Lykken var fuldendt, når jeg som barn fik overtalt min mor til at lave boller i karry. Det skete ikke hvert år, men søde naboer inviterede mig heldigvis altid til bords, når det var på menuen hos dem. Så helt snydt blev jeg ikke. (Til gengæld kom alle omegnens unger rendende, når vi skulle have chili con carne.)
Da jeg flyttede hjemmefra levede jeg stort set af boller i karry, kartoffelsuppe og pastaskruer med smør. Pastaen er blevet mere spændende siden da, men de to andre retter holder jeg godt fast i. I går var dog første gang nogensinde, at jeg lavede boller i karry helt fra bunden.
Normalt var der ingen nemme løsninger i min mors køkken, men kødboller var en af de få undtagelser, der bekræftede reglen. Hun lavede dem altid ud af farsen fra en medisterpølser, så sådan har jeg også altid gjort. (En anden undtagelse var pulverbudding. Så sådan gør jeg også) Og det smager altså også ganske fint og er ret smart, når maden skal på bordet i en fart. Hjemmelavede kødboller er bare bedre. Ligesom alt andet hjemmelavet. (Men øhm, jeg dropper altså ikke medisterpølseudgaven helt af den grund. Det er bare lettere og næsten lige så godt.)
Boller i karry
500 g hakket gris
0,5 dl mælk
0,5 dl rasp
1 æg
1 revet løg
salt & peber
2 fed fintsnittet hvidløg
3 cm finthakket ingefær
1 spsk olie
2 tsk karry
2 spsk mel
7 dl vand
1 porre i skiver
3 gulerødder i skiver
1 stort æble i både
Rør kød, mælk, rasp, æg, løg, salt og peber sammen til fars.
Gør grøntsagerne klar.
Varm olien op i en stor gryde og svits ingefær og hvidløg. Tilsæt karry og derefter mel. Hæld vand i lidt efter lidt under heftig piskning.
Form små kugler af farsen, og kom dem i karrysovsen. Tilsæt derefter porre og gulerod, og lad det simre indtil grøntsagerne er lige ved at have den ønskede konsistens. Smag til med salt og tilsæt æblet. Lad det varme igennem og server retten med ris.
Ser flot ud med de store æblerskiver med skrællen!
Jeg laver kødbollerne først – og bruger suppen (som kan opgraderes med krydderurter) til karrysovsen.
Kh. Far
Sådan gjorde jeg også engang, men ved at koge kødbollerne i sovsen sparer man en gryde. Det er lidt af et hit for opvaskeren 🙂