Annonce
Linn Grubbström, som nok mest er kendt som Frøken Kræsen, har skrevet endnu en kogebog, og jeg har været så heldig at få den til anmeldelse.
For et par uger sad jeg og så et par af hendes små youtubefilm, hvor hun viser lidt fra kogebogens tilblivelse. Der er blandt andet en video om, hvordan hun hun har lavet de baggrunde, der bruges i bogen, og jeg var derfor rigtig spændt på at se resultatet.
Opskrifterne er sat op på samme måde som på hendes blog, og det er bare rigtig godt, når man laver mad med børn. Det skrev jeg lidt om i min anmeldelse af hendes første kogebog “Mad for begyndere”, hvor jeg havde allieret mig med Pigen som medanmelder. Denne gang vil jeg tilføje, at Manden også er begejstret for opsætningen. Han foretrækker at lave mad efter en opskrift, og synes, at opsætningen i begge “Mad for begyndere” giver et rigtig godt overblik.
Bogen har mange gode opskrifter, der er nemme at gå til, og der er god inspiration til nye grøntsagsretter. Jeg ville aldrig selv være kommet på at bage rødkål, men det skal helt sikkert prøves. Hendes risotto med pære og selleri ser også alt for lækker ud.
Der er også enkelte opskrifter, hvor jeg synes, at det bliver lidt for nemt, men måske er det bare, fordi jeg ikke er målgruppen. Et eksempel er en sandwichopskrift med røget laks og ærtecremen. Der kunne ærteopskriften med fordel have stået i afsnittet om tilbehør.
Bogens opskrifter er inddelt efter de fire årstider, og det er supergodt tænkt til begynderkokken, der måske ikke har så stort kendskab til de forskellige grøntsagers sæson. Jeg er også ret vild med, at der er et afsnit med søde sager, så grønt ikke nødvendigvis er lig med sundt.
Når jeg anmelder kogebøger, skal jeg også lige teste et par opskrifter. Jeg lod Pigen vælge, da hun selvfølgelig skulle med i køkkenet igen. Det blev til indbagte kartofler med rygeost og urter og med pølser ved siden af. Jeg er ret vild med, at retterne fokuserer på grøntsagerne, og at kødet præsenteres som tilbehør.
Pigen havde en veninde med hjemme at lege den dag, vi havde aftalt at lave mad sammen. Jeg overvejede bare at gå i køkkenet alene, men besluttede i stedet at invitere veninden til at lave og spise middag sammen med os. Det var superhyggeligt, og det var så nemt at fordele opgaverne mellem pigerne, fordi de kunne se de forskellige arbejdsgange på billederne.
De indbagte kartofler smagte virkelig godt, og jeg glæder mig til at lave flere retter fra bogen sammen med Pigen. Det er ret sjovt, at hun kan tage styringen ved at kigge på billederne, og at jeg bliver assistenten.
Som hun sagde dagen før vores madlavningsdag: “Jeg skal lave det der dej med kartofler .(Pause) Men mor, du skal være sød at være der, når det er varmt. Jeg kan jo godt brænde mig, for jeg er kun 5 år.”
“Mad for begyndere – mere grønt” udkommer den 25. august.
Tak for fine ord om min kogebog. Jeg er så glad for at høre, at du synes, den inspirerer. Og så er jeg helt vild med Pigens kommentar om dej med kartofler og hjælp i køkkenet. Så fint! 🙂
Det er altid en fest at have Pigen med i køkkenet, og dine kogebøger gør det faktisk lidt nemmere, fordi det giver hende overblik over de forskellige opgaver.