Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Chiagrød med mandler og kanel

16. august 2016 by Valbylille Skriv kommentar

Gå til opskrift

Chiagrød med mandel og kirsebær-4

Jeg har et par gange skrevet om, at jeg egentlig bedst kan lide chiagrød lavet med komælk, men lige præcis den her udgave bør altså laves med mandelmælk. Så får man nemlig alt det gode fra risalamanden serveret på en let og sommerlig måde.

Det er et par uger siden, at jeg anrettede den lille servering chiagrød med kirsebær til børnene og mig. Efter Pigen er begyndt i skole, skal det hele være lidt mere enkelt og velkendt. Hun får så mange nye indtryk i skolen, at det bliver for meget, hvis hun også skal udfordres ved spisebordet herhjemme. Det var tydeligt efter kun et par dage som skolepige.

Mine planer om spændende morgenmad er derfor gemt lidt væk, og de andre måltider skal der heller ikke eksperimenteres så meget med. Havregryn på morgenbordet, rugbrød i madkassen og genkendelig aftensmad – det er hvad der er brug for lige nu.

Nåh ja, og artiskokker. Dem vil Pigen nemlig gerne have. Hun har en herlig nysgerrighed over for mad, og den skinner altså igennem, selvom der ikke skal for meget nyt på middagsbordet. Det skal bare ske i hendes tempo, og det får det så lov til de næste par måneder.  Jeg ser jo helst, at hun bruger sin nysgerrighed og energi i skolen fremfor ved middagsbordet.

Chiagrød med kirsebær og kanel

Det skal selvfølgelig ikke afholde os andre fra at spise chiagrød, og jeg forestiller mig snart at lave en portion til at tage med på arbejde. Det er en nem form for “to go” morgenmad, som vil være rigtig fin de morgener, hvor jeg ikke har så stor appetit. Så er det rart at kunne tage morgenmaden med på kontoret, og lige bruge 5 minutter på at se arbejdsdagen i øjnene med kaffe og chiagrød, mens computeren starter op.

Kombinationen af mandelmælk, kanel og kirsebær er helt fantastisk. Der mangler bare en smule vanilje. Så ville chiagrøden smage næsten som juleaften på en sommerdag. Skulle jeg en dag holde juleaften under varmere himmelstrøg, kunne denne lille sag godt snige sig ind enten som morgenmad eller dessert.

Chiagrød med mandler og kanel

Valbylille
2 portioner
0 fra 0 stemmer
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser
 

  • 2-3 spsk chiafrø
  • 2 dl mandelmælk
  • 1 tsk stødt kanel
  • 12 kirsebær

Sådan gør du
 

  • Rør chiafrøen sammen med mandelmælken, og lad det trækker natten over i en tætsluttende beholder i køleskabet.
  • Drys kanelen over chiagrøden i et tyndt lag, og rør det sammen. Udsten 10 kirsebær, og del dem i 2-3 stykker. Fordel bær og chiagrød i to serveringsglas og pynt med de sidste to bær på toppen.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!

 

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Glutenfri, Morgenmad, Opskrifter, Vegansk Tags: chia, kirsebær, mandel, mandelmælk

« Skøre unger og skøn hverdag
Romanescosalat med krydrede bønner og andet godt »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved