Bagte æbler er en af mine absolutte yndlingsdesserter, som har fulgt mig siden barndommen. De kan fyldes med hvad som helst, men jeg laver dem altid efter min mors opskrift, for den er altså bedst.
Det er en ret beskeden opskrift, hvor syrlige madæbler fyldes med en blanding af rosiner, hasselnødder og kanelsukker. De skal serveres rygende varme med iskold creme fraiche. Det er simpelthen så lækkert, og – afhængigt af mængden af creme fraiche – også ganske sundt.
Jeg har set mange opskrifter, hvor æblerne peppes op med revet marcipan eller serveres med sød vaniljesauce. Det vil heller ikke være tosset, men jeg er altså ret vild med hverdagsudgaven, og gemmer derfor den dyrebare marcipan og den lidt mere krævende sauce til andre desserter.
Til denne opskrift har jeg brugt små, fine holsteiner cox æbler. Min mor brugte altid belle de boskoop, og det var en sand fryd at sætte gaflen i de enorme æbler, der jo næsten kan være på størrelse med et barnehoved. Fordelen ved de mindre æbler er dog den kortere bagetid, og et lidt mere festligt forhold mellem fyld og æble.

Bagte æbler
Ingredienser
- 3 spsk nødder
- 4 spsk rosiner
- 1,5 spsk kanelsukker
- 4 små madæbler
- 4 tsk smør
Sådan gør du
- Hak nødderne groft, og bland dem med rosiner og kanelsukker
- Vask og tør æblerne. Fjern kernehuset med en kernehusudstikker eller en kartoffelskræller.
- Fyld æblerne med nøddeblandingen. Hvis der er kanelsukekr tilbage i skålen, fordeles det over æblerne.
- Læg tilsidst en smørklat oven på hver æble, og bag dem i ovnen ved 200c i ca. 20-25 minutter. De er færdige, når skrællerne begynder at sprække.
- Server med kold creme fraiche
Uhm, hvor ser de lækre ud! Den opskrift skal helt sikkert prøves
Tak! Jeg er selv ret vild med, at noget så enkelt kan smage så godt, og kan kun anbefale at prøve opskriften.
Mmm, jeg kan næsten smage dem. Jeg tror vi skal lave dem en af dagene i vinterferien 🙂
Åh vinterferie – gid det var mig!