Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Chicken tikka masala og børnevenlig raita

4. marts 2014 by Valbylille Skriv kommentar

Gå til opskrift

Opskriften er opdateret i august 2020 med nye billeder. Derudover er der ikke ændret i tekst og opskrift.

Madmæssigt er mine lyster altid lidt splittede på denne årstid. På den ene side trænger jeg til, at den milde vind og solen tager over, og det bliver tid til forårssprøde grøntsager og lette retter. På den anden side har jeg svært ved at slippe taget i de krydrede vinterretter, der giver god varme i kroppen. Denne uges madplan afspejler dog, at den blev lavet på en særligt kold dag.

Flere af vinterfavoritterne kommer fra det indiske køkken, og i søndags fik vi varmen fra en lækker chicken tikka masala. Jeg ville have serveret den med bløde naan og en indisk råkost, men da vi var senere hjemme end forventet, nøjedes vi med basmatiris og et par pappadums. Det er dog heller ikke tosset.

De fleste indiske retter kræver lidt planlægning, og denne er ingen undtagelse. Selve tilberedningen er dog lige til, og den kan snildt laves på en hverdagsaften, men marinaden skal helst gøres klar aftenen inden eller samme morgen.

Chicken tikka masala med raita

Valbylille
Indisk mad varmer dejligt på kolde vinterdage, og denne chicken tikka masala er en vinder for hele familien. Der er masser af smag i retten, selvom det er en rimelig mild curry. Server den med en neutral raita eller lidt yoghurt. Det smager skønt og giver børnene mulighed for selv at justere smagsindtrykkene. Det plejer at være et hit.
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Recipe
Arbejdstid 30 min
Tilberedning 25 min
Marinering 2 t
Samlet tid 2 t 55 min
Ret Hovedret
Køkken Indisk
Antal 4 personer
Kalorier 275 kcal

Ingredienser
 

Tandoorimarineret kylling

  • 400 g kyllingebryst
  • 5 cm ingefær
  • 2 fed hvidløg
  • 0,5 frisk chili
  • 1 dl yoghurt
  • 2 tsk koncentreret tomatpuré gem resten af en lille dåse til sovsen
  • 2 tsk garam masala
  • 0,5 tsk gurkemeje
  • 0,5 tsk letknust spidskommen
  • lidt salt

Masalasovs

  • 2 fed hvidløg
  • 5 cm ingefær
  • 1 lille ds koncentret tomatpuré minus det der er brugt til marinaden
  • 0,5 dåse flåede tomater
  • 2 små løg
  • 3 laurbærblade
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk korianderfrø
  • 0,5 tsk gurkemeje
  • 0,5 tsk paprika
  • 0,5 chili
  • 2 dl yoghurt
  • olie
  • salt

Børnevenlig raita

  • 2 dl yoghurt
  • 1 agurk
  • Flagesalt

Sådan gør du
 

Tandorimarineret kylling

  • Mål krydderierne af. Blend ingefær, hvidløg og chili med yoghurt, og rør derefter de øvrige ingredienser i yoghurtblandingen. Skær kyllingen i strimler, og kom dem i en beholder sammen med marinaden. Lad kyllingestykkerne trække i køleskabet mindst et par timer  og gerne fra aftenen før.
  • Kom de marinerede kyllingestykker i et ildfast fad, og bag dem 15 minutter i ovnen ved 180° . Vend dem en enkelt gang undervejs.
  • Imens tilberedes sovsen.

Masalasovs

  • Mål krydderierne af og stød korianderfrø og spidskommen i en morter. Blend hvidløg, ingefær, flåede tomater og tomatpasta, og sæt blandingen til side.
  • Hak løgene fint og steg dem bløde i lidt olie sammen med laurbærbladene. Tilsæt de øvrige krydderier og den friske chili, og steg dem et par minutter til aromaen breder sig. Kom de tilberedte kyllingestykker på panden, og tilsæt tomatblandingen og yoghurt. Lad det simre 5-10 minutter.
  • Er krydringen blevet for kraftig, kan man justere den ved at tilsætte mere tomat og yoghurt.

Raita

  • Flæk agurken, og skrab kernerne ud. Skær den i små terninger, og bland dem i yoghurten. Smag til med salt.
  • Ønsker man en voksen udgave, tilsættes lidt spidskommen.

Servering

  • Server raitaen til den rygende varme chicken tikka masala sammen med frisk koriander og naan eller basmatiris.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!
Jeg bliver så glad, når jeg hører fra dig!

Jeg håber derfor, at du vil skrive en kommentar, hvis du laver en af mine opskrifter – eller bedømme den med stjerner. På den måde kan jeg se, hvad der virker, hvad I kan lide og om noget skal justeres. Du må også gerne tagge mig på instagram, hvis du lægger et billede op der.

Jeg besvarer selvfølgelig alle kommentarer.

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Aftensmad, Efterår, Glutenfri, Indien, Kylling og kalkun, Opskrifter, Vinter Tags: det indiske køkken, gryderet

« Søndagsstemning og gaveregn til køkkenet
Marokkansk kyllingetagine med oliven, mandler og citron »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved