Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Cavatappi all’amatriciana

7. august 2016 by Valbylille 2 kommentarer

Gå til opskrift

pasta all'amatriciana-3

Sidste feriedag er over os, og vi er ved at gøre klar til hverdagens rutiner. Vi vasker, rydder op, slår græs og  er så småt ved at udtænke en madplan. Det gør bare hverdagene lidt nemmere.

En af vores allerbedste hverdagstraditioner er vores fredagspasta. Det er så dejligt nemt at lave en virkelig god pastaret med masser af smag og kraft, og det er lige hvad vi behøver om fredagen. Noget nemt og godt.

Selvom det stadig er ferie, fik vi faktisk også pasta i fredags. Den blev serveret med en virkelig god tomatsovs med bacon, og den opskrift får I lidt længere nede i indlægget.

pasta all'amatriciana-4

Sidste år i August fik vi for alvor øjnene op for, hvor godt en helt enkel tomatsovs kan smage, og jeg tror at vi spiste retten i hvert fald 8 gange bare i løbet af den måned. Vi varierer altid opskriften en smule, men udgangspunktet er det samme. Det bliver altid superlækkert. Inden så længe vil jeg sørge for at få delt fremgangsmåden her på bloggen.

Tomatsovsen her er lavet lidt anderledes, fordi der er bacon i. Jeg har brugt en god tørsaltet en af slagsen, og så er slet ikke brug for andre smagsgivere. Når det gælder noget så enkelt som tomatsovs, synes jeg, at det er ekstravigtigt at vælge gode ingredienser. Jeg bruger helst Mutti flåede tomater eller som her en flaske mosede tomater. Hvis du ikke kan få fat i den slags sager, vil jeg anbefale at lade sovsen simre lidt længere tid og tilsætte en halv teske sukker.

pasta all'amatricianacollage

Cavatappi all'amatriciana

Valbylille
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser
 

  • 1 lille løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 150 g god bacon eller pancetta
  • 680 g mosede tomater
  • 500 g pasta

Sådan gør du
 

  • Hak løg og hvidløg så fint som ønsket, og steg dem i olie ved middelvarme til løgene er klare. Tilsæt bacon i strimler, og lad det stege med.
  • Hæld tomaterne ved, og lad saucen simre under låg 10-15 minutter, mens pastaen koges efter anvisning på pakken.
  • Vend pastaen i saucen, og server retten rygende varm med gavmilde mængder friskrevet pecorino og frisk basilikum til at drysse over.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!

pasta all'amatriciana-5

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Aftensmad, Familiefavoritter, Forår, Gris, Italien, Opskrifter, Pasta, Sommer Tags: det italienske køkken, tomatsovs

« Spadseretur i København: Christianshavn
Små mandelkager – opskrift til dig der selv laver mandelmælk »

Kommentarer

  1. Methe skriver

    7. august 2016 kl. 19:21

    Vi plejer at putte lidt tørret chili drys i og dåsetomater istedet for tomater. Og ja så simpelt og så godt

    Svar
    • Valbylille skriver

      7. august 2016 kl. 21:17

      Åh ja, Chili! Det plejer jeg da også at komme i. Det smagte bare så godt, da jeg skulle smage sovsen til, at jeg helt glemte det.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved