Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Chokoknas med karamelbær

9. november 2015 by Valbylille 3 kommentarer

Gå til opskrift

Morgenknas

Der er blevet rusket godt op i vores morgenmad herhjemme. Efter jeg skrev dette indlæg, har de kedelige havregryn igen forladt weekendens morgenbord, og hverdagens tidlige timer har også fået et drys glamour. Der ryger stadig mindst et kilo havregryn om ugen, men nu toppes de med hjemmelavet knas, frugt og andet godt, og et par gange om ugen er de blevet i skabet. I stedet har vi spist ristet rugbrød, øllebrød og yoghurt med frugtkompot.

Morgenmaden er igen blevet et yndlingsmåltid, som jeg glæder mig til, når jeg om aftenen lægger hovedet på puden. Havregryn med mælk vil jeg altid spise, men af og til er det altså rart med lidt variation og hverdagsforkælelse.

En klassisk skål havregryn kan snildt pimpes med en god topping. Favoritten lige nu er denne sprøde chokomüsli. Det er ikke den sundeste variant, men med en skefuld eller to på en stor portion gryn, går det jo nok. Morbærrene smager næsten som karamel, og I kan tro, at der bliver spist store portioner havregryn, når der næsten er slik på toppen.

Jeps, havregryn vil altid være den primære morgenmad hos os.

Chokoknas

Valbylille
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser
 

  • 1/2 dl sukker
  • 1/2 dl honning
  • 4 dl havregryn
  • 40 g chokolade
  • 1 stor håndfuld morbær

Sådan gør du
 

  • Smelt sukkeret til karamel på en stor pande, og rør honningen i. Tilsæt havregrynene, og rist dem i honningen i ca. 10 minutter til de er lækkert gyldne.
  • Hak chokoladen fint, og vend den sammen med de varme havregryn. Lad grynene køle af, før de blandes med morbær og kommes på glas.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!

 

 

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Glutenfri, Morgenmad, Opskrifter Tags: havregryn, morbær, müsli

« Hjemmebagte honningkagehjerter til jul
Hindbær og strandtur i november »

Kommentarer

  1. Christina / TheBigMeowski skriver

    9. november 2015 kl. 21:26

    Hvordan smager morbær? Det har jeg aldrig smagt. Har endda boet i Morbærhaven, men alligevel ikke 😀 Lyder lækkert med knasen, ellers 🙂

    Svar
    • Valbylille skriver

      9. november 2015 kl. 21:52

      Tørrede morbær smager som sød karamel, og kan spises som slik. Når jeg har smeltet chokolade, vender jeg dem gerne i det, der sidder tilbage på skålen. Det er det rene slik.
      Sjovt at du har boet i Morbærhaven. Der er jeg kommet en hel del.

      Svar
      • Christina / TheBigMeowski skriver

        10. november 2015 kl. 14:04

        Det lyder som noget, jeg skal prøve engang 🙂 Ja, det er da sjovt. Det er dog 11 år siden, jeg flyttede derfra, men jeg var ret glad for at bo der 🙂

        Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved