Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Boganbefaling: Mad for begyndere – mere grønt

23. august 2016 by Valbylille 2 kommentarer

AnnonceMad for begyndere - mere grønt

Linn Grubbström, som nok mest er kendt som Frøken Kræsen, har skrevet endnu en kogebog, og jeg har været så heldig at få den til anmeldelse.

For et par uger sad jeg og så et par af hendes små youtubefilm, hvor hun viser lidt fra kogebogens tilblivelse. Der er blandt andet en video om, hvordan hun hun har lavet de baggrunde, der bruges i bogen, og jeg var derfor rigtig spændt på at se resultatet. 

Opskrifterne er sat op på samme måde som på hendes blog, og det er bare rigtig godt, når man laver mad med børn. Det skrev jeg lidt om i min anmeldelse af hendes første kogebog “Mad for begyndere”, hvor jeg havde allieret mig med Pigen som medanmelder. Denne gang vil jeg tilføje, at Manden også er begejstret for opsætningen. Han foretrækker at lave mad efter en opskrift, og synes, at opsætningen i begge “Mad for begyndere” giver et rigtig godt overblik.

Bogen har mange gode opskrifter, der er nemme at gå til, og der er god inspiration til nye grøntsagsretter. Jeg ville aldrig selv være kommet på at bage rødkål, men det skal helt sikkert prøves. Hendes risotto med pære og selleri ser også alt for lækker ud.

Der er også enkelte opskrifter, hvor jeg synes, at det bliver lidt for nemt, men måske er det bare, fordi jeg ikke er målgruppen. Et eksempel er en sandwichopskrift med røget laks og ærtecremen. Der kunne ærteopskriften med fordel have stået i afsnittet om tilbehør.

Mad for begyndere - mere grønt-2

Bogens opskrifter er inddelt efter de fire årstider, og det er supergodt tænkt til begynderkokken, der måske ikke har så stort kendskab til de forskellige grøntsagers sæson. Jeg er også ret vild med, at der er et afsnit med søde sager, så grønt ikke nødvendigvis er lig med sundt.

Når jeg anmelder kogebøger, skal jeg også lige teste et par opskrifter. Jeg lod Pigen vælge, da hun selvfølgelig skulle med i køkkenet igen. Det blev til indbagte kartofler med rygeost og urter og med pølser ved siden af. Jeg er ret vild med, at retterne fokuserer på grøntsagerne, og at kødet præsenteres som tilbehør.

Pigen havde en veninde med hjemme at lege den dag, vi havde aftalt at lave mad sammen. Jeg overvejede bare at gå i køkkenet alene, men besluttede i stedet at invitere veninden til at lave og spise middag sammen med os. Det var superhyggeligt, og det var så nemt at fordele opgaverne mellem pigerne, fordi de kunne se de forskellige arbejdsgange på billederne.

De indbagte kartofler smagte virkelig godt, og jeg glæder mig til at lave flere retter fra bogen sammen med Pigen. Det er ret sjovt, at hun kan tage styringen ved at kigge på billederne, og at jeg bliver assistenten.

Som hun sagde dagen før vores madlavningsdag: “Jeg skal lave det der dej med kartofler .(Pause) Men mor, du skal være sød at være der, når det er varmt. Jeg kan jo godt brænde mig, for jeg er kun 5 år.”

“Mad for begyndere – mere grønt” udkommer den 25. august.

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Bøger, film og spil Tags: boganbefaling, børn i køkkenet, kogebog

« Små blommetærter med marcipan
Rom- og vaniljesyltede blommer »

Kommentarer

  1. Linn skriver

    25. august 2016 kl. 08:40

    Tak for fine ord om min kogebog. Jeg er så glad for at høre, at du synes, den inspirerer. Og så er jeg helt vild med Pigens kommentar om dej med kartofler og hjælp i køkkenet. Så fint! 🙂

    Svar
    • Valbylille skriver

      25. august 2016 kl. 19:30

      Det er altid en fest at have Pigen med i køkkenet, og dine kogebøger gør det faktisk lidt nemmere, fordi det giver hende overblik over de forskellige opgaver.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved