Da de danske grøntsager indtog butikkerne denne sommer, fyldte jeg kurven og brugte herlighederne til denne salat. Den lader grøntsagerne strutte af velsmag og sprødhed, og fremhæver deres sommerfinhed på skønneste vis. Salaten blev straks en favorit, og vi har spist den sammen med nye kartofler og et stykke kød eller fisk mindst et par gange om ugen siden første gang.
Jeg bliver nok aldrig træt af kombinationen, men kan godt mærke, at der snart skal et par nyheder i salatskålen. Sæsonen for de fine sommerkål er dog så kort, at denne simple salat skal nydes endnu et par gange før sommeren går på hæld, og grøntsagerne ændrer smag.
Sprød sommersalat
1/4 spidskål
1/2 blomkål
1 bundt radiser
1 potte dild
1 spsk koldpresset rapsolie
saft fra 1/2 citron
>evt. et par håndfulde nybælgede ærter
Snit spidskål og radiser fint, og bræk blomkålen i små buketter. Bland grøntsagerne sammen med dild plukket i mindre stykker. Rør citronsaft og olie sammen, og vend dressingen i lige inden servering.
Skriv et svar