Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Edamamebønner med sesam og chili

8. juli 2016 by Valbylille Skriv kommentar

Gå til opskrift

edamamebønner med sesam, chili og hvidløg-4

Sikke meget regn vi har haft på det sidste. I dag begynder vores ferie, og vi krydser fingre for, at solen snart titter frem og forsøder sommeren. Ellers må vi bare hygge indendørs med brætspil, bøger, vin og varme drikke. Og snacks. Det er jo ferie.

En af mine favoritsnacks her for tiden er disse edamamebønner med sesamfrø og chili. Jeg lavede dem for et par dagen siden som eftermiddagssnack til børnene. Drengen er i den grad fan, mens Pigen slet ikke fik smagt dem. Hun havde besøg af en veninde, og var travlt optaget af perleplader og tøseri. Og vups var bønnerne væk. 

edamamebønner med sesam, chili og hvidløg-3

Edamamebønner med sesam og chili

Valbylille
0 fra 0 stemmer
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser
 

  • 250 g frosne edamamebønner
  • 1 spsk jordnøddeolie
  • 1/2 fintsnittet chili
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 spsk sesamfrø
  • evt. lidt soja

Sådan gør du
 

  • Rist sesamfrøene på en tør pande, til de begynder at knitre. Læg dem til side.
  • Overhæld bønnerne med kogene vand, og tør dem godt.
  • Kom olie på panden sammen med et helt fed hvidløg og chilien. Sauter et par minutter. Tilsæt bønnerne, og giv også dem et oar minutter.
  • Tilsæt evt. lidt soja. det smager herligt, men de fleste edamebønner er saltet rigeligt i forvejen, så vær forsigtig med flasken.
  • Kom bønnerne i en skål eller fad, tag hvidløgsfedet fra og drys med de ristede sesamfrø.
  • Bønner kan både spises lune og kolde.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!

edamamebønner med sesam, chili og hvidløg-5

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Asien, Frokost og småretter, Glutenfri, Opskrifter, Snacks, Sommer, Vegansk Tags: edamamebønner

« Skøn lavendelscrub til aftenbadet
Argentinske empanadas med salsa criolla »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved