Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Æbletærte med marcipan

4. oktober 2013 by Valbylille 2 kommentarer

1
I søndags fik vi denne skønne og snamsede æbletærte, som jeg har glædet mig til at dele her på bloggen. Den er fedtet og sød, og kræver en god, syrlig creme fraiche on the side. Ikke noget med flødeskum her.

Claus Meyer anbefaler, at man ruller tærtedejen ud, inden man lægger den på køl for at få bunden mere sprød. Jeg er ikke så rutineret udi tærtebagning og da jeg heller ikke brugte hans opskrift,  kan jeg ikke afgøre, om det var det der gjorde udslaget. Men sprød blev den. Jeg synes dog, at den største fordel ved hans metode er, at man kun skal fedte rundt med dejen en enkelt gang.

Jeg brugte de gode filippaæbler fra sommerhuset til tærten. De er lidt syrlige, og passede godt til den søde marcipanremonce. Man kan få en sprød makronoverflade ved at stikke æbleskiverne helt ned i dejen eller vælge den mere snaskede udgave – som her – ved blot at lægge dem ovenpå.

Den overskydende dej kan rulles ud på ny og gemmes i fryseren et par uger. Så er der også anledning til tærte næste weekend.
2
Mørdej
250 g hvedemel
125 g koldt smør
50 g sukker
1 æg

Tærtefyld
150 g marcipan
100 g sukker
100 g smør
1 æg
250-300 g æbler

Begynd med dejen. Først skal smørret smuldres i melet, til det har konsistens som savsmuld. Vend derefter sukkeret i og saml til sidst dejen med ægget.

Rul dejen ud mellem to lag bagepapir og sæt den på køl 1 time eller mere. Lad dejen stå og temperere i ca. 10 minutter og læg den derefter forsigtigt i en tærteform uden at trække for meget i den. Skær den overflødige dej væk.

Prik bunden med en gaffel. Læg derefter et stykke bagepapir på og fyld godt med kikærter eller bønner på dejen. Bag den 10 minutter ved 200 c.

Rør marcipan, sukker, smør og æg sammen med en elpisker og snit æblet i fine både. Hvis æblerne er røde, er det næsten synd at skrælle dem. Det bliver nemlig så fint.

Tag tærtebunden ud af ovnen og prik den med en gaffel igen. Fordel marcipanfyldet jævnt og læg æbleskiverne på i et fint mønster. Bag tærten i 20-25 minutter og server med creme fraiche og friskbrygget kaffe.

4

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Danmark og Norden, Dessert og tærter, Efterår, Kager og sødt, Opskrifter Tags: æble, bagværk, frugttærte, marcipan

« Min køkkenhave
Med et snotmonster til fødselsdagsfest »

Kommentarer

  1. A + K = ♥ skriver

    4. oktober 2013 kl. 18:49

    Årh, hvor ser den bare fin ud – elsker æbler og marcipan sammen, det er altså et perfekt match.

    – Anne

    Svar
    • Valbylille skriver

      5. oktober 2013 kl. 18:36

      Den kombo holder nemlig altid. Marcipan holder altid 🙂

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved