Sikke meget regn vi har haft på det sidste. I dag begynder vores ferie, og vi krydser fingre for, at solen snart titter frem og forsøder sommeren. Ellers må vi bare hygge indendørs med brætspil, bøger, vin og varme drikke. Og snacks. Det er jo ferie.
En af mine favoritsnacks her for tiden er disse edamamebønner med sesamfrø og chili. Jeg lavede dem for et par dagen siden som eftermiddagssnack til børnene. Drengen er i den grad fan, mens Pigen slet ikke fik smagt dem. Hun havde besøg af en veninde, og var travlt optaget af perleplader og tøseri. Og vups var bønnerne væk.

Edamamebønner med sesam og chili
Ingredienser
- 250 g frosne edamamebønner
- 1 spsk jordnøddeolie
- 1/2 fintsnittet chili
- 1 fed hvidløg
- 1/2 spsk sesamfrø
- evt. lidt soja
Sådan gør du
- Rist sesamfrøene på en tør pande, til de begynder at knitre. Læg dem til side.
- Overhæld bønnerne med kogene vand, og tør dem godt.
- Kom olie på panden sammen med et helt fed hvidløg og chilien. Sauter et par minutter. Tilsæt bønnerne, og giv også dem et oar minutter.
- Tilsæt evt. lidt soja. det smager herligt, men de fleste edamebønner er saltet rigeligt i forvejen, så vær forsigtig med flasken.
- Kom bønnerne i en skål eller fad, tag hvidløgsfedet fra og drys med de ristede sesamfrø.
- Bønner kan både spises lune og kolde.
Skriv et svar