Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Bare sådan rigtig gode lagkagebunde

17. juni 2016 by Valbylille Skriv kommentar

Gå til opskrift

lagkagebunde

Min lille dreng er blevet 2 år, og det fejrede vi i lørdags på helt traditionel vis  med de allerbedste fødselsdagsboller og lagkager pyntet med flødeskum og tyk glasur. Han er en heldig lille kartoffel sådan at have fødselsdag midt i jordbærsæsonen, så den ene kage blev selvfølgelig fyldt med søde, røde bær fra vores eget bed.  Det kan novemberbarnet godt misunde. Til gengæld hører der altid varm, krydret kakao til hendes fødselsdag♥

Jordbærbedet giver ikke lige så godt som sidste år, men hvor føler jeg mig dog rig, når jeg hver dag bærer et par håndfulde bær ind i køkkenet. Der er lige nok til en salat eller lidt forkælelse i madpakken og på havregrynene. De fleste bliver dog bare spist, som de er.

Da der kun var jordbær til en enkelt lagkage, blev den anden kage fyldt med solbærkompot vendt med makroner i det nederste lag og vaniljecreme øverst. Den var et stort hit hos de voksne, mens børnene foretrak jordbærkagen.

lagkagebunde

Lagkagebundene lavede jeg efter en gammel opskrift, som har været lidt glemt. Det var et meget glædeligt gensyn, og jeg vil derfor dele opskriften her. Den er meget enkel, og giver en helt perfekt kage med flad top. Kagen er let og luftig og samtidig så stabil, at man nemt kan dele den i tre og jonglere lidt rundt med bundene, uden de går i stykker. Det er særlig rart, hvis børnene skal hjælpe til med at samle lagkagen.

Selvom toppen bliver flad, er den ikke helt jævn, så husk at bruge den nederste bund øverst og omvendt – så bliver kagen som på billederne. De er i øvrigt taget før, jeg sprøjtede massive mængder flødeskum på kanterne. Jeg synes dog også, at de ganske pæne med de nøgne sider.

Lagkagebunde

5 fra 4 stemmer
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser
 

  • 4 æg
  • 120 g sukker
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • smør til springformen

Sådan gør du
 

  • Pisk æg og sukker sammen til en tyk masse. Det tager 5-10 minutter med en elektrisk pisker.
  • Sigt mel og bagepulver ned i skålen, og vend det forsigtigt sammen med æggecremen med en dejskraber.
  • Læg gerne et stykke bagepair i bunden af springformen, og smør både papir og sider med lidt smør. Hæld dejen i formen, og bag den ca. 25 minutter ved 175c. Lad kagen køle lidt af, før den tages ud af formen.
  • Det er nemt at dele kagen i tre med dette simple trick: Læg en grydeske i almindelig størrelse på hver side af af kagen, og lad kniven hvile mod skeernes skafter, når du skærer kagen igennem. På den måde bliver bundene ensartede i størrelsen. Når den første bund er skåret fra, lægges skeerne igen på hver side af kagen, og handlingen gentages. Husk at bruge en brødkniv.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!

 

GemGem

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Danmark og Norden, Fødselsdag, Kager og sødt, Lagkage og skærekage, Opskrifter Tags: konditorkage, lagkage

« Mine bedste rabarberopskrifter
Forår i Valbylille »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved