Jeg har fået så mange nye spiselige favoritter denne sommer, og en af dem er denne krydrede dip. Det er ikke løgn, hvis jeg siger, at jeg kan spise den til alt.
Den er god til både rå, dampede og grillede grøntsager, og det er også den dip, jeg foretrækker til southern fried chicken. Det er bare et godt match. I dag har jeg givet Pigen et lille bæger med i madpakken, som hun kan dyppe sine gulerodsstave og havregrødskiks i. Det synes hun er ret hyggeligt, og for mig er det en nem måde at gøre lidt ekstra ud af hendes madpakke.
Det er i øvrigt helt utroligt, hvor mange grøntsager børnene kan gnave sig igennem med en god dip. Mine børn spiser mere eller mindre alt, men engang i mellem får især Pigen en fiks idé med, at der er noget hun ikke kan lide. Det har dog aldrig været værre end, at det kunne klares med en god dip til grøntsagerne, lidt kokos over frugten eller at gryderetten eller kødet serveres i en form for brød.

Den allerbedste dipsauce
Ingredienser
- 1 dl mayonaise
- 1 spsk ketchup
- 1 tsk dijonsennep
- 1 tsk røget paprika
- 1 tsk hvidløgsgranulat eller -pulver
- 1 lille løg
- 1/2 lime
- salt
Sådan gør du
- Rør mayonaisen sammen med ketchup, sennep og finthakket løg.
- Smag dipsaucen til med limesaft og måske en smule salt. Server den straks til fx southern fried chicken eller bare en tallerken sprøde grøntsager.
Skriv et svar