Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Cajunstyle svinemørbrad med sweet potatoes og coleslaw

5. december 2013 by Valbylille 2 kommentarer


Mange børnefamilier er forsigtige med stærk mad, og jeg må da indrømme, at Pigen også er begyndt at være lidt skeptisk over for velkrydrede retter. Cajunkøkkenet vil hun dog gerne acceptere. Der bliver brugt masser af frugt, som vejer lidt op for det stærke, og så er sukker også et almindeligt krydderi.

Mørbraden her er måske lige stærk nok, så det kan være en ide ikke at krydre den hele, hvis der er børn ved bordet. Kartoflerne tror jeg vil være et hit for de fleste børn, og salaten er lavet uden krydderier for, at det hele ikke skal smage af for meget.

Cajunstyle svinemørbrad med sweet potatoes og coleslaw
1 svinemørbrad à 550 g1,5 tsk Urtekram cajunmix
1 tsk røget paprika (almindelig paprika kan også bruges)
1 tsk oregano

450 g sweet potatoes
1 tsk Urtekram cajunmix
2 tsk muscovadosukker (eller brun farin)
olie

450 g rødkål/hvidkål eller en blanding
4 store gulerødder
0,5 ananas

3 dl skyr
2 tsk sennep
2 tsk sukker
1 spsk eddike
salt

1 spsk tørristede peanuts

Sweet potatoes: Skær kartoflerne i tern på ca 2×2 cm og kom dem i en frysepose sammen med krydderi og sukker. Ryst posen godt og hældt derefter en smule olie i og ryst igen. Kom kartoflerne i et fad og bag dem midt i ovnen ved 190c i ca. 30 minutter.

Mørbrad: Bland krydderierne og gnid dem godt ind i kødet. Læg mørbraden i et fad og kom den i ovnen sammen med kartoflerne. Den skal have ca. 25 min.

Coleslaw: Snit kålen fint, riv gulerødderne og skær ananassen i små stykker. Bland dressingen og vend den sammen med grøntsager og frugt. Hak nødderne og drys dem over salaten.

Skær svinemørbraden i tykke skiver og server med de søde kartofler og coleslaw.

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Aftensmad, Gris, Opskrifter, Salat, Salat og tilbehør, USA Tags: cajun, det nordamerikanske køkken, svinemørbrad, sweet potato

« Laksegryde med masser af grønt
Chokoladeskeer til en kop weekendforkælelse »

Kommentarer

  1. A + K = ♥ skriver

    6. december 2013 kl. 10:25

    Det ser bare så godt ud – jeg elsker stærk og krydret mad, og her i den kolde vintertid, er det bare endnu bedre. Flot billede i øvrigt!

    – Anne

    Svar
    • Valbylille skriver

      9. december 2013 kl. 20:59

      Det er desværre ikke mig, der har taget billedet, men gid det var 🙂

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved