Sidste feriedag er over os, og vi er ved at gøre klar til hverdagens rutiner. Vi vasker, rydder op, slår græs og er så småt ved at udtænke en madplan. Det gør bare hverdagene lidt nemmere.
En af vores allerbedste hverdagstraditioner er vores fredagspasta. Det er så dejligt nemt at lave en virkelig god pastaret med masser af smag og kraft, og det er lige hvad vi behøver om fredagen. Noget nemt og godt.
Selvom det stadig er ferie, fik vi faktisk også pasta i fredags. Den blev serveret med en virkelig god tomatsovs med bacon, og den opskrift får I lidt længere nede i indlægget.
Sidste år i August fik vi for alvor øjnene op for, hvor godt en helt enkel tomatsovs kan smage, og jeg tror at vi spiste retten i hvert fald 8 gange bare i løbet af den måned. Vi varierer altid opskriften en smule, men udgangspunktet er det samme. Det bliver altid superlækkert. Inden så længe vil jeg sørge for at få delt fremgangsmåden her på bloggen.
Tomatsovsen her er lavet lidt anderledes, fordi der er bacon i. Jeg har brugt en god tørsaltet en af slagsen, og så er slet ikke brug for andre smagsgivere. Når det gælder noget så enkelt som tomatsovs, synes jeg, at det er ekstravigtigt at vælge gode ingredienser. Jeg bruger helst Mutti flåede tomater eller som her en flaske mosede tomater. Hvis du ikke kan få fat i den slags sager, vil jeg anbefale at lade sovsen simre lidt længere tid og tilsætte en halv teske sukker.

Cavatappi all'amatriciana
Ingredienser
- 1 lille løg
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 150 g god bacon eller pancetta
- 680 g mosede tomater
- 500 g pasta
Sådan gør du
- Hak løg og hvidløg så fint som ønsket, og steg dem i olie ved middelvarme til løgene er klare. Tilsæt bacon i strimler, og lad det stege med.
- Hæld tomaterne ved, og lad saucen simre under låg 10-15 minutter, mens pastaen koges efter anvisning på pakken.
- Vend pastaen i saucen, og server retten rygende varm med gavmilde mængder friskrevet pecorino og frisk basilikum til at drysse over.
Vi plejer at putte lidt tørret chili drys i og dåsetomater istedet for tomater. Og ja så simpelt og så godt
Åh ja, Chili! Det plejer jeg da også at komme i. Det smagte bare så godt, da jeg skulle smage sovsen til, at jeg helt glemte det.