Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Bagte æbler med sødt fyld

11. februar 2016 by Valbylille 4 kommentarer

Gå til opskrift

bagte æbler-2

Bagte æbler er en af mine absolutte yndlingsdesserter, som har fulgt mig siden barndommen. De kan fyldes med hvad som helst, men jeg laver dem altid efter min mors opskrift, for den er altså bedst.

Det er en ret beskeden opskrift, hvor syrlige madæbler fyldes med en blanding af rosiner, hasselnødder og kanelsukker. De skal serveres rygende varme med iskold creme fraiche. Det er simpelthen så lækkert, og – afhængigt af mængden af creme fraiche – også ganske sundt.

bagte æbler-3

Jeg har set mange opskrifter, hvor æblerne peppes op med revet marcipan eller serveres med sød vaniljesauce. Det vil heller ikke være tosset, men jeg er altså ret vild med hverdagsudgaven, og gemmer derfor den dyrebare marcipan og den lidt mere krævende sauce til andre desserter.

Til denne opskrift har jeg brugt små, fine holsteiner cox æbler. Min mor brugte altid belle de boskoop, og det var en sand fryd at sætte gaflen i de enorme æbler, der jo næsten kan være på størrelse med et barnehoved. Fordelen ved de mindre æbler er dog den kortere bagetid, og et lidt mere festligt forhold mellem fyld og æble.

bagte æbler-4

Bagte æbler

Valbylille
5 fra 5 stemmer
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser
 

  • 3 spsk nødder
  • 4 spsk rosiner
  • 1,5 spsk kanelsukker
  • 4 små madæbler
  • 4 tsk smør

Sådan gør du
 

  • Hak nødderne groft, og bland dem med rosiner og kanelsukker
  • Vask og tør æblerne. Fjern kernehuset med en kernehusudstikker eller en kartoffelskræller.
  • Fyld æblerne med nøddeblandingen. Hvis der er kanelsukekr tilbage i skålen, fordeles det over æblerne.
  • Læg tilsidst en smørklat oven på hver æble, og bag dem i ovnen ved 200c i ca. 20-25 minutter. De er færdige, når skrællerne begynder at sprække.
  • Server med kold creme fraiche
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!

bagte æbler-5

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Danmark og Norden, Dessert og tærter, Efterår, Glutenfri, Opskrifter, Vegansk, Vinter Tags: æble, dessert

« Supernemt blomsterkostume
En rigtig dejlig februarweekend »

Kommentarer

  1. Line // mad-til-mor.dk skriver

    12. februar 2016 kl. 16:25

    Uhm, hvor ser de lækre ud! Den opskrift skal helt sikkert prøves

    Svar
    • Valbylille skriver

      12. februar 2016 kl. 19:11

      Tak! Jeg er selv ret vild med, at noget så enkelt kan smage så godt, og kan kun anbefale at prøve opskriften.

      Svar
  2. Therese skriver

    14. februar 2016 kl. 19:04

    Mmm, jeg kan næsten smage dem. Jeg tror vi skal lave dem en af dagene i vinterferien 🙂

    Svar
    • Valbylille skriver

      14. februar 2016 kl. 20:11

      Åh vinterferie – gid det var mig!

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved