Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Crunchwrap Classic

8. september 2018 by Valbylille Skriv kommentar

Gå til opskrift

Så er der texmex til alle! Hvis I aldrig har smagt en crunchwrap, er det altså nu det gælder. De er nemlig allerbedst med sensommerfriske grøntsager.

Jeg har virkelig glædet mig til at dele denne opskrift med jer, og har faktisk haft den klar siden engang først i juli.

Om det var sidste år eller forrige år vi spiste pasta med tomatsovs mere eller mindre hveranden dag hele august måned står ikke klart længere, men engang i mellem har vi altså en eller anden ret vi bare ikke kan slippe. I juni og og de første par uger af juli var det crunchwraps. Det tog ikke helt så meget overhånd som vores flirt tomatsovs, men der gik altså ikke mere end højst en uge i mellem, at der var crunchwraps på bordet, og den hyppighed tilfalder altså ikke så mange retter her i huset.

Som jeg skrev i torsdags synes jeg, at I skal sende jeres teenagere i køkkenet for at crunchwrappe en af de nærmeste dage. Hvis de ikke har alt for travlt med vokseværk og kærestesorg, burde det være en ganske overkommelig ret at gå i krig med, og som passer helt perfekt til deres fastfoodkrævende smagsløg.

Crunchwrap passer også fint til både mine, Mandens og børnenes smagsløg, så lad jer ikke begrænse af manglende teenager. Alle elsker crunchwrap!

En crunchwrap er i mine øjne den allerbedste indpakning af meximad. Opskriften I får i dag er rimelig klassisk texmex, men kan nemt varieres med jeres helt egne favoritter fra det mexikanske køkken. Det eneste der for alt i verden skal med i en crunchwrap, er de sprøde majschips, der giver retten det helt rigtige crunch. Og så er foldningen og pandestegningen også vigtige, men det giver vist lidt sig selv.

Jeg ved godt, at jeg nok står lidt alene med det her, men jeg er faktisk ikke specielt pjattet med den traditionelle servering af texmexmad, hvor masser af små skåle sendes rundt, mens man i ihærdigt fylder så meget kød og grønt på sin tortilla, at den slet ikke kan rulles sammen. Det giver altid flashback til fællesspisningen i kollegiekøkkenet, hvor det var et rent ragnarok og man slet ikke fik talt sammen, fordi det handlede om at forsyne sig, inden skålenes indhold slap op. Med crunchwrap bliver spisningen langt mere rolig, hvilket er et kæmpe plus i min bog.

Vi har gerne to pander kørende, og så begynder vi altid med børnenes wraps. Det passer helt perfekt med, at de kan køle til børnetemperatur, når vi laver næste hold til de voksne. Af og til er børnene med til at bygge deres egne crunchwraps i køkkenet, og det har overrasket mig, at det tilsyneladende har betydning for deres valg af fyld, om de er med til at tilberede maden i køkkenet eller bygger en traditionel wrap ved bordet.

I køkkenet vælger de så godt som alt, mens de (særligt Drengen) ved bordet kan være uhyre selektive. I dag har han fx spist en bolle med agurk og salat, mens vi andre spise umanerligt gode sloppy joes. Hvis han havde været med til at fylde bollen i køkkenet, og den derefter skulle have en tur i ovnen, er jeg overbevist om, at der også havde været både kød og ost i. Det er der i hvert fald altid i hans crunchwraps.

Men nok om det. Nu er det vist på tide med en opskrift. Åh jo, her på falderebet har jeg i øvrigt også lige behov for at beklage billedkvaliteten. Med de mange crunchwraps der har været en tur over vores stegepander, skulle man tro, at det havde været muligt at gør det en anelse bedre. Men når der er udsigt til crunchwrap, er familiens tålmodighed altså ikke så stor, så i sidste ende føler jeg mig egentlig ret heldig over, at det er lykkedes overhovedet at få et par billeder.

Crunchwrap classic

Velkendt meximad i ny forklædning. Har man først smagt en crunchwrap, er der ingen vej tilbage. Det er SÅ godt.
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Recipe
Arbejdstid 20 min
Tilberedning 20 min
Samlet tid 40 min
Ret Hovedret
Køkken Amerikansk, Mexikansk
Antal 4 personer
Kalorier 628 kcal

Ingredienser
 

Kødfyld

  • 400 g oksekød hakket
  • 1 tsk spidskommen stødt/knust
  • 0,5 tsk kardemomme stødt
  • 1 tsk korianderfrø stødt/knust
  • 0,5 tsk røget paprika
  • 1 tsk oregano
  • 1 fed hvidløg presset
  • 2 tsk olie
  • salt

Ostefyld

  • 125 g ost revet
  • 50 g flødeost
  • 1 dl mælk

Salat

  • 6 cherrytomater
  • 20 cm agurk
  • 2 håndfulde icebergsalat
  • 0,5 peberfrugt

Crunchwrap

  • 5 tortillas store
  • 1 dl cremefraiche
  • 1 avocado i skiver
  • 20 nachos
  • olie

Sådan gør du
 

Kødfyld

  • Kom olien på en pande og varm den godt op. Kom kød, hvidløg og krydderier på panden, og steg det under jævnlig omrøring. Smag til med salt.

Ostefyld

  • Kom mælk, ost og flødeost i en gryde, og varm forsigtigt op under omrøring. Tag gryden fra varmen, når konsistensen er jævn.
  • Salat
  • Snit salaten fint, skær de øvrige grøntsager i små tern, og bland det hele sammen.

Crunchwrap

  • Læg en tortilla fladt på køkkenbordet. Fordel 1,5 spsk cremefraiche på midten, og derefter 1/4 af salaten og avocadoskiverne. 
  • Læg 5 nachos ovenpå salaten. Top med kødfyld og ostesovs.
  • Fold kanterne ind over fyldet. De har et helt naturligt fold, så det giver næsten sig selv. Luk hullet i midten med et stykke af den femte tortilla.
  • Steg crunchwrappen i lidt olie på en glohed pande. Samlesiden skal vende ned af. Når den har taget farve vendes wrappen.
  • Saml og steg de tre andre wraps på samme vis. 
  • Skær dem over på midten (som et pitabrød), og server med tabasco eller hot sauce.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Aftensmad, Familiefavoritter, Ko og kalv, Opskrifter, Sandwich, tacos og burger, Sommer, USA

« Tænker på…
Når første stop på ferien er et autoværksted »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved