Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Oh so yummi cornbread

19. august 2016 by Valbylille 6 kommentarer

Gå til opskrift

cornbread - amerikans majsbrød

Både Manden og Pigen jublede over, at der var et par stykker cornbread tilovers fra vores tirsdagsmiddag, så der også var til madpakkerne dagen efter. Det så jeg også selv frem til. Jeg skulle nemlig arbejde sent, og henad kl. 17 var det virkelig tiltrængt med en tepause og en bid sødt brød. Det gav lige energi til et par ekstra timer på kontoret.

På vores rejser i USA har jeg flere gange fået serveret cornbread til min mad. Det smager bare supergodt med sådan et sødt brød til en krydret gumbo eller en gang crispy chicken & coleslaw.  Min egen udgave af cornbread er dog en anelse mindre sød end de udgaver, jeg har smagt i USA. Børnene skal jo helst ikke tro, at de får kage til aftensmad.

opskrift cornbread

Brødet skal helst spises nybagt, men kan også spises dagen efter, hvis det ristes eller man bare har rigtig meget lyst til majsbrød. Det er sødt som bananbrød, og jeg har planer om næste gang at fylde mit majsbrød med tørret frugt og hakkede nødder og spise det på samme vis til en god kop te.

Læs også: Banankage med god samvittighed

Cornbread

Valbylille
4.8 fra 5 stemmer
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser
 

  • 100 g smør
  • 50 g sukker
  • 2 æg
  • 2,5 dl kærnemælk
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 100 g majsmel
  • 100 g majsgryn
  • 150 g hvedemel

Sådan gør du
 

  • Smelt smørret i en pande med høje kanter eller i en bred gryde.
  • Tag gryden af blusset, og rør sukkeret i. Tilsæt hurtigt æggene, og pisk godt, så de ikke stivner.
  • Rør nu kærnemælken i, og tilsæt derefter de tørre ingredienser lidt efter lidt under konstant omrøring.
  • Hæld dejen i en brødform beklædt med bagepapir, og bag brødet i ovnen i ca. 40 minutter ved 175c.
  • Lad det nybagte brød køle lidt af på en rist, inden det skæres i tykke skiver. Spis det lunt.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!

 

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Brød og boller, Opskrifter, USA Tags: brød, cajun, det nordamerikanske køkken, sødt brød

« Nyt badeværelse
Små blommetærter med marcipan »

Kommentarer

  1. www.skøreliv.dk skriver

    20. august 2016 kl. 16:47

    Det ser godt nok godt ud!… Og ligner måske noget, som selv jeg kan finde ud af? Sidder lige lidt og venter på, at der kommer dufte fra mit køkken helt af sig selv. Det sker vist desværre ikke….

    Svar
    • Valbylille skriver

      21. august 2016 kl. 20:31

      Åh, det kender jeg alt for godt – også selvom jeg ret godt kan lide at lave mad. Det bedste ved denne opskrift er næsten, at man bare skal bruge en pande. Så kan man bare kaste sig over det nybagte brød uden først at skulle klare en stor opvask 🙂

      Svar
  2. Mia skriver

    22. marts 2018 kl. 17:53

    4 stars
    Skal der ikke natron i? Og tak for en, i øvrigt, udmærket opskrift 🙂

    Svar
    • Valbylille skriver

      7. april 2018 kl. 20:36

      Åh, nu kommer jeg da helt i tvivl. Jeg gemmer desværre ikke mine opskriftsnoter, og kan ikke tjekke, om jeg skulle have glemt det. Det er jo meget typisk med natron i opskrifter med kærnemælk, hvilket vel er det du også har tænkt? Jeg ved dog ikke hvor stor en forskel det vil gøre her, men får da helt lyst til at teste det 🙂

      Svar
  3. Tinna skriver

    22. maj 2019 kl. 20:28

    Kan man nøjes med majsmel og hvedemel og undlade msjsgryn?

    Svar
    • Valbylille skriver

      14. juni 2019 kl. 14:16

      Altså erstatte majsgryn med majsmel? Det kan man nok godt, men konsistensen vil sandsynligvis blive mere fast.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved