Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Broccolitærte med sprød skinke

28. maj 2015 by Valbylille Skriv kommentar

BroccolitærteDer er ikke noget mine børn elsker som broccoli. Det er måske en lidt atypisk favorit fra den grønne verden, men ikke desto mindre er det sandt. De spiser dog kun toppen, hvilket er helt fint for mig. Jeg kan nemlig bedst lide stokken.

I lørdags var jeg alene hjemme med børnene, og så hører der lidt ekstra forkælelse til. Broccoliforkælelse og tærteforkælelse. Pigen elsker tærter, og selvom jeg selv har udviklet mig fra tærteskeptiker til tærtefan, er det gerne på hendes opfordring, at de kommer på middagsbordet. Og det gør der tit om sommeren, når alle grøntsager strutter, og maden godt må være lidt mere simpel.

Denne sommer bliver bestemt ikke nogen undtagelse, for i lørdags viste det sig, at familien har fået en ny tærtefan: En lille, rundhovedet fyr, der glad kører tærte ned i mavsen, til hans øjne triller rundt af udmattelse og mæthed. Han spiste 1/3 af tærten. Pigen spiste de to små tærter, som hun selv havde lavet, og 1/4 af den store foruden et ordentligt bjerg gulerodsråkost. Jeg havde ellers troet, at opskriften ville række til 4 personer…

Jeg kom lidt chili i dejen for at give den karakter. Den er altså ikke stærk, men chilien kan godt fornemmes og prikker lidt til sanserne.

Broccolitærte
(4 personer eller mine 2 børn)
100 g hvedemel
50 g grahamsmel
1/2 tsk chiliflager
1 knsp salt
75 g koldt smør
1 æg
1 stor broccoli – kun toppen
4 skiver serranoskinke
2 dl hytteost
1 dl creme fraiche 18%
2 æg
salt og peber

Bland mel og krydderier. Skær smørret i små stykker, og smuldr det i melet, til konsistensen bliver som savsmuld. Kom ægget i, og tryk dejen godt sammen. Er dejen for tør, kan man tilsætte lidt vand, og hvis den er for våd, kan man ganske forsigtigt ælte lidt mere mel i.

Rul dejen ud mellem to lag bagepapir, og læg den i fryseren i ca. 10 minutter. På den måde slipper den nemmere papiret.

Tryk dejen godt ned i en tærteform. Bag den blindt ved 200c varmluft i 10 minutter. Det gøres ved at fore tærten med bagepapir og fylde den med fx tørre kikærter eller bønner. Gem bønnerne i et særligt glas til næste tærtebagning. De kan ikke spises.

Damp eller skold broccolitoppen ganske kort. Del den i små buketter.

Bland hytteost, creme fraiche, æg, salt og peber til en creme.

Pluk skinken i mindre stykker, og fordel størstedelen på tærtebunden. Hæld cremen over, og fordel til sidst broccolibuketterne og den sidste skinke på tærten.

Bag tærten ved 180c varmluft i 30 min.

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Aftensmad, Danmark og Norden, Gris, Madtærter og pies, Opskrifter Tags: børn i køkkenet, broccoli, madtærte

« Underholdning til lange bilture
Sommerhussaft med rabarber og hindbær »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved