Jeg har et par gange skrevet om, at jeg egentlig bedst kan lide chiagrød lavet med komælk, men lige præcis den her udgave bør altså laves med mandelmælk. Så får man nemlig alt det gode fra risalamanden serveret på en let og sommerlig måde.
Det er et par uger siden, at jeg anrettede den lille servering chiagrød med kirsebær til børnene og mig. Efter Pigen er begyndt i skole, skal det hele være lidt mere enkelt og velkendt. Hun får så mange nye indtryk i skolen, at det bliver for meget, hvis hun også skal udfordres ved spisebordet herhjemme. Det var tydeligt efter kun et par dage som skolepige.
Mine planer om spændende morgenmad er derfor gemt lidt væk, og de andre måltider skal der heller ikke eksperimenteres så meget med. Havregryn på morgenbordet, rugbrød i madkassen og genkendelig aftensmad – det er hvad der er brug for lige nu.
Nåh ja, og artiskokker. Dem vil Pigen nemlig gerne have. Hun har en herlig nysgerrighed over for mad, og den skinner altså igennem, selvom der ikke skal for meget nyt på middagsbordet. Det skal bare ske i hendes tempo, og det får det så lov til de næste par måneder. Jeg ser jo helst, at hun bruger sin nysgerrighed og energi i skolen fremfor ved middagsbordet.
Det skal selvfølgelig ikke afholde os andre fra at spise chiagrød, og jeg forestiller mig snart at lave en portion til at tage med på arbejde. Det er en nem form for “to go” morgenmad, som vil være rigtig fin de morgener, hvor jeg ikke har så stor appetit. Så er det rart at kunne tage morgenmaden med på kontoret, og lige bruge 5 minutter på at se arbejdsdagen i øjnene med kaffe og chiagrød, mens computeren starter op.
Kombinationen af mandelmælk, kanel og kirsebær er helt fantastisk. Der mangler bare en smule vanilje. Så ville chiagrøden smage næsten som juleaften på en sommerdag. Skulle jeg en dag holde juleaften under varmere himmelstrøg, kunne denne lille sag godt snige sig ind enten som morgenmad eller dessert.

Chiagrød med mandler og kanel
Ingredienser
- 2-3 spsk chiafrø
- 2 dl mandelmælk
- 1 tsk stødt kanel
- 12 kirsebær
Sådan gør du
- Rør chiafrøen sammen med mandelmælken, og lad det trækker natten over i en tætsluttende beholder i køleskabet.
- Drys kanelen over chiagrøden i et tyndt lag, og rør det sammen. Udsten 10 kirsebær, og del dem i 2-3 stykker. Fordel bær og chiagrød i to serveringsglas og pynt med de sidste to bær på toppen.
Skriv et svar