Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Burger med spicy kylling, tzatziki og rødvinsglaserede løg

1. maj 2018 by Valbylille 2 kommentarer

Gå til opskrift

Burgersæsonen begynder i maj!!! Og her lægger vi ud med en laber en af slagsen.

Burger med spicy kylling, tzatziki og rødvinsglaserede løg

Min familie mener, at hver dag bør være burgerdag, men for mig er det altså mest en sommerspise. En burger er nemlig særlig god, når den er fyldt med lækre sprøde, nyhøstede grøntsager, og hvis den så også tilberedes på grill,  kan det virkelig ikke blive bedre.

Grillen har vi ikke fået gang i endnu, men det er helt bestemt planen, at der skal grilles kyllingeburgere, så snart det også er lunt nok til at spise dem udendørs. Herhjemme spiser vi nemlig helst burgere uden bestik, og der er altså bare noget særligt ved at sidde udendørs med en burger i den ene hånd, en kold øl i den anden hånd og en god bunke servietter inden for rækkevidde. Så gør det ikke noget, hvis det hele bliver lidt snasket.

Burger med spicy kylling, tzatziki og rødvinsglaserede løg

Det allerbedste i denne burger er de bløde, rødvinstilberedte løg. Dem kan jeg sket ikke få nok af her for tiden, og jeg kommer altid til at småspise af dem, inden de er færdige. Øj, de er gode!

Løgene er helt geniale i kombination med den marinerede kylling og den friske tzatziki. Sådan en mundfuld har bare det hele: sødt, stærkt, krydret, friskt, cremet og lækkert. Intet mindre end den perfekte bid.

Burger med spicy kylling, tzatziki og bløde løg i rødvin

Valbylille
En herlig sommerburger med masser af smag og perfekt match af sødt, krydret og saftigt fyld.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Recipe
Arbejdstid 10 min
Tilberedning 25 min
Samlet tid 35 min
Ret Hovedret
Køkken Græsk
Antal 4 burgere
Kalorier 429 kcal

Ingredienser
 

Tzatziki

  • 1 agurk groftrevet og afdryppet
  • 200 g græsk yoghurt 10 %
  • 1-2 fed hvidløg presset
  • salt

Bløde løg

  • 4 små løg skåret i tynde ringe
  • 1 spsk smør
  • 1-2 spsk muscovadosukker
  • 1 dl rødvin
  • salt

Kylling

  • 2 kyllingebryster
  • 1 spsk muscovadosukker
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 spsk rapsolie

Servering

  • 3 håndfulde spinat skyllet og tørret
  • 4 burgerboller ristede

Sådan gør du
 

Tzatziki

  • Bland hvidløg, yoghurt og revet agurk og smag til med salt.  Lad tzatzikien trække på køl, mens kylling og løg tilberedes.

Bløde løg

  • Smelt smørret på en pande. Tilsæt løgene, og drys med lidt salt. Steg løgene klare under jævnlig omrøring.
  • Tilsæt derefter sukkeret, og rør rundt til det er smeltet. Hæld rødvinen ved, og lad det simre ved svag varme. Løgene skal have i alt 20-25 minutter.

Kylling

  • Begynd på kyllingen så snart løgene er på panden.
  • Del kyllingebrysterne i to ved at skære ned gennem fileterne. 
  • Bland en marinade af sukker, sambal oelek og olie. Kom det i en pose sammen med de fire kyllingstykker, og vend det godt rundt, så marinaden fordeles jævnt.
  • Steg kyllingen på en varm pande ca 5 minutter på hver side.

Samling af burger

  • Server burgerne med tzatziki nederst, kylling, køn og til sidst en god håndfuld frisk spinat på toppen.

Bemærkninger

Tzatzikien bliver bedst, hvis agurken rives et par timer i forvejen, og sættes til afdrypning i en sigte. Hvis dette ikke er muligt, kan man begynde med at rive agurken, og så først vende den i yoghurten umiddelbart inden servering, så den lige når at dryppe af en halv time. Man kan også blot skære den i skiver, og lægge dem på sammen med spinat til allersidst. Det smager også godt og giver lidt ekstra sprødhed til burgeren
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!

Burger med spicy kylling, tzatziki og rødvinsglaserede løg

 

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Dip, drys og syltede sager, Kylling og kalkun, Sandwich, tacos og burger, Sauce, dressing, syltet tilbehør mm., Sommer, USA

« Tænker på…
Asianstyle laks med mangosalsa »

Kommentarer

  1. Birgitte B skriver

    2. maj 2018 kl. 15:19

    Uhm, den ser lækker ud. Jeg er ellers ikke så stor fan af kyllingeburger, da jeg synes kødet hurtigt bliver tørt. Kh. Birgitte

    Svar
    • Valbylille skriver

      2. maj 2018 kl. 20:19

      Ja, det er desværre det evige problem med stegt kyllingebryst: Der er ikke så langt fra råt til tørt. For mig er løsningen ofte at dele kyllingebryster i to tynde fileter. Det kan jeg bedre styre, og så skal det bare have et par minutter på hver side. Det er også, hvad jeg har gjort her, og med masser af snasket tilbehør, er burgeren i hvert fald langt fra en tør oplevelse.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved