Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Boller i karry

3. september 2013 by Valbylille 2 kommentarer


Lykken var fuldendt, når jeg som barn fik overtalt min mor til at lave boller i karry. Det skete ikke hvert år,  men søde naboer inviterede mig heldigvis altid til bords, når det var på menuen hos dem. Så helt snydt blev jeg ikke. (Til gengæld kom alle omegnens unger rendende, når vi skulle have chili con carne.)

Da jeg flyttede hjemmefra levede jeg stort set af boller i karry, kartoffelsuppe og pastaskruer med smør. Pastaen er blevet mere spændende siden da, men de to andre retter holder jeg godt fast i. I går var dog første gang nogensinde, at jeg lavede boller i karry helt fra bunden.

Normalt var der ingen nemme løsninger i min mors køkken, men kødboller var en af de få undtagelser, der bekræftede reglen. Hun lavede dem altid ud af farsen fra en medisterpølser, så sådan har jeg også altid gjort. (En anden undtagelse var pulverbudding. Så sådan gør jeg også) Og det smager altså også ganske fint og er ret smart, når maden skal på bordet i en fart. Hjemmelavede kødboller er bare bedre. Ligesom alt andet hjemmelavet. (Men øhm, jeg dropper altså ikke medisterpølseudgaven helt af den grund. Det er bare lettere og næsten lige så godt.)

Boller i karry
500 g hakket gris
0,5 dl mælk
0,5 dl rasp
1 æg
1 revet løg
salt & peber

2 fed fintsnittet hvidløg
3 cm finthakket ingefær
1 spsk olie
2 tsk karry
2 spsk mel
7 dl vand
1 porre i skiver
3 gulerødder i skiver
1 stort æble i både

Rør kød, mælk, rasp, æg, løg, salt og peber sammen til fars.

Gør grøntsagerne klar.

Varm olien op i en stor gryde og svits ingefær og hvidløg. Tilsæt karry og derefter mel. Hæld vand i lidt efter lidt under heftig piskning.

Form små kugler af farsen, og kom dem i karrysovsen. Tilsæt derefter porre og gulerod, og lad det simre indtil grøntsagerne er lige ved at have den ønskede konsistens. Smag til med salt og tilsæt æblet. Lad det varme igennem og server retten med ris.

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Aftensmad, Danmark og Norden, Familiefavoritter, Gris, Opskrifter Tags: gryderet, karry, kødbolle

« Hjemmearbejdsdag
Sweatshirtkjole med flodkøer »

Kommentarer

  1. Corfitz skriver

    20. oktober 2015 kl. 20:37

    Ser flot ud med de store æblerskiver med skrællen!
    Jeg laver kødbollerne først – og bruger suppen (som kan opgraderes med krydderurter) til karrysovsen.
    Kh. Far

    Svar
    • Valbylille skriver

      20. oktober 2015 kl. 21:05

      Sådan gjorde jeg også engang, men ved at koge kødbollerne i sovsen sparer man en gryde. Det er lidt af et hit for opvaskeren 🙂

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved