemgang af afbestillingsforsikring, pristjek på senere flyafgange, diskussion af om jeg skulle rejse alene mv. Til sidst besluttede vi os for at pakke i håb om, at feberen ville være aftaget dagen efter.

Det bragte os til næste problem. Mit pas var væk. Hele huset blev endevendt flere gange, men på trods af, at det kun var 14 dage siden, jeg sidst havde set det, var det sporløst forsvundet. Aldrig har jeg følt mig så lidt tjekket. Øv, øv, øv.

Heldigvis løste det hele sig dagen efter. Pigens temperatur var faldet til lige under feber, og da vi først skulle flyve om eftermiddagen, kunne jeg nå forbi borgerservice og få et midlertidigt pas. Der var lige lovlig meget panik i luften, men afsted kom vi.

Vi boede i en superlækker lejlighed så centralt, som det overhovedet kan blive, og da alle turistattraktioner for længst er oplevet, var der kun to must-do. Der skulle købes en bamse til babyen, og vi skulle indtage en frokostfalafel på Place de Vosges.

Derudover tussede vi rundt i byen på må og få. Vi nød at have lejligheden som base, og fandt hurtigt den bedste bager i lokalområdet, hvor vi hver morgen tankede op med friske croissanter og nybagt baguette à l’ancienne. Madoplevelserne var ellers ikke imponerende, da Pigens feber vendte tilbage just ankommet til Paris, og senere blev afløst af et ikke så restaurantvenligt humør. Det var også meningen, at vi ville lave lækker mad i lejligheden, men for at få mest mulig tid i byen, blev det mest til take away og baguette med ost og paté. Og kager! Jeg har aldrig spist kager på mine ferier i Paris, da de færreste konditorier har siddepladser, og jeg normalt har boet på ret beskedne hotelværelser, der ikke ligefrem har indbudt til kagespisning. Det er helt sikkert en fordel ved at bo i lejlighed.

Mens Manden og jeg svælgede i fintindpakkede flødekager, valgte Pigen hver gang en macaron. Hun har så vidt vides aldrig smagt dem før, men må altså have en særlig sans for at spotte lækre kager. Det er jo ikke ligefrem, fordi de skilter med al deres lækkerhed, men alligevel gennemskuede hun dem.

Jeg kunne skrive side op og side ned, om alt det vi har oplevet i Paris og om hvor man får den billigste Valrhona og det bedste udvalg af køkkengrej og delikatesser. Det bliver dog ikke nu, da Manden lokker med god film. Det er dog ganske sikkert, at der kommer flere Paris-indlæg i nærmeste fremtid med fif til børnevenlige aktiviteter og mekkaer for foodies. Kig forbi, hvis I er på vej til Paris, og vil have et par tips med på vejen.

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Sniksnak Tags: Paris

« Pasta med græskar, salvie og citron
Petit pois à la bonne femme – en budgetvenlig studenterklassiker »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved