Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Beef jerky

2. juli 2015 by Valbylille 18 kommentarer

Gå til opskrift

beef jerky (1 of 1)Beef jerky er helt klart Mandens yndlingssnack, og for nylig fandt jeg på at forkæle ham med en hjemmelavet portion. Tørret kød har aldrig sagt mig det store, men hjemmelavet beef jerky er altså ikke helt tosset. Jeg fik i hvert fald selv spist en god del af de lækre strimler.

Denne lidt spicy beef jerky er den perfekte snack, når gutterne mødes til brætspil og mandehørm. Herhjemme er jeg en fast del af spilleaftnerne, så mandehørmen er under et vist pres, men beef jerky skal de altså ikke snydes for. Næste gang vi lægger hus til en spilleaften, har jeg i hvert fald tænkt mig at servere en ordentlig portion beef jerky sammen med rigelige mængder kold øl. For kold øl skal der til.

Opskrift på beef jerky

Valbylille
Hjemmelavet beef jerky er en helt anden og meget mere lækker oplevelse end den man kan købe i folieposer. Og så er det tilmed ret nemt at lave selv
4.25 fra 12 stemmer
Udskriv Pin Recipe
Arbejdstid 10 min
Tilberedning 7 t
hviletid 6 t
Samlet tid 13 t 10 min
Ret Snack
Køkken Amerikansk
Antal 4 pesoner
Kalorier 224 kcal

Ingredienser
 

  • 300-350 g oksefilet uden fedtkant, okseinderlår eller anden mager udskæring
  • 1 dl soja
  • 2 spsk brun farin
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk cayennepeber
  • 1 tsk oregano

Sådan gør du
 

  • Skær kødet i helt tynde strimler. Det gøres lettest i letfrosset kød, men en god kniv kan også gøre det.
  • Bland de øvrige ingredienser til en marinade, og lad oksestrimlerne trække deri i 6 timer på køl. Vend kødet rundt et par gange.
  • Læg kødstrimlerne på en bagerist, og tør dem i ovnen i ca. 7 timer ved 60c. På det tidspunkt bør kødet være sejt og til at bide over. Skal det være lige så sejt som købt beef jerky, skal det have længere tid.
  • Lad beef jerkyen køle af, og server den med rigeligt øl og en anelse mandehørm.
  • Skulle der være noget til overs, kan beef jerky holde sig i flere måneder i en beholder i køleskabet.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!

 

GemGem



Mine yndlingsopskrifter

De lækreste fritter af polenta



Det her er måske også noget for dig?

  • Beef bacon sandwich
  • Amerikanerskiver med ost og tomat
  • Edamamebønner med sesam og chili
  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Glutenfri, Ko og kalv, Opskrifter, Snacks, USA

« Så’ der housewarming og skønne rabarberdrinks!
10 tips til roadtrip med småbørn »

Kommentarer

  1. Anne skriver

    9. juli 2015 kl. 20:00

    Beef jerky er bestemt heller ikke min favorit, men måske jeg skulle prøve din opskrift. Tak for en rigtig fin blog og en masse vidunderlige billeder. /Anne

    Svar
    • Valbylille skriver

      9. juli 2015 kl. 22:07

      Sikke mange søde ord. Jeg bliver helt glad. Hvis du har en beef jerky-fan i omgangskredsen synes jeg helt sikkert, at du skal prøve. Ellers ville jeg nok bare spise kødet som bøf og eksperimentere med en dessert i stedet 🙂

      Svar
  2. sine skriver

    27. april 2016 kl. 21:40

    jeg er helt vildt med beef jerky men jeg syns at det koster mange penge. så nu vil jeg prøve at lave dem selv. glæde mig til at spis dem. tak

    Svar
    • Valbylille skriver

      4. maj 2016 kl. 15:54

      Ja, sådan en pose er godt nok dyr – og så kommer de slet ikke i nærheden af de hjemmelavede smagsmæssigt. God fornøjelse!

      Svar
  3. Vibeke Lauridsen skriver

    29. september 2019 kl. 14:40

    5 stars
    Jeg tror, at det er fjerde gang, at jeg skal lave beef jerky efter din opskrift. Det er en stor succes hver gang, og de smager så meget bedre end dem, vi kan købe i forretningerne.

    Svar
    • Valbylille skriver

      6. oktober 2019 kl. 14:45

      Det er jeg bare megaglad for at høre! Tusind tak!

      Svar
  4. Tina skriver

    20. februar 2020 kl. 15:11

    Kan man lave Beef jerky af røget mørbrad 🤔 ville gerne glæde min datter, da hun er vild med det man køber færdigt, det er bare så dyrt. ☺️

    Svar
    • Valbylille skriver

      5. marts 2020 kl. 09:42

      Hej Tina
      Det kan jeg desværre ikke svare på, da jeg ikke selv har prøvet det. Det lyder dog som noget, der kan blive ret lækkert.

