
Det er altid en lille smule nemmere at komme ud af fjerene, når der venter chokoladegranola til morgenmad. Det er godt humør på en ske, og nem forkælelse til en grå hverdagsmorgen i november. Det kan der godt være brug for en gang i mellem.
Jeg har gennem mange år haft et lidt anstrengt forhold til november, men i år er det anderledes. Indtil videre er november i hvert fald ganske rar, og den først uge er fløjet afsted.
Det eneste jeg aktivt har gjort for at gøre måneden bedre, er faktisk at lave chokoladegranola. Jeg har et stort glas stående på arbejde, og i denne uge er jeg begyndt hver eneste arbejdsdag med en skål yoghurt med chokoladegranola og banan. Det er virkelig skønt.
Selvom granolaen er god ( som i virkelig god!), må jeg dog indrømme, at det umuligt kan være min morgenmad alene, der får november til at smile. Men lidt af æren skal den dog have.

Chokoladegranola smager godt på både havregrød og yoghurt, og kan spises både til morgenmad og som en nem og lækker eftermiddagssnack. Vi bruger også gerne granola, når der skal lidt knas til en dessert. Det kan både være til is med chokoladesovs eller en sundere dessert med yoghurt, æble og en anelse saltkaramel. En skefuld er normalt rigeligt, så der er til mange portioner i opskriften.
Selvom der er en del sukker i opskriften, kommer sødmen mest fra de tørrede tranbær. Selve granolaen er faktisk ikke så sød. Jeg kan godt lide, at hver mundfuld er forskellig. Nogen gange bliver man overrasket af et stykke chokolade, der smelter på tungen – andre gange er det et sødt tranebær. Lykken er dog at få fingre i et stort, chunky stykke granola, der smuldrer mellem tænderne. Haps!


Chokoladegranola med solsikkekerner og tranebær
Ingredienser
- 200 g æbler i små stykker uden skræl og kernehus
- 75 g lys sirup
- 75 g lys moscovadosukker
- 350 g havregryn finvalsede
- 50 g kakao
- 70 g solsikkekerner
- 75 g mørk chokolade
- 75 g soltørrede tranebær
Sådan gør du
- Kog æblestykkerne til mos i en lille gryde med ca. 0,5 dl vand.
- Bland imens havregryn, solsikkkerkerne og kakao i en stor skål
- Når æblerne er kogt til mos, tilsættes sukker og sirup. Lad det simre under omrøring til sukker og æblemos er smeltet sammen.
- Hæld æblemosen over havregrynene, og bland godt. Fordel havregrynene på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Bag granolen i ovnen ved 170c i 20 minutter. Brug en spatel til at vende granolaen og dele den i "chunks", og giv den ydereligere 10-20 minutter i ovnen.
- Lad granolaen køle af på bagepladen. Tilsæt derefter tørrede tranebær og hakket chokolade.
- Opbevar granolaen i et patentglas i køkkenskabet.
Skriv et svar