Weekendens brombærudflugt gav mig lyst til endnu flere af de smukke bær, og i går begav jeg mig derfor afsted til et nærtliggende brombærparadis, hvor jeg fik fyldt flere bøtter, mens babyen pludrede løs i barnevognen.

(4-6 portioner)
Havregrynsbund
50 g smør
50 g lys sirup
100 g havregryn
Smelt smørret i en kasserolle, og rør sirup og havregryn i. Fordel massen i 4-6 forme uden bund, og bag dem i 10-15 minutter ved 180c varmluft.
Lad bundene afkøle i formene.
Brombærmousse
300 g brombær
60 g sukker
3-4 blade husblas (se note)
150 g kvark (skyr/fromage frais kan også bruges)
2 dl piskefløde
Skyld brombærrene og kom dem i en gryde med det vand, der hænger ved. Tilsæt sukkeret, og kog 5-10 minutter. Brug gerne en ske til at mose bærrene.
Udblød imens husblassen i koldt vand.
Passer brombærkompotten gennem en sigte, så alle kornene sies fra. Rør den udblødte husblas i brombærrene, og lad det stå, til det er lillefingervarmt.
Rør kvarken i brombærkompotten. Pisk fløden og vend den forsigtigt i.
Fordel moussen i formene ovenpå havregrynsbundene, og stil dem på køl mindst to timer før servering.
Pynt med friske bær.
Note: Tre blade husblas er nok, hvis moussen ikke pyntes for tungt eller serveres straks. Hvis den skal holde faconen mere end 10 minutter efter anretning, vil jeg anbefale fire blade.
Åhhhhr yum! Hvor ser det lækkert ud!
Det er det også – og endda uforskammet nemt.
Åh så lækker en lille sag – ELSKER brombær.
Den bund lyder dejlig let, og som en sprød lækkerbisken, dén må jeg prøve ved lejlighed.
La Cucina Nada
Ja, hvem kan stå for brombær? – Smukke, søde og saftige.
Bunden er også god, som konfektstykker med nødder og chokolade i.
Årh hvor ser den bare lækker ud! Kan næsten smage den sprøde bund med den lækre mousse 😉
– Anna
anna-mad.dk
Mange tak – den er også virkelig lækker.
Kan de fryses ?
Venlig hilsen
Chelina
Jeg har desværre ingen erfaring med at fryse mousse, så jeg må være dig svar skyldig.
Kan man lave den i en stor form?
Hvis den skal kunne stå selv, skal der nok lidt ekstra stivelse i. Men hvis ellers den laves i samme højde som de små, tror jeg, at det vil gå ganske fint. Jeg har dog ikke selv testet det. Alternativt kan den serveres i en skål.