      Svar
  5. Pia Willumsen Berg skriver

    19. april 2020 kl. 09:04

    Lyder utroligt lækkert, vil købe en maskine
    Har set i en Anden opskrift at der står at skiverne skal være i tykkelsen 2-3 cm.
    Hvilken tykkelse bruger du sådan ca.

    Svar
    • Valbylille skriver

      19. april 2020 kl. 10:01

      Jeg skærer kødet så tyndt som muligt, så for mig lyder 2-3 cm af meget. Jeg vil helst under 0,5 cm.

      Svar
      • Pia skriver

        19. april 2020 kl. 14:21

        Tusind tak synes også det andet lød forkert 😊
        Hvor brede laver du dem så ?

        Svar
        • Valbylille skriver

          19. april 2020 kl. 20:25

          Det afhænger lidt af, hvor tykt kødet er, og hvordan det giver mening at dele det. Ideelt 2,5-3 cm og i hele kødstykkets længde.

          Svar
  6. Søren Koch skriver

    6. oktober 2020 kl. 23:06

    Faldt over din post her til aften, mens jeg nød en portion hjemmelavet Beef Jerky af ribeye kød. Jeg har lavet Jerky af såvel oksekød, svinekød, fjerkræ og fisk i mange år – så ja, man kan anvende mange slags kød.
    Jeg faldt dog næsten bagover ved din angivelse af tørring ved 60 grader i 7 timer!
    Umiddelbart tror jeg, at hvis jeg gjorde dette, så skulle jeg bruge hammer og mejsel 😂. Er det en trykfejl?

    Min foretrukne metode er ved 3-4 mm skiver (og som du ganske rigtigt skriver er letfrossen perfekt ved udskæring og de kan let bankes ensartet tykkelse på et skærebræt):
    Marinade: teriyaki, østerssauce, engelsk sauce, akacie honning, salt og peber.
    Det giver tæt på den smag, jeg er vant til, når jeg er i USA (her kan jerky købes langs vejene).
    Et døgn (eller to) i frysepose i køleskab med massage, når jeg alligevel er i køleskabet.

    Og her er så forskellen:
    Tørres på bagerist ved 45-50 grader i 30-40 minutter med ovnlågen på klem. Tages ud af ovnen, pensles med marinaden, vendes og pensles på denne side – lidt ekstra groft peber giver sved på panden når indtages 😃.
    Tilbage i ovnen i ca. 20 minutter og så ud at køle af.
    Efter lidt afkøling: tjek konsistens – den skal være “al dente”. Hvis ikke, så ind i ovnen igen.
    Med hensyn til sejhed: tja, culotte og cuvette o.lign. vil nok ikke kunne undgås at være lidt seje, men mørbrad, sirloin, ribeye og deslige er nu engang: waoou.
    Og vær opmærksom på, at jerky´en kan være blød i ovnen, men efter afkøling hårdere/sejere end ønsket – så hellere eksprimentér med dette.
    Til slut: Jerky er fantastisk som snack – så prøv det 👌.

    Svar
    • Valbylille skriver

      7. oktober 2020 kl. 08:51

      Haha nej, det er ikke en trykfejl og du behøver hverken hammer og mejsel eller andet værktøj 🙂 Beef jerky efter denne opskrift er slet ikke så hårdt og sejt, som det man kan købe, og det er lige præcis derfor, at jeg selv laver det.

      Jeg søgte lige et par andre opskrifter frem, og der er utrolig stor forskel på tilberedningstid. Hvordan sikrer man holdbarheden ved den korte tilberedning? Bliver det tilstrækkelig tørret eller blot tilberedt?

      Svar
  7. Erik skriver

    10. november 2020 kl. 21:53

    Hejsa jeg har prøvet at lave efter opskriften og synes at kødet er en smule fugtig,tørrede det i ca 5 Timer . hvor lang tid kan det ca holde sig i en plastik bøtte i køleskabet

    Svar
    • Valbylille skriver

      13. november 2020 kl. 09:45

      Hej Erik

      Det tør jeg desværre ikke give et bud på. Holdbarheden afhænger af, hvor meget væske der er tilbage i kødet, og da vi har forskellige ovne, udskæringer mm. vil det altid variere. Gennemstegt kød kan normalt holde sig 4-5 dage, og det gælder selvfølgelig også beef jerky. Længere holdbarhed afhænger af væskeindholdet.

      Jeg har ikke selv erfaring med at gemme det mere end et par dage, da det er en ret eftertragtet hapser i mit køkken.

      Svar
  8. Mathilde skriver

    16. januar 2021 kl. 16:40

    Hej (:
    Er det 60 grader varmluft eller alm ovn? (:

    Svar
    • Valbylille skriver

      16. januar 2021 kl. 17:00

      Det er almindelig ovn.

      Vh. Emilie

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved