Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Cremeboller med rabarber – næsten sunde og meget lækre

16. maj 2017 by Valbylille Skriv kommentar

Gå til opskrift

Jeg har lavet rabarber-cremeboller til os i dag! De smager megagodt og kan næsten gå for en sund udgave af spandauere. Win-win!

Jeg er virkelig overhovedet slet ikke til spandauere. Bare spørg Manden. Det tog lidt tid, før han lærte det, men efter at have serveret lige præcis spandauere til min fødselsdagsmorgenmad TO år i træk, så fangede han den. Vores hjem er nu spandauerfri zone, og det er jeg ganske tilfreds med.

Eller var. For nu er der jo lige pludselig en slags spandauere på bloggen.

Jeg skulle egentlig bare lave noget lækkert, der passede til mit sundhedstema her i maj, og se så lige, om det ikke kom til at ligne spandauere. Det var bestemt ikke min intention, men da de smager dødgodt, bærer jeg over med spandauerlooket.

Opskriften skulle være bragt op til mors dag, som forslag til, hvordan man kan forkæle sin mor med en sød overraskelse uden at gå fuldstændig kageamok. Det nåede jeg så ikke, men idéen holder stadig. Den her opskrift er helt genial, hvis man gerne vil servere noget sødt til enten morgen- eller eftermiddagskaffen uden at det bliver alt for usundt.

Det er måske en overdrivelse at kalde cremebollerne sunde, men der er fuldkorn i. Det er der. Og som alternativ til fedtet wienerbrød eller en god fuldfed brownie er de her boller jo næsten helsekost. Altså næsten. De er i hvert fald sundere end så meget andet. Og så smager de langt bedre end traditionelle spandauere, hvis nogen skulle spørge. Men nu gentager jeg vist mig selv.

Bag en portion, og se om jeg har ret. Det er det eneste rigtige at gøre.

Cremeboller med rabarber


5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Recipe
Antal 8 boller

Ingredienser
 

Boller

  • 1,5 dl mælk lunet
  • 15 g gær
  • 2 spsk sukker
  • 40 g smør smeltet
  • 1 nip salt
  • 75 g fulkornshvedemel
  • 185 g hvedemel

Creme- og rabarberfyld

  • 100 g rabarber
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk majsstivelse
  • 1 æg
  • 100 g flødeost
  • 1 vaniljestang kornene
  • 1 spsk majsstivelse
  • 2 spsk sukker

Sådan gør du
 

  • Opløs gæren i den lune mælk, og tilsæt sukker, smeltet smør, salt og mel. Ælt dejen godt, og lad den hæve til dobbelt størrelse under et fugtigt klæde i ca. 45 minutter.
  • Skær rabarberne i tynde skiver, og vend dem sukker og majsstivelse. Lad dem trække, mens dejen hæver.
  • Rør æg, sukker, vaniljekorn og flødeost til en creme. Sigt majsstivelse i, og vend forsigtigt rundt, så det ikke klumper.
  • Slå dejen ned, og del den i 8 lige store stykker. Rul dejen ud til små cirkler. Gør følgende med en cirkel ad gangen: Løft dejen op i kanterne fire steder, og klem dem sammen, så der dannes en lille skål med fire hjørner. Kom 1-2 spsk creme i hullet og derefter en skefuld rabarber. Fold dejen sammen henover fyldet, så den næsten er lukket helt i. Bollerne åbner sig under bagning.
  • Lad bollerne efterhæve 15 minutter. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200c i 15 minutter. Lad dem køle af på en rist.
  • Nyde dem lune eller lad dem køle lidt mere af og pynt dem med smeltet hvid chokolade.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!

GemGem

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Brownies, muffins og andre små kager, Brød og boller, Danmark og Norden, Fastelavn, Kager og sødt, Morgenmad, Opskrifter, Sund i januar Tags: creme, rabarber, vanilje

« Tænker på…
Tænker på… »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved