Coleslaw er en dejlig nem måde at få de grove grøntsager på bordet. Jeg har efterhånden lavet mange variationer, og den her med blomkål er en af de mest populære. Den er på madplanen for næste uge, for det er lige oppe over, hvis man skal nå en sidste bid dansk blomkål, inden sæsonen er helt slut.
Laver I madplan hos jer? Herhjemme har vi gang i en noget alternativ form for planlægning, der hverken sparer tid eller penge, men en plan – det er der. Eller næsten. Jeg har i hvert fald en ret god idé om, hvad vi skal spise i løbet af ugen. Men det er på meget overordnet plan. Ekstremt overordnet plan faktisk.
I morgen skal vi fx have noget kød fra fryseren sammen med en rest kogte kartofler, der skal laves til noget spændende og en kålsalat. (Hvis altså jeg overhovedet er hjemme til aftensmad. Ellers bliver der nok ingen kål :-)) En af dagene skal vi have fisk i fad med enten fløde eller kokosmælk (som vi så lige skal have købt ind til), og en dag skal vi have noget med de æg ,vi allerede har. Måske sammen med linser og grøntsager??? Og så var der også den der coleslaw med blomkål. Den er smaddergod til southern fried chicken men kunne måske også klæde en chicken kiev?
Jeps, det var et eksempel på en madplan herhjemme.
Det er ikke altid, at den er så tilfældig. Nogen gange planlægger jeg endda også morgenmad og frokost. Og så er der de perioder, hvor vi slet ikke planlægger og derfor spiser pasta med tomatsovs 3 dage i streg. Men det er altså også en livret. I de perioder bliver det også gerne vores familiefavoritter, der kommer på bordet. Det er de retter, som altid kan redde en træls hverdag.
Tilbage til den lækre coleslaw med blomkål. Prøv den! Jeg kunne spise dressingen med ske – og når først grøntsagerne er i, gør jeg det med god samvittighed.

Coleslaw med blomkål
Ingredienser
- 1 lille blomkål
- 3 gulerødder
- 5 stængler bladselleri
- 1 dl yoghurt
- 2 spsk mayonaise
- 0,5 tsk paprika
- 1 knsp sukker
- 1/2 lime
Sådan gør du
- Snit blomkål og bladselleri fint og riv gulerødderne.
- Rør en dressing af yoghurt, mayonaise og paprika, og smag til med sukker og limesaft.
- Vend dressingen i grøntsagerne, og server salaten med det samme.
Jeg er total nazi med madplaner, når ungerne er der. Når de ikke er, så spiser vi mere loose, dog har jeg de fleste dage en overordnet plan for at vi får tømt fryser og køleskab for rester. I dag f.eks. pizza med pålægsrester og de tomater der ligger på bordet og er lidt rynkede. Kh. Birgitte
Det gør altså også bare hverdagen meget lettere. Her for tiden kan jeg bare slet ikke samle mig om at lave dem. Din madplan for i aften lyder lidt som planlægningen herhjemme pt.