Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Boston beer baked beans

2. februar 2016 by Valbylille 2 kommentarer

Gå til opskrift

baked beans-2

De fleste af os kender vist bedst den slags baked beans, der kommer fra dåse. Det er lidt en skam, for hjemmelavet baked beans er comfort food, når det er allerbedst. En dejlig tyk og mættende ret, der vist kun har de hvide bønner tilfælles med dåseudgavens bønner i tynd, rød sovs.

Baked beans kan tilberedes på mange måder, og denne opskrift er baseret på den sukrede udgave fra Boston. Jeg har pimpet den med god mørk øl, og skiftet den traditionelle bacon ud med fersk svinebryst. 

Retten emmer af maskulinitet, og førte til en lang snak om bålmad og cowboys ved middagsbordet. Sådan en mørk gryde med sukkerkrydrede bønner, store flæskestykker og intens smag må virkelig være sagen ovenpå en dag med hårdt fysisk arbejde. Især hvis den serveres med store humpler rustikt brød og rigeligt mørkt øl. Til Mandens store begejstring var det lige præcis, hvad jeg gjorde. Jeg havde dog også lavet en sprød salat, som skulle give lidt syre og friskhed, men det var altså kun mig, der havde det behov.

Bønnerne skal have ca. 6 timer i ovnen, men hvis de skal serveres med friskbagt brød, kan de bare simre færdigt på komfuret, mens brødet er i ovnen. Vil du overraske din familie med baked beans til morgenmad, kan du sagtens lave rettet på forhånd og blot varme den op om morgenen. Det er vigtigt at kigge til retten et par gange undervejs for at sikre, at den ikke koger tør. Det kan derfor ikke anbefales, at lade gryden boble i ovnen natten over.

baked beans

Boston beer baked beans

5 fra 4 stemmer
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser
 

  • 450 g hvide bønner tørre
  • 2 dl muscovadosukker
  • 2 tsk sennepspulver
  • 1 tsk salt
  • peber
  • 5 dl vand
  • 3 dl mørk øl
  • 300 g svinebryst i skiver uden svær
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg

Sådan gør du
 

  • Udblød bønnerne efter anvisning på posen. Kog dem i letsaltet vand i 15 minutter.
  • Rør sovsen sammen af sukker, sennepspulver, salt, peber, vand og øl.
  • Brun svinebrystet på en pande, og skær skiverne i mundrette bider.
  • Hak løg og hvidløg.
  • Kom de afdryppede bønner i en støbejernsgryde sammen med løg og gris. Hæld sovsen over, og dæk gryden til med låg eller folie.
  • Sæt gryden i en 165c varm ovn i 4-6 timer. Kig til bønnerne undervejs og tilføj evt. lidt mere øl eller vand, hvis retten er ved at koge tør. Hvis bønnerne ikke er ved at være møre efter 4 timer, sættes temperaturen op til 185c.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!

Bruger du bacon i stedet for svinebryst, bør du nøjes med ca. 200 g og undlade salt i sovsen.

GemGem

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Aftensmad, Efterår, England, Glutenfri, Gris, Morgenmad, Opskrifter, USA, Vinter Tags: bønner, det nordamerikanske køkken, flæsk

« Jeg har også en…
Supernemt blomsterkostume »

Kommentarer

  1. Miri skriver

    2. februar 2016 kl. 15:48

    Ren kærlighed 🙂 mad der skal stå og hygge sig i 6 timer- det er kærlighed 🙂

    Svar
    • Valbylille skriver

      2. februar 2016 kl. 20:19

      Jeps, det er kærlighed i gryde.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved