Opskriften er opdateret i august 2020 med nye billeder. Derudover er der ikke ændret i tekst og opskrift.

Madmæssigt er mine lyster altid lidt splittede på denne årstid. På den ene side trænger jeg til, at den milde vind og solen tager over, og det bliver tid til forårssprøde grøntsager og lette retter. På den anden side har jeg svært ved at slippe taget i de krydrede vinterretter, der giver god varme i kroppen. Denne uges madplan afspejler dog, at den blev lavet på en særligt kold dag.
Flere af vinterfavoritterne kommer fra det indiske køkken, og i søndags fik vi varmen fra en lækker chicken tikka masala. Jeg ville have serveret den med bløde naan og en indisk råkost, men da vi var senere hjemme end forventet, nøjedes vi med basmatiris og et par pappadums. Det er dog heller ikke tosset.


De fleste indiske retter kræver lidt planlægning, og denne er ingen undtagelse. Selve tilberedningen er dog lige til, og den kan snildt laves på en hverdagsaften, men marinaden skal helst gøres klar aftenen inden eller samme morgen.

Chicken tikka masala med raita
Ingredienser
Tandoorimarineret kylling
- 400 g kyllingebryst
- 5 cm ingefær
- 2 fed hvidløg
- 0,5 frisk chili
- 1 dl yoghurt
- 2 tsk koncentreret tomatpuré gem resten af en lille dåse til sovsen
- 2 tsk garam masala
- 0,5 tsk gurkemeje
- 0,5 tsk letknust spidskommen
- lidt salt
Masalasovs
- 2 fed hvidløg
- 5 cm ingefær
- 1 lille ds koncentret tomatpuré minus det der er brugt til marinaden
- 0,5 dåse flåede tomater
- 2 små løg
- 3 laurbærblade
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk korianderfrø
- 0,5 tsk gurkemeje
- 0,5 tsk paprika
- 0,5 chili
- 2 dl yoghurt
- olie
- salt
Børnevenlig raita
- 2 dl yoghurt
- 1 agurk
- Flagesalt
Sådan gør du
Tandorimarineret kylling
- Mål krydderierne af. Blend ingefær, hvidløg og chili med yoghurt, og rør derefter de øvrige ingredienser i yoghurtblandingen. Skær kyllingen i strimler, og kom dem i en beholder sammen med marinaden. Lad kyllingestykkerne trække i køleskabet mindst et par timer og gerne fra aftenen før.
- Kom de marinerede kyllingestykker i et ildfast fad, og bag dem 15 minutter i ovnen ved 180° . Vend dem en enkelt gang undervejs.
- Imens tilberedes sovsen.
Masalasovs
- Mål krydderierne af og stød korianderfrø og spidskommen i en morter. Blend hvidløg, ingefær, flåede tomater og tomatpasta, og sæt blandingen til side.
- Hak løgene fint og steg dem bløde i lidt olie sammen med laurbærbladene. Tilsæt de øvrige krydderier og den friske chili, og steg dem et par minutter til aromaen breder sig. Kom de tilberedte kyllingestykker på panden, og tilsæt tomatblandingen og yoghurt. Lad det simre 5-10 minutter.
- Er krydringen blevet for kraftig, kan man justere den ved at tilsætte mere tomat og yoghurt.
Raita
- Flæk agurken, og skrab kernerne ud. Skær den i små terninger, og bland dem i yoghurten. Smag til med salt.
- Ønsker man en voksen udgave, tilsættes lidt spidskommen.
Servering
- Server raitaen til den rygende varme chicken tikka masala sammen med frisk koriander og naan eller basmatiris.
Jeg bliver så glad, når jeg hører fra dig!
Jeg håber derfor, at du vil skrive en kommentar, hvis du laver en af mine opskrifter – eller bedømme den med stjerner. På den måde kan jeg se, hvad der virker, hvad I kan lide og om noget skal justeres. Du må også gerne tagge mig på instagram, hvis du lægger et billede op der.
Jeg besvarer selvfølgelig alle kommentarer.

Skriv et svar