Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Blinis brunch til din valentine

12. februar 2018 by Valbylille 2 kommentarer

Gå til opskrift

Den perfekte valentinsbrunch: En festlig buffet af små lækre pandekager toppet med alle dine favoritter.

Uanset om I elsker eller hader Valentinsdag, så må I altså love mig at forkæle jeres kærester, veninder eller familie med en superlækker blinisbuffet. Så skidt pyt med, om det lige bliver den 14. februar. Det her er simpelhen den hyggeligste brunchbuffet nogensinde, så den skal I ikke gå glip af.

Herhjemme plejer Valentinsdag både at komme og gå, uden at vi bemærker det. Tidligere syntes jeg, at det var en lidt fjollet dag, men den holdning har langsomt fortaget sig over de seneste år. Det er jo alligevel lidt hyggeligt med sådan en international kærlighedsdag til at minde os om, at kærligheden ikke bør tages for givet. Og helt ærligt, så kan man vel ikke fejre kærligheden nok?

Manden og jeg er ikke så gode til at gå ud bare os to, men når det gælder hjemmedates har vi vist for længst nået ekspertniveau. I år tror jeg dog, at jeg vil bruge Valentinsdag som anledning til at lave en aftale om børnepasning, så vi kan komme ud at vifte lidt med ørerne senere på måneden. Det er meget længe siden sidst. Næsten et år tror jeg?!?

Jeg har dog også fået lyst til for første gang at gøre lidt ekstra ud af selve dagen, og da den tilfældigvis falder i vores ferie bliver det med blinisbrunch for hele familien og en tur i biografen for at se Hodja fra Pjort. Og så en hjemmedate med rødvin og brætspil, når børnene er kommet i seng. Og måske lidt flere blinis??

Blinis serveres typisk som forret, og det kan denne opskrift selvfølgelig også bruges til. Jeg er helt pjattet med den nøddeagtige smag fra boghvedemelet, som giver en helt anden dybde end almindelige pandekager, og som passer helt perfekt til de salte retter.

Dejen kan snildt gøres klar aftenen i forvejen, så man kun lige skal piske æggehvider og vende dem i dejen inden bagning. Det behøver altså ikke at tage mere en en halv time at anrette en lækker blinisbuffet om morgenen. Og slet ikke hvis man holder toppingen på et rimelig enkelt niveau.

På billederne kan I se disse forslag til topping:

  • Stenbiderrogn, creme fraiche, rødløg, citron, dild
  • Røræg, bacon og purløg
  • Laks og røræg
  • Ost, kvædekompot, pekannød
  • Æble, karamelsauce, kakaonibs

Der er jo sindssygt mange muligheder, og jeg har derfor to spørgsmål, I kan stille jer selv, hvis I har svært ved at vælge.

  1. Hvem skal have glæde af din blinisbuffet? Der er fx ingen grund til at gå all in på avocado og vagtelæg, hvis den er tiltænkt Manden, som elsker røræg og bacon.
  2. Hvordan gør jeg det nemt? Hvis du ikke lige har en rest karamelsauce, så brug fx nutella eller sirup i stedet. Der er jo ingen der kan se, at du oprindeligt havde forestillet dig noget andet.

Og så er det bare med at gå i gang. Blinisbuffetten kan som sådan serveres til alle måltider, men jeg foretrækker brunch, fordi man så har lov til at blande det søde og det salte. Og fordi det så giver ekstra god mening med en mimosa til.

hvordan ser jeres Valentinsdag ud i år? Skal I også have brunch med masser af farvestrålende blinis?

Blinis

Valbylille
Blinis til forret eller brunch er fingermad, når det skal være fint. Det er på en gang fornemt og hyggeligt, og så er det en utrolig god undskyldning for at åbne en flaske bobler.
5 fra 5 stemmer
Udskriv Pin Recipe
Arbejdstid 15 min
Tilberedning 20 min
hviletid 1 t
Ret Forret, Morgenmad
Køkken Russisk
Antal 25 stk
Kalorier 48 kcal

Ingredienser
 

  • 2 dl skummetmælk
  • 15 g gær
  • 2 æg delt i blommer og hvider
  • 100 g creme fraiche
  • 1 tsk honning
  • 75 g hvedemel
  • 100 g boghvedemel
  • 0,5 tsk salt
  • smør til bagning

Sådan gør du
 

  • Lun mælken i en lille gryde.
  • Rør gæren ud i mælken, og tilsæt derefter æggeblommerne. Pisk godt, til massen er homogen.
  • Tilsæt creme fraichen og honningen, og pisk til der ikke er klumper.
  • Bland de to slags mel med salt i en stor skål. Tilsæt mælkeblandingen lidt ad gangen under konstant piskning. Bliv ved med at piske til dejen er helt glad.
  • Dæk skålen med film, og lad dejen hvile en time på køkkenbordet.
  • Når dejen har hvilet, kan man se, at gæren har gjort sit arbejde. pisk nu æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i dejen.
  • Varm en god pande op (gerne støbejern), og smelt lidt smør på panden. Bag 3-5 blinis ad gangen afhængigt af størrelse på både pande og blinis.
  • Hold de færdigbagte blinis varme i ovnen. Varm den op til 100c og kom pandekagerne i et ildfast fad dækket med folie, efterhånden som de bages færdigt.
  • Blinis er bedst lune. Anret dem med en masse forskellig topping, og server dem for den( eller dem),  du har kær.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Frokost og småretter, Morgenmad, Opskrifter, Pandekager og vafler, Valentinsdag

« Tænker på…
Valbylille ønskebrønd »

Kommentarer

  1. Marina skriver

    13. februar 2018 kl. 11:11

    Å jeg elsker blinis! Og sikken en hyggelig ide at fejre hygge med det hele familien.

    Valentinsdag orker jeg ikke rigtigt. Jeg har boet i USA hvor der var SÅ meget pligt over det så det har nok taget det hyggelige af det for mig. Tilgengæld synes mine piger at dagen er hyggelig og har nogle gange givet deres venner gaver.

    Jeg håber I får en skøn og hyggelig dag.

    Svar
    • Valbylille skriver

      25. februar 2018 kl. 20:27

      Jeg ville gå i koma over sådan en rigtig amerikansk valentinsdag – det er ikke noget for mig. Men en ekstra hyggedag i den mørke vinter, hvor man lige forkæler de nærmeste lidt mere end sædvanligt – det kan jeg godt bruge.

      Min datter fik i øvrigt sit første valentinskort i år. Mit hjerte blev helt blødt, da jeg læste den 7-årige bejlers kragetæer, så nu er er jeg endnu mere pro-valentin ❤ 🙂

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved