Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Cherry berries on a cloud

14. juli 2014 by Valbylille Skriv kommentar


En bid sky toppet med søde sommerbær, og så er man i himlen.

Det smukke navn er ikke helt tilfældigt, for kombinationen af luftig marengs, blød ostecreme og lette skumfiduser danner en perfekt lille sky, der er lige til at spise. En lækker kage til en solskinsdag.

Jeg gjorde et første forsøg med kagen til Morfars fødselsdag i april, hvor Pigen ønskede at overraske ham med en jordbærkage. Der var dog ikke meget lethed over den sky. Da køkkenurets kimen mindende mig om, at bunden var færdigbagt, slukkede jeg nemlig blot for uret og vendte tilbage til mine øvrige gøremål. Først en time senere opdagede jeg, at ovnen stadig var tændt og at den stakkels marengs var blevet sej og flad. Da der ikke var tid til et nyt forsøg, måtte jeg bygge kagen færdig og tage den med til fest.

 På trods af den mislykkede bund, var fødselsdagselskabet dog ganske tilfreds med kagen, og jeg lovede mig selv, at jeg skulle gøre endnu et forsøg, når de danske jordbær kom i butikkerne.
Da jordbærsæsonen allerede er ved at være slut, blev anledningen Farmor og Farfars søndagsbesøg, og denne gang blev kagen helt perfekt. Kagen rækker til 10 personer, så der var rigeligt til det lille selskab. Resterne er derfor også rigelige, og så snart dette indlæg er færdigskrevet, skal jeg have et stykke. Det kan helt sikkert få mig til at glemme den silende regn.
Kagen kræver ikke den store arbejdstid, men man skal i gang  18-14 timer før servering.

Cherry berries on a cloud

Bund
6 æggehvider
1 tsk eddike
1 knsp salt
350 g sukker
Creme
300 g flødeost
1 vaniljestang – kornene
150 g sukker
100 g små skumfiduser (eller store klippet i 6-8 stykker)
4 dl piskefløde
Topping
700 g jordbær
1 gl kirsebærsauce
Evt et par håndfulde blåbær, hindbær eller ?
Bund
Pisk æggehviderne stive sammen med salt og eddike. Tilsæt derefter sukkeret lidt af gangen, mens der piskes ved høj hastighed. Det tager en halv times tid, så røremaskine kan anbefales.
Smør en form med lidt olie, og kom marengsmassen i. Bag den ved 140c i 1 time. Sluk derefter ovnen, og lad marengsen blive derinde i ca 12 timer.
Creme
Fordel vaniljekornene i lidt sukker med en bredbladet kniv eller palet, så de skilles fra hinanden. Rør flødeost, vanilje og sukker sammen. Tilsæt derefter skumfiduser. Pisk fløden stiv, og vend den forsigtigt i.
Fordel cremen på marengsbunden, og sæt kagen på køl i mindst 4 timer og højst 12 timer. Længere tid vil forringe bunden.
Topping
Skær jordbærrene i kvarte og bland dem med kirsebærsauce og de øvrige bær. Fordel bærrene på kagen eller server dem ved siden af. Hvis der forventes rester, er det sidste bedst.
Tip: Skal det være ekstra lækkert, kan man lave sin egen kirsebærsovs.

 

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Dessert og tærter, Fødselsdag, Glutenfri, Kager og sødt, Lagkage og skærekage, Opskrifter, Sommer, USA Tags: bær, cajun, cheescake, dessert, det nordamerikanske køkken, jordbær, kirsebær, marengs, skumfidus

« Rejemad med hjemmerørt mayonnaise
Nyt liv til kold kaffe »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved