Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Crockpot pulled pork chili med mangosalsa

12. september 2018 by Valbylille 4 kommentarer

Gå til opskrift

Velkommen til sæsonens første crockpot opskrift – en dejligt varmende ret, som allerede er en favorit. Som altid er der også anvisninger til tilberedning uden slow cooker.

Efter en lang sommerpause har jeg igen fundet min crockpot frem, og min begejstring har på ingen måde fortaget sig. Sådan en sag er den nemmeste genvej til en god gedigen gryderet, og jeg har det som om jeg er i tv-køkkenet og “har snydt lidt”, når jeg tager låget af gryden, og bliver mødt af de skønne dufte. Det er satme nemt at få god mad på den måde.

Dagens ret smager af mexikansk mad, og er også beslægtet med flere mexikanske retter, når man ser på ingredienserne. Mest af alt er den dog resultat af mine cravings den dag, jeg lavede den første gang: kaffe, chokolade, spidskommen, chili og pulled pork. Og det er altså en kombination, der spiller.

Jeg har brugt koteletter til opskriften, men andre udskæringer kan også bruges. De skal dog ikke være mindre, da kødet så bliver for trevlet. Idéen er nemlig at trække kødet fra hinanden i saftige lunser, og det dur altså ikke, hvis stykkerne er små i forvejen. Ved større kødstykker, skal retten naturligvis stå lidt længere, eller også kan man skære det ud til koteletstørrelse.

Når det er koldt udenfor, elsker jeg at spise gryderetter med ske. Det er lidt hyggeligt at kunne varme hænderne på skålen, og giver sådan en dejlig afslappet stemning. Jeg er også ret vild med at servere forskelligt tilbehør til, så man selv kan pynte sin skål med det, man lige har lyst til. Mangosalsaen er helt nødvendig til denne ret, da den giver friskhed og sødme til den krydrede ret. Derudover vil jeg også anbefale revet ost og sprøde nachos, og så er det op til jer, hvad der eller skal på.

I stedet for ris kan man komme bønner i retten. Så bliver den lidt mere fyldig, og kan også bruges til tacos. Eller man kan gøre som mig: Jeg serverer gerne retten som på billedet den første dag, og så spæder jeg resterne op med bønner dagen efter, og inviterer familien på tacosfest. Det er altid populært.

Pulled pork chiligryde med mangosalsa

Alt er nemt i en slow cooker - også denne mexikanske chiligryde med svinekød. Meget dejlig ret, når man trænger til at få varmen.
5 fra 4 stemmer
Udskriv Pin Recipe
Arbejdstid 10 min
Tilberedning 6 t 30 min
Samlet tid 6 t 40 min
Ret Hovedret
Køkken Amerikansk, Mexikansk
Antal 6 personer
Kalorier 273 kcal

Ingredienser
 

Pulled pork chiligryde

  • 1 løg i strimler
  • 1 gulerod finthakket
  • 2 røde peberfrugter i mundrette stykker
  • 4 koteletter 6-700 g
  • 680 g mosede tomater
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk røget paprika
  • 2 tsk spidskommen
  • 0,5 tsk chiliflager
  • 1 dl kaffe
  • 1 fed hvidløg knust
  • 20 g chokolade

Mangosalsa

  • 1 mango i tern
  • 5 forårsløg fintskårede
  • 1 lime saften

Sådan gør du
 

Pulled pork chiligryde

  • Kom alle ingredienser undtagen chokolade i slow cookeren. Vend ingredienserne godt sammen. Sæt den på lav varme i 6-7 timer.
  • Tilsæt chokoladen, når der er en time tilbage. Træk kødet i mindre stykker med to gafler, og smag til med salt, peber og evt. et ekstra drys chili. 

Mangosalsa

  • Bland mangotern med fintsnittede forårsløg, og dryp med limesaft.

Servering

  • Server pulled pork chiligryden med ris, mangosalsa, nachos og revet cheddar.

Bemærkninger

Traditionel tilberedning på komfur: Skær kødet i strimler, og brun det i lidt olie. Tag kødet fra, og steg løgene klare. Tilsæt de øvrige grøntsager og krydderierne, og steg yderligere et par minutter. Kom kødet tilbage i gryden sammen med resten af ingredienserne. Lad retten simre en times tid, og server som angivet ovenfor.
Tip: Retten kan med fordel tilsættes to dåser bønner, og serveres som tacosfyld. Eventuelle rester kan også spædes op med bønner.
 
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Aftensmad, Efterår, Glutenfri, Gris, Latinamerika, Opskrifter, Sandwich, tacos og burger, Slow cooker, USA, Vinter

« Når første stop på ferien er et autoværksted
Tænker på… »

Kommentarer

  1. Marina skriver

    14. september 2018 kl. 10:03

    Tøj hvor ser det bare godt ud! Og det der med at kunne server det samme to dage i træk 8på to forskellige måder) er bare altid et hit.

    Svar
    • Valbylille skriver

      17. september 2018 kl. 21:01

      Tak❤️ Det er de små kneb der gælder, når hverdagsmaden skal være nem og varieret.

      Svar
  2. Camilla Nyegaard skriver

    30. oktober 2018 kl. 11:18

    Kan man ikke bruge en stegeso på nogenlunde samme udgangspunkt som en slow cooker, eller ?
    Ser bare ud til at være en fantastisk opskrift!

    Svar
    • Valbylille skriver

      24. november 2018 kl. 10:54

      Det vil jeg mene, da en slowcooker jo egentlig bare er en elektrisk stegeso. Jeg har dog ikke prøvet opskriften i en stegeso, så vil helst ikke love for meget. Hvis du prøver det, må du meget gerne give en tilbagemelding her. Det vil være nyttig viden for både mig og andre.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved