Mange børnefamilier er forsigtige med stærk mad, og jeg må da indrømme, at Pigen også er begyndt at være lidt skeptisk over for velkrydrede retter. Cajunkøkkenet vil hun dog gerne acceptere. Der bliver brugt masser af frugt, som vejer lidt op for det stærke, og så er sukker også et almindeligt krydderi.
Mørbraden her er måske lige stærk nok, så det kan være en ide ikke at krydre den hele, hvis der er børn ved bordet. Kartoflerne tror jeg vil være et hit for de fleste børn, og salaten er lavet uden krydderier for, at det hele ikke skal smage af for meget.
Cajunstyle svinemørbrad med sweet potatoes og coleslaw
1 svinemørbrad à 550 g1,5 tsk Urtekram cajunmix
1 tsk røget paprika (almindelig paprika kan også bruges)
1 tsk oregano
450 g sweet potatoes
1 tsk Urtekram cajunmix
2 tsk muscovadosukker (eller brun farin)
olie
450 g rødkål/hvidkål eller en blanding
4 store gulerødder
0,5 ananas
3 dl skyr
2 tsk sennep
2 tsk sukker
1 spsk eddike
salt
1 spsk tørristede peanuts
Sweet potatoes: Skær kartoflerne i tern på ca 2×2 cm og kom dem i en frysepose sammen med krydderi og sukker. Ryst posen godt og hældt derefter en smule olie i og ryst igen. Kom kartoflerne i et fad og bag dem midt i ovnen ved 190c i ca. 30 minutter.
Mørbrad: Bland krydderierne og gnid dem godt ind i kødet. Læg mørbraden i et fad og kom den i ovnen sammen med kartoflerne. Den skal have ca. 25 min.
Coleslaw: Snit kålen fint, riv gulerødderne og skær ananassen i små stykker. Bland dressingen og vend den sammen med grøntsager og frugt. Hak nødderne og drys dem over salaten.
Skær svinemørbraden i tykke skiver og server med de søde kartofler og coleslaw.
Det ser bare så godt ud – jeg elsker stærk og krydret mad, og her i den kolde vintertid, er det bare endnu bedre. Flot billede i øvrigt!
– Anne
Det er desværre ikke mig, der har taget billedet, men gid det var 🙂