Jeg har lavet rabarber-cremeboller til os i dag! De smager megagodt og kan næsten gå for en sund udgave af spandauere. Win-win!
Jeg er virkelig overhovedet slet ikke til spandauere. Bare spørg Manden. Det tog lidt tid, før han lærte det, men efter at have serveret lige præcis spandauere til min fødselsdagsmorgenmad TO år i træk, så fangede han den. Vores hjem er nu spandauerfri zone, og det er jeg ganske tilfreds med.
Eller var. For nu er der jo lige pludselig en slags spandauere på bloggen.
Jeg skulle egentlig bare lave noget lækkert, der passede til mit sundhedstema her i maj, og se så lige, om det ikke kom til at ligne spandauere. Det var bestemt ikke min intention, men da de smager dødgodt, bærer jeg over med spandauerlooket.
Opskriften skulle være bragt op til mors dag, som forslag til, hvordan man kan forkæle sin mor med en sød overraskelse uden at gå fuldstændig kageamok. Det nåede jeg så ikke, men idéen holder stadig. Den her opskrift er helt genial, hvis man gerne vil servere noget sødt til enten morgen- eller eftermiddagskaffen uden at det bliver alt for usundt.
Det er måske en overdrivelse at kalde cremebollerne sunde, men der er fuldkorn i. Det er der. Og som alternativ til fedtet wienerbrød eller en god fuldfed brownie er de her boller jo næsten helsekost. Altså næsten. De er i hvert fald sundere end så meget andet. Og så smager de langt bedre end traditionelle spandauere, hvis nogen skulle spørge. Men nu gentager jeg vist mig selv.
Bag en portion, og se om jeg har ret. Det er det eneste rigtige at gøre.

Cremeboller med rabarber
Ingredienser
Boller
- 1,5 dl mælk lunet
- 15 g gær
- 2 spsk sukker
- 40 g smør smeltet
- 1 nip salt
- 75 g fulkornshvedemel
- 185 g hvedemel
Creme- og rabarberfyld
- 100 g rabarber
- 2 spsk sukker
- 1 spsk majsstivelse
- 1 æg
- 100 g flødeost
- 1 vaniljestang kornene
- 1 spsk majsstivelse
- 2 spsk sukker
Sådan gør du
- Opløs gæren i den lune mælk, og tilsæt sukker, smeltet smør, salt og mel. Ælt dejen godt, og lad den hæve til dobbelt størrelse under et fugtigt klæde i ca. 45 minutter.
- Skær rabarberne i tynde skiver, og vend dem sukker og majsstivelse. Lad dem trække, mens dejen hæver.
- Rør æg, sukker, vaniljekorn og flødeost til en creme. Sigt majsstivelse i, og vend forsigtigt rundt, så det ikke klumper.
- Slå dejen ned, og del den i 8 lige store stykker. Rul dejen ud til små cirkler. Gør følgende med en cirkel ad gangen: Løft dejen op i kanterne fire steder, og klem dem sammen, så der dannes en lille skål med fire hjørner. Kom 1-2 spsk creme i hullet og derefter en skefuld rabarber. Fold dejen sammen henover fyldet, så den næsten er lukket helt i. Bollerne åbner sig under bagning.
- Lad bollerne efterhæve 15 minutter. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200c i 15 minutter. Lad dem køle af på en rist.
- Nyde dem lune eller lad dem køle lidt mere af og pynt dem med smeltet hvid chokolade.
Skriv et svar