Burgersæsonen begynder i maj!!! Og her lægger vi ud med en laber en af slagsen.
Min familie mener, at hver dag bør være burgerdag, men for mig er det altså mest en sommerspise. En burger er nemlig særlig god, når den er fyldt med lækre sprøde, nyhøstede grøntsager, og hvis den så også tilberedes på grill, kan det virkelig ikke blive bedre.
Grillen har vi ikke fået gang i endnu, men det er helt bestemt planen, at der skal grilles kyllingeburgere, så snart det også er lunt nok til at spise dem udendørs. Herhjemme spiser vi nemlig helst burgere uden bestik, og der er altså bare noget særligt ved at sidde udendørs med en burger i den ene hånd, en kold øl i den anden hånd og en god bunke servietter inden for rækkevidde. Så gør det ikke noget, hvis det hele bliver lidt snasket.
Det allerbedste i denne burger er de bløde, rødvinstilberedte løg. Dem kan jeg sket ikke få nok af her for tiden, og jeg kommer altid til at småspise af dem, inden de er færdige. Øj, de er gode!
Løgene er helt geniale i kombination med den marinerede kylling og den friske tzatziki. Sådan en mundfuld har bare det hele: sødt, stærkt, krydret, friskt, cremet og lækkert. Intet mindre end den perfekte bid.

Burger med spicy kylling, tzatziki og bløde løg i rødvin
Ingredienser
Tzatziki
- 1 agurk groftrevet og afdryppet
- 200 g græsk yoghurt 10 %
- 1-2 fed hvidløg presset
- salt
Bløde løg
- 4 små løg skåret i tynde ringe
- 1 spsk smør
- 1-2 spsk muscovadosukker
- 1 dl rødvin
- salt
Kylling
- 2 kyllingebryster
- 1 spsk muscovadosukker
- 2 tsk sambal oelek
- 1 spsk rapsolie
Servering
- 3 håndfulde spinat skyllet og tørret
- 4 burgerboller ristede
Sådan gør du
Tzatziki
- Bland hvidløg, yoghurt og revet agurk og smag til med salt. Lad tzatzikien trække på køl, mens kylling og løg tilberedes.
Bløde løg
- Smelt smørret på en pande. Tilsæt løgene, og drys med lidt salt. Steg løgene klare under jævnlig omrøring.
- Tilsæt derefter sukkeret, og rør rundt til det er smeltet. Hæld rødvinen ved, og lad det simre ved svag varme. Løgene skal have i alt 20-25 minutter.
Kylling
- Begynd på kyllingen så snart løgene er på panden.
- Del kyllingebrysterne i to ved at skære ned gennem fileterne.
- Bland en marinade af sukker, sambal oelek og olie. Kom det i en pose sammen med de fire kyllingstykker, og vend det godt rundt, så marinaden fordeles jævnt.
- Steg kyllingen på en varm pande ca 5 minutter på hver side.
Samling af burger
- Server burgerne med tzatziki nederst, kylling, køn og til sidst en god håndfuld frisk spinat på toppen.
Bemærkninger
Uhm, den ser lækker ud. Jeg er ellers ikke så stor fan af kyllingeburger, da jeg synes kødet hurtigt bliver tørt. Kh. Birgitte
Ja, det er desværre det evige problem med stegt kyllingebryst: Der er ikke så langt fra råt til tørt. For mig er løsningen ofte at dele kyllingebryster i to tynde fileter. Det kan jeg bedre styre, og så skal det bare have et par minutter på hver side. Det er også, hvad jeg har gjort her, og med masser af snasket tilbehør, er burgeren i hvert fald langt fra en tør oplevelse.