Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Easy peasy hybensuppe

29. august 2013 by Valbylille 2 kommentarer

Gå til opskrift


Jeg har desværre ingen billeder af hybensuppen, så I må nøjes med et par pics fra vores hybenudflugt. Pigen og Manden hentede mig på kontoret en tidlig aften, og så drog vi ellers af sted til stranden. Hybenplukningen overlod de til mig, og det var ganske hyggeligt at følge med i deres kapløb og tagfat på stranden, mens jeg plukkede løs af de smukke bær i klitterne.

Hjemme igen blev det knap så hyggeligt, for jeg havde fuldstændigt glemt, hvor rædselsfuldt det er at rense hyben. For det er det. Efter 2 timer og 1 kvarters slid i køkkenet var det blevet sengetid, og marmeladekogningen blev derfor udskudt til næste dag. De sidste håndfulde hyben blev ignoreret og fik lov at overnatte i kurven.

Dagen efter var lysten til at rense flere hyben (sjovt nok) endnu ikke dukket op, og med fire glas færdig marmelade havde jeg rigeligt. Dovenskaben tog derfor madspildsmodstanden i hånden, og resultatet blev denne suppe, som jeg gerne laver igen.

Vi spiste den kold en lun aften, men den vil også være god varm, når efterårskulden rigtig får fat.

Hybensuppe

0 fra 0 stemmer
Udskriv Pin Recipe
Antal 4 personer

Ingredienser
 

  • 300 g hele hyben
  • 1 l vand
  • 1,5 dl sukker
  • 1 stang vanilje
  • Reven skal fra 1 citron
  • evt. kartoffelmel

Sådan gør du
 

  • Skær top og bund af hybenerne og kog dem møre i vandet i ca. 30 minutter. Tag en ren gryde, læg en finmasket si henover og hæld hyben og vand over i sien.
  • Mos hyberne godt og grundigt med en grydeske, så alt frugtkødet bliver presset gennem sien. Bring hybensaften i kog og tilsæt kornene fra vaniljestangen, sukkeret og citronskallen.
  • Suppen kan spises både varm og kold. Serveres den varm, skal den forsigtigt jævnes med lidt kartoffelmel. Serveres den kold er den svær at jævne, da konsistensen ændrer sig. Jeg tilsatte ikke kartoffelmel, da jeg først havde tænkt mig at genopvarme den, men siden ombestemte mig. Den blev derfor lidt til den tynde side, men hellere det end for tyk. Vær derfor varsom med kartoffelmelet, hvis den skal spises kold.

Bemærkninger

Server den varme suppe som hyldebærsuppe med et par knuste tvebakker eller server den kolde suppe med en kugle is eller en klat skyr og pynt med revet citronskal.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!

 

GemGem

GemGem

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Danmark og Norden, Dessert og tærter, Efterår, Kager og sødt, Opskrifter, Suppe, Vegansk Tags: dessert, frugtsuppe, hyben

« Hybenmarmelade
Belugalinser med squash, gulerødder og spinat »

Kommentarer

  1. Tove Johansen skriver

    25. september 2019 kl. 12:04

    Er det nødvendig at tage frøene ud, når man koger dem til suppe, og sier det.
    Et spørgsmål fra en doven.

    Svar
    • Valbylille skriver

      25. september 2019 kl. 17:07

      Det klør ganske meget at få frøene i munden, så jeg tør ikke koge dem med af frygt for, at kløen vil diffundere ud i suppen. Hvis du tør teste, må du meget gerne dele din oplevelse – Der er jo ingen grund til at gøre det mere besværligt end højst nødvendigt.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved