Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Brownie med hasselnødder

15. juli 2016 by Valbylille 2 kommentarer

Gå til opskrift

brownie med hasselnødder-5
Kan man ikke altid bruge en fedtet og klistret brownie? Da jeg tidligere på måneden spurgte Manden om, hvilken sommerkage jeg skulle bage, faldt svaret prompte. Det skulle være en god, snasket brownie.

I denne opskrift er der skruet max op for intens chokoladesmag, og så er den fyldt med knasende hasselnødder og grofthakket chokolade. Bare for at være helt sikker på at få chokolade nok.

Bagetiden er afstemt med, at man kan tage kagen med ud i sommerlandet og spise den med fingrene. For mere snask skal den have 5 minutter mindre, men så er det også nødvendigt med både kagegafler og tallerkener.

Det er en intens basse, og et stykke er rigeligt til at stille chokoladesulten.

brownie med hasselnødder-4

Brownie med hasselnødder

Valbylille
12 stykker
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser
 

  • 100 g smør
  • 100 g chokolade 70%
  • 2 æg
  • 180 sukker
  • 40 g mel
  • 40 g kakao
  • 1 nip fint salt
  • 50 g chokolade 70 %
  • 70 g hasselnødder

Sådan gør du
 

  • Rist hasselnødderne i ovnen ved 200c i ca. 8 minutter. Gnub dem med et klæde for at få skallerne af, og hak dem derefter groft.
  • Smelt smør og chokolade over vandbad.
  • Pisk sukker og æg cremefarvet og luftigt. Pisk den lune chokoladeblanding i.
  • Sigt mel, kakao og salt ned i chokoladeblandingen, og rør det sammen.
  • Vend hakket chokolade og nødder i dejen, og bag kagen i en form beklædt med bagepapir i 35 minutter ved 175c.
  • Lad kagen køle af på risten, pak den i bagepapir, og sæt dne på køl natten over. Jeg ved, at det er svært, men brownies bliver altså bedst, hvis de får lov at sætte sig et lille døgns tid.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!
brownie med hasselnødder-3
  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Brownies, muffins og andre små kager, Efterår, Kager og sødt, Opskrifter, USA, Vinter Tags: brownie, chokoladekage, det nordamerikanske køkken

« Laber, lyserød lavendellimonade
Bortviste havregryn og sødt køkkenkiks »

Kommentarer

  1. Piskeriset skriver

    15. juli 2016 kl. 09:48

    Brownie for the win! Absolut en af mine yndlingskager – den ser vildt lækker ud 🙂

    Svar
    • Valbylille skriver

      15. juli 2016 kl. 13:30

      Tak 🙂 Det er helt sikkert også en favorit her – både de helt enkle og dem der er fyldt med knas som her.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved