Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Bananbrød med chokoladestykker

17. juni 2020 by Valbylille Skriv kommentar

Gå til opskrift

Bananbrød med chokolade er altid mit første valg, når de brune prikker bliver flere og flere på bananerne i frugtskålen. Det er hurtigt at lave, og så smager det helt vidunderligt med koldt smør og et lille dryp ahornsirup. Jeg bager det typisk som en dejlig eftermiddagssnack, men det er altså heller ikke helt tosset med sådan en skive bananbrød til morgenmad. Det er et perfekt afsæt til en dejlig dag.

Opskriften er en tilpasning – og erstatning – af en af de ældste opskrifter på bloggen. Dengang kaldte jeg det noget i retning af “banankage med god samvittighed”, og jeg har virkelig været i tvivl, om jeg skulle holde fast i, at det faktisk er en kage eller i stedet kalde det for brød – for vi er vist et sted midt i mellem.

Der er æg i opskriften, hvilket gør resultatet mere luftig og kageagtig, men men men… Det smager helt vildt godt med smør og sirup (altså vanvittigt godt!), og den slags kommer jeg altså ikke på kage. Og så må det jo være et brød. Et virkelig dejligt brød… Mmm.

Undlader man tandsmør og sirup på det færdige brød, er det i øvrigt en ganske lødig opskrift, hvis man skal have noget sødt til kaffen. Længere nede giver jeg endda et par fif til, hvordan det nemt kan gøres endnu sundere. Det skulle da lige mangle.

Sådan laver du bananbrød

Det er supernemt at bage bananbrød og en oplagt opskrift, når børnene er med i køkkenet. Første skridt er at mose bananerne. Jeg bruger bare en gaffel, og kan godt lide, at man kan være heldig at finde et lille stykke banan i det færdige brød. Sådan er det dog ikke alle der har det, og så vil det nok være en ide at blende bananerne.

Bananerne giver brødet masser af sødme, så der skal ikke så meget sukker i. Jeg synes, at det klæder bananerne rigtig godt med en smule krydret muscovadosukker. Det kan evt. erstattes med brun farin, men helt ærligt – så burde muscovadosukker være en del af basislageret i ethvert køkken. Det kan bare gøre det ekstra for smagen.

Vanilje er altid godt, og bidrager med sådan en dejlig rund smag. Det er dyrt, og derfor kan jeg godt finde på at udelade det – men det smager nu godt.

Det er vigtigt at piske de våde ingredienser godt sammen, før mel og hævemidler tilsættes. For at få et luftigt brød, skal det vendes forsigtigt i. Jeg foretrækker, at bruge en dejskraber.

Til allersidst skal chokoladen i. Jeg synes, at brødet bliver smukkest, hvis man knækker chokoladen i mindre stykker med fingrene, i stedet for at hakke den med en kniv. Så undgår man chokoladefnuller, der farver dejen grålig. 50 g chokolade lyder ikke af meget, men det er altså rigeligt til at give god chokoladesmag til hele brødet – og så er det jo ikke en kage…

Lige inden brødet sættes i ovnen, skal der laves et dybt snit i midten af dejen. Det sikrer, at brødet hæver flot op og får en fin sprækker på langs, hvor det er pænest.

Variationer

Her til sidst kommer lige et par forslag til, hvordan brødet kan varieres, hvis du ikke har æg, ønsker mere tekstur eller en sundere udgave.

Har du ingen æg? Tilsæt en ekstra banan og 1 dl mælk, og forlæng bagetiden til ca. 40 min. Det giver et mere kompakt brød, men er altså stadig et hit.

Vil du have mere at tygge i? Hak 50 g valnødder groft, og vend dem i dejen sammen med chokoladen. Det smager dejligt.

Vil du have et sundere brød? Udskift hvedemelet med hvid hvede – så er der også fibre i! I forvejen er indholdet af tilsat sukker lavt, og der er intet tilsat fedtstof.

Bananbrød med chokoladestykker

Valbylille
Ekstra luftigt og svampet bananbrød med små chokoladestykker. Brødet smager herligt med tandsmør og ahornsirup, men kan også spises uden – måske som et sundere alternativ til kage? Vi nyder det både til en varm eftermiddagsdrik og som morgenmad.
5 fra 8 stemmer
Udskriv Pin Recipe
Arbejdstid 8 min
Tilberedning 25 min
Samlet tid 33 min
Ret Morgenmad, Snack
Køkken Amerikansk
Antal 1 brød
Kalorier 1584 kcal

Ingredienser
 

  • 4 bananer meget modne
  • 2 æg
  • 2 spsk muscovadosukker
  • 0,5 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk natron
  • 200 g hvedemel
  • 50 g mørk chokolade

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 200c
  • Mos bananerne med en gaffel i en stor skål. Tilsæt æg, sukker og vaniljepulver, og piske det hele godt sammen.
  • Bland mel, bagepulver og natron, og vend det forsigtigt i bananmosen.
  • Knæk chokoladen i så små stykker som muligt, og vend også dem i dejen.
  • Hæld dejen i en brødform beklædt med bagepapir. Lav en dyb ridse på langs med en kniv, og sæt brødet i den varme ovn.
  • Bag brødet i ca. 25 minutter. Lad det nybagte brød stå et par minutter i formen. Vip det derefter ud på en rist, og lad det køle mindst 10 minutter. Server det nybagte brød som det er eller med koldt smør og sirup.

Bemærkninger

Tip 1: Hvis du knækker chokoladen med fingrene, undgår du, at chokoladefnuller farver kagen. 
Tip 2: Bananerne kan blendes, hvis du vil være helt sikker på at undgå små bananstykker. 
Tip 3: Opskriften fungerer også godt med hvid hvede i stedet for almindeligt hvedemel.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!
Jeg bliver så glad, når jeg hører fra dig!

Jeg håber derfor, at du vil skrive en kommentar, hvis du laver en af mine opskrifter – eller bedømme den med stjerner. På den måde kan jeg se, hvad der virker, hvad I kan lide og om noget skal justeres. Du må også gerne tagge mig på instagram, hvis du lægger et billede op der.

Jeg besvarer selvfølgelig alle kommentarer.


Mine yndlingsopskrifter

Crispy french toast med banan og sirupssmør


Det her er måske også noget for dig?

  • Bananshake med lime og vanilje
  • Morgenskål med banan, honning og lime
  • Banankage med chokokaramelglasur
  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Brød og boller, Efterår, Forår, Lagkage og skærekage, Morgenmad, Opskrifter, Sommer, Sund i januar, USA, Vinter

« Søndagsfavoritter
Boganbefaling: Stephanie Mailers forsvinden »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved