Så er der texmex til alle! Hvis I aldrig har smagt en crunchwrap, er det altså nu det gælder. De er nemlig allerbedst med sensommerfriske grøntsager.
Jeg har virkelig glædet mig til at dele denne opskrift med jer, og har faktisk haft den klar siden engang først i juli.
Om det var sidste år eller forrige år vi spiste pasta med tomatsovs mere eller mindre hveranden dag hele august måned står ikke klart længere, men engang i mellem har vi altså en eller anden ret vi bare ikke kan slippe. I juni og og de første par uger af juli var det crunchwraps. Det tog ikke helt så meget overhånd som vores flirt tomatsovs, men der gik altså ikke mere end højst en uge i mellem, at der var crunchwraps på bordet, og den hyppighed tilfalder altså ikke så mange retter her i huset.
Som jeg skrev i torsdags synes jeg, at I skal sende jeres teenagere i køkkenet for at crunchwrappe en af de nærmeste dage. Hvis de ikke har alt for travlt med vokseværk og kærestesorg, burde det være en ganske overkommelig ret at gå i krig med, og som passer helt perfekt til deres fastfoodkrævende smagsløg.
Crunchwrap passer også fint til både mine, Mandens og børnenes smagsløg, så lad jer ikke begrænse af manglende teenager. Alle elsker crunchwrap!
En crunchwrap er i mine øjne den allerbedste indpakning af meximad. Opskriften I får i dag er rimelig klassisk texmex, men kan nemt varieres med jeres helt egne favoritter fra det mexikanske køkken. Det eneste der for alt i verden skal med i en crunchwrap, er de sprøde majschips, der giver retten det helt rigtige crunch. Og så er foldningen og pandestegningen også vigtige, men det giver vist lidt sig selv.
Jeg ved godt, at jeg nok står lidt alene med det her, men jeg er faktisk ikke specielt pjattet med den traditionelle servering af texmexmad, hvor masser af små skåle sendes rundt, mens man i ihærdigt fylder så meget kød og grønt på sin tortilla, at den slet ikke kan rulles sammen. Det giver altid flashback til fællesspisningen i kollegiekøkkenet, hvor det var et rent ragnarok og man slet ikke fik talt sammen, fordi det handlede om at forsyne sig, inden skålenes indhold slap op. Med crunchwrap bliver spisningen langt mere rolig, hvilket er et kæmpe plus i min bog.
Vi har gerne to pander kørende, og så begynder vi altid med børnenes wraps. Det passer helt perfekt med, at de kan køle til børnetemperatur, når vi laver næste hold til de voksne. Af og til er børnene med til at bygge deres egne crunchwraps i køkkenet, og det har overrasket mig, at det tilsyneladende har betydning for deres valg af fyld, om de er med til at tilberede maden i køkkenet eller bygger en traditionel wrap ved bordet.
I køkkenet vælger de så godt som alt, mens de (særligt Drengen) ved bordet kan være uhyre selektive. I dag har han fx spist en bolle med agurk og salat, mens vi andre spise umanerligt gode sloppy joes. Hvis han havde været med til at fylde bollen i køkkenet, og den derefter skulle have en tur i ovnen, er jeg overbevist om, at der også havde været både kød og ost i. Det er der i hvert fald altid i hans crunchwraps.
Men nok om det. Nu er det vist på tide med en opskrift. Åh jo, her på falderebet har jeg i øvrigt også lige behov for at beklage billedkvaliteten. Med de mange crunchwraps der har været en tur over vores stegepander, skulle man tro, at det havde været muligt at gør det en anelse bedre. Men når der er udsigt til crunchwrap, er familiens tålmodighed altså ikke så stor, så i sidste ende føler jeg mig egentlig ret heldig over, at det er lykkedes overhovedet at få et par billeder.

Crunchwrap classic
Ingredienser
Kødfyld
- 400 g oksekød hakket
- 1 tsk spidskommen stødt/knust
- 0,5 tsk kardemomme stødt
- 1 tsk korianderfrø stødt/knust
- 0,5 tsk røget paprika
- 1 tsk oregano
- 1 fed hvidløg presset
- 2 tsk olie
- salt
Ostefyld
- 125 g ost revet
- 50 g flødeost
- 1 dl mælk
Salat
- 6 cherrytomater
- 20 cm agurk
- 2 håndfulde icebergsalat
- 0,5 peberfrugt
Crunchwrap
- 5 tortillas store
- 1 dl cremefraiche
- 1 avocado i skiver
- 20 nachos
- olie
Sådan gør du
Kødfyld
- Kom olien på en pande og varm den godt op. Kom kød, hvidløg og krydderier på panden, og steg det under jævnlig omrøring. Smag til med salt.
Ostefyld
- Kom mælk, ost og flødeost i en gryde, og varm forsigtigt op under omrøring. Tag gryden fra varmen, når konsistensen er jævn.
- Salat
- Snit salaten fint, skær de øvrige grøntsager i små tern, og bland det hele sammen.
Crunchwrap
- Læg en tortilla fladt på køkkenbordet. Fordel 1,5 spsk cremefraiche på midten, og derefter 1/4 af salaten og avocadoskiverne.
- Læg 5 nachos ovenpå salaten. Top med kødfyld og ostesovs.
- Fold kanterne ind over fyldet. De har et helt naturligt fold, så det giver næsten sig selv. Luk hullet i midten med et stykke af den femte tortilla.
- Steg crunchwrappen i lidt olie på en glohed pande. Samlesiden skal vende ned af. Når den har taget farve vendes wrappen.
- Saml og steg de tre andre wraps på samme vis.
- Skær dem over på midten (som et pitabrød), og server med tabasco eller hot sauce.
Skriv et svar