Velkommen til sæsonens første crockpot opskrift – en dejligt varmende ret, som allerede er en favorit. Som altid er der også anvisninger til tilberedning uden slow cooker.
Efter en lang sommerpause har jeg igen fundet min crockpot frem, og min begejstring har på ingen måde fortaget sig. Sådan en sag er den nemmeste genvej til en god gedigen gryderet, og jeg har det som om jeg er i tv-køkkenet og “har snydt lidt”, når jeg tager låget af gryden, og bliver mødt af de skønne dufte. Det er satme nemt at få god mad på den måde.
Dagens ret smager af mexikansk mad, og er også beslægtet med flere mexikanske retter, når man ser på ingredienserne. Mest af alt er den dog resultat af mine cravings den dag, jeg lavede den første gang: kaffe, chokolade, spidskommen, chili og pulled pork. Og det er altså en kombination, der spiller.
Jeg har brugt koteletter til opskriften, men andre udskæringer kan også bruges. De skal dog ikke være mindre, da kødet så bliver for trevlet. Idéen er nemlig at trække kødet fra hinanden i saftige lunser, og det dur altså ikke, hvis stykkerne er små i forvejen. Ved større kødstykker, skal retten naturligvis stå lidt længere, eller også kan man skære det ud til koteletstørrelse.
Når det er koldt udenfor, elsker jeg at spise gryderetter med ske. Det er lidt hyggeligt at kunne varme hænderne på skålen, og giver sådan en dejlig afslappet stemning. Jeg er også ret vild med at servere forskelligt tilbehør til, så man selv kan pynte sin skål med det, man lige har lyst til. Mangosalsaen er helt nødvendig til denne ret, da den giver friskhed og sødme til den krydrede ret. Derudover vil jeg også anbefale revet ost og sprøde nachos, og så er det op til jer, hvad der eller skal på.
I stedet for ris kan man komme bønner i retten. Så bliver den lidt mere fyldig, og kan også bruges til tacos. Eller man kan gøre som mig: Jeg serverer gerne retten som på billedet den første dag, og så spæder jeg resterne op med bønner dagen efter, og inviterer familien på tacosfest. Det er altid populært.

Pulled pork chiligryde med mangosalsa
Ingredienser
Pulled pork chiligryde
- 1 løg i strimler
- 1 gulerod finthakket
- 2 røde peberfrugter i mundrette stykker
- 4 koteletter 6-700 g
- 680 g mosede tomater
- 1 tsk oregano
- 1 tsk røget paprika
- 2 tsk spidskommen
- 0,5 tsk chiliflager
- 1 dl kaffe
- 1 fed hvidløg knust
- 20 g chokolade
Mangosalsa
- 1 mango i tern
- 5 forårsløg fintskårede
- 1 lime saften
Sådan gør du
Pulled pork chiligryde
- Kom alle ingredienser undtagen chokolade i slow cookeren. Vend ingredienserne godt sammen. Sæt den på lav varme i 6-7 timer.
- Tilsæt chokoladen, når der er en time tilbage. Træk kødet i mindre stykker med to gafler, og smag til med salt, peber og evt. et ekstra drys chili.
Mangosalsa
- Bland mangotern med fintsnittede forårsløg, og dryp med limesaft.
Servering
- Server pulled pork chiligryden med ris, mangosalsa, nachos og revet cheddar.
Tøj hvor ser det bare godt ud! Og det der med at kunne server det samme to dage i træk 8på to forskellige måder) er bare altid et hit.
Tak❤️ Det er de små kneb der gælder, når hverdagsmaden skal være nem og varieret.
Kan man ikke bruge en stegeso på nogenlunde samme udgangspunkt som en slow cooker, eller ?
Ser bare ud til at være en fantastisk opskrift!
Det vil jeg mene, da en slowcooker jo egentlig bare er en elektrisk stegeso. Jeg har dog ikke prøvet opskriften i en stegeso, så vil helst ikke love for meget. Hvis du prøver det, må du meget gerne give en tilbagemelding her. Det vil være nyttig viden for både mig og andre.