Beef jerky er helt klart Mandens yndlingssnack, og for nylig fandt jeg på at forkæle ham med en hjemmelavet portion. Tørret kød har aldrig sagt mig det store, men hjemmelavet beef jerky er altså ikke helt tosset. Jeg fik i hvert fald selv spist en god del af de lækre strimler.
Denne lidt spicy beef jerky er den perfekte snack, når gutterne mødes til brætspil og mandehørm. Herhjemme er jeg en fast del af spilleaftnerne, så mandehørmen er under et vist pres, men beef jerky skal de altså ikke snydes for. Næste gang vi lægger hus til en spilleaften, har jeg i hvert fald tænkt mig at servere en ordentlig portion beef jerky sammen med rigelige mængder kold øl. For kold øl skal der til.

Opskrift på beef jerky
Ingredienser
- 300-350 g oksefilet uden fedtkant, okseinderlår eller anden mager udskæring
- 1 dl soja
- 2 spsk brun farin
- 1 tsk paprika
- 1 tsk cayennepeber
- 1 tsk oregano
Sådan gør du
- Skær kødet i helt tynde strimler. Det gøres lettest i letfrosset kød, men en god kniv kan også gøre det.
- Bland de øvrige ingredienser til en marinade, og lad oksestrimlerne trække deri i 6 timer på køl. Vend kødet rundt et par gange.
- Læg kødstrimlerne på en bagerist, og tør dem i ovnen i ca. 7 timer ved 60c. På det tidspunkt bør kødet være sejt og til at bide over. Skal det være lige så sejt som købt beef jerky, skal det have længere tid.
- Lad beef jerkyen køle af, og server den med rigeligt øl og en anelse mandehørm.
- Skulle der være noget til overs, kan beef jerky holde sig i flere måneder i en beholder i køleskabet.
GemGem
Mine yndlingsopskrifter
Det her er måske også noget for dig?
Beef bacon sandwich Amerikanerskiver med ost og tomat Edamamebønner med sesam og chili
Beef jerky er bestemt heller ikke min favorit, men måske jeg skulle prøve din opskrift. Tak for en rigtig fin blog og en masse vidunderlige billeder. /Anne
Sikke mange søde ord. Jeg bliver helt glad. Hvis du har en beef jerky-fan i omgangskredsen synes jeg helt sikkert, at du skal prøve. Ellers ville jeg nok bare spise kødet som bøf og eksperimentere med en dessert i stedet 🙂
jeg er helt vildt med beef jerky men jeg syns at det koster mange penge. så nu vil jeg prøve at lave dem selv. glæde mig til at spis dem. tak
Ja, sådan en pose er godt nok dyr – og så kommer de slet ikke i nærheden af de hjemmelavede smagsmæssigt. God fornøjelse!
Jeg tror, at det er fjerde gang, at jeg skal lave beef jerky efter din opskrift. Det er en stor succes hver gang, og de smager så meget bedre end dem, vi kan købe i forretningerne.
Det er jeg bare megaglad for at høre! Tusind tak!
Kan man lave Beef jerky af røget mørbrad 🤔 ville gerne glæde min datter, da hun er vild med det man køber færdigt, det er bare så dyrt. ☺️
Hej Tina
Det kan jeg desværre ikke svare på, da jeg ikke selv har prøvet det. Det lyder dog som noget, der kan blive ret lækkert.
Lyder utroligt lækkert, vil købe en maskine
Har set i en Anden opskrift at der står at skiverne skal være i tykkelsen 2-3 cm.
Hvilken tykkelse bruger du sådan ca.
Jeg skærer kødet så tyndt som muligt, så for mig lyder 2-3 cm af meget. Jeg vil helst under 0,5 cm.
Tusind tak synes også det andet lød forkert 😊
Hvor brede laver du dem så ?
Det afhænger lidt af, hvor tykt kødet er, og hvordan det giver mening at dele det. Ideelt 2,5-3 cm og i hele kødstykkets længde.
Faldt over din post her til aften, mens jeg nød en portion hjemmelavet Beef Jerky af ribeye kød. Jeg har lavet Jerky af såvel oksekød, svinekød, fjerkræ og fisk i mange år – så ja, man kan anvende mange slags kød.
Jeg faldt dog næsten bagover ved din angivelse af tørring ved 60 grader i 7 timer!
Umiddelbart tror jeg, at hvis jeg gjorde dette, så skulle jeg bruge hammer og mejsel 😂. Er det en trykfejl?
Min foretrukne metode er ved 3-4 mm skiver (og som du ganske rigtigt skriver er letfrossen perfekt ved udskæring og de kan let bankes ensartet tykkelse på et skærebræt):
Marinade: teriyaki, østerssauce, engelsk sauce, akacie honning, salt og peber.
Det giver tæt på den smag, jeg er vant til, når jeg er i USA (her kan jerky købes langs vejene).
Et døgn (eller to) i frysepose i køleskab med massage, når jeg alligevel er i køleskabet.
Og her er så forskellen:
Tørres på bagerist ved 45-50 grader i 30-40 minutter med ovnlågen på klem. Tages ud af ovnen, pensles med marinaden, vendes og pensles på denne side – lidt ekstra groft peber giver sved på panden når indtages 😃.
Tilbage i ovnen i ca. 20 minutter og så ud at køle af.
Efter lidt afkøling: tjek konsistens – den skal være “al dente”. Hvis ikke, så ind i ovnen igen.
Med hensyn til sejhed: tja, culotte og cuvette o.lign. vil nok ikke kunne undgås at være lidt seje, men mørbrad, sirloin, ribeye og deslige er nu engang: waoou.
Og vær opmærksom på, at jerky´en kan være blød i ovnen, men efter afkøling hårdere/sejere end ønsket – så hellere eksprimentér med dette.
Til slut: Jerky er fantastisk som snack – så prøv det 👌.
Haha nej, det er ikke en trykfejl og du behøver hverken hammer og mejsel eller andet værktøj 🙂 Beef jerky efter denne opskrift er slet ikke så hårdt og sejt, som det man kan købe, og det er lige præcis derfor, at jeg selv laver det.
Jeg søgte lige et par andre opskrifter frem, og der er utrolig stor forskel på tilberedningstid. Hvordan sikrer man holdbarheden ved den korte tilberedning? Bliver det tilstrækkelig tørret eller blot tilberedt?
Hejsa jeg har prøvet at lave efter opskriften og synes at kødet er en smule fugtig,tørrede det i ca 5 Timer . hvor lang tid kan det ca holde sig i en plastik bøtte i køleskabet
Hej Erik
Det tør jeg desværre ikke give et bud på. Holdbarheden afhænger af, hvor meget væske der er tilbage i kødet, og da vi har forskellige ovne, udskæringer mm. vil det altid variere. Gennemstegt kød kan normalt holde sig 4-5 dage, og det gælder selvfølgelig også beef jerky. Længere holdbarhed afhænger af væskeindholdet.
Jeg har ikke selv erfaring med at gemme det mere end et par dage, da det er en ret eftertragtet hapser i mit køkken.
Hej (:
Er det 60 grader varmluft eller alm ovn? (:
Det er almindelig ovn.
Vh. Emilie