Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Argentinske empanadas med salsa criolla

11. juli 2016 by Valbylille Skriv kommentar

Gå til opskrift

argentinske empanadas
Uhm, empanadas! Hele familien var vilde med de små fyldte brød, som vi havde med på vores lille endagstur til sommerhuset før ferien. Faktisk havde vi bare fyld og dej med hver for sig, og så lavede vi dem færdigt deroppe. Virkelig nem løsning til sådan en tur.

Fyldet er vanvittigt lækkert med mange gode smagsnuancer. Jeg er især pjattet med smagen af sød, grillet peberfrugt til det krydrede kød og de salte oliven.

Vi spiste dem med en salsa af friske tomater og sprød peberfrugt til. Det var et virkelig godt match med lidt knas og friskhed til de fyldte brød. Sådan en empanada med salsa kan jeg vist altid klemme ned.

Lav gerne en stor portion, når du er i gang – De forsvinder nemlig lynhurtigt fra fadet. Skulle der blive en enkelt tilovers, vil de fleste børn nok blive begejstrede for at finde den i madkassen dagen efter.argentinske empanadas-2

Argentinske empanadas med salsa criolla

Valbylille
Disse argentinske empanadas er sprængfyldt med spændende smag fra bl.a spidskommen, grilelde peberfugter og oliven. Spis dem nybagte med den friske salsa criolla eller pak dem i madkurv og tag dem med på tur.
5 fra 6 stemmer
Udskriv Pin Recipe
Arbejdstid 35 min
Tilberedning 25 min
Hviletid 30 min
Samlet tid 1 t 30 min
Ret Hovedret, Sandwich, Snack
Køkken Argentinsk
Antal 10 empanadas
Kalorier 436 kcal

Ingredienser
 

Dej til empanadas

  • 450 g mel
  • 180 g smør
  • 1/2 tsk salt
  • 2 æg
  • vand

Fyld til empanadas

  • 350 g hakket oksekød
  • 1 hakket løg
  • olie eller smør til stegning
  • 2 tsk spidskommen
  • 2 tsk paprika
  • 1/2 dl rosiner
  • 2 æg hårdkogte
  • 12 grønne oliven
  • 2 peberfrugter
  • 3 forårsløg
  • salt
  • peber friskkværnet

Salsa

  • 3 tomater
  • 1 stor rød peberfrugt
  • 1 løg
  • 1/2 lime
  • 1 spsk olivenolie

Sådan gør du
 

Dej til empanadas

  • Begynd med dejen. Smuldr smørret ned i melet til konsistensen bliver som savsmuld. Tilsæt salt og æg, og brug til sidst lidt vand til at binde dejen sammen. Sæt den på køl mindst en halv time. Forbred fyldet imens.

Fyld til empanadas

  • Sauter løgene i en dyb pande til de bliver klare. Tilsæt kødet, og lad det brune. Vend krydderier og rosiner i, og giv det et par minutter til.
  • Halver peberfugterne og læg dem på en bageplade med skindsiden opad. Grill dem i ovnen til skindet bliver sort. Træk skindet af, og kasser det. Skær de grillede peberfrugter i små strimler.
  • Hak oliven, kogte æg og den lyse del af forårsløgene. Vend det hele sammen med kødet.

Samling af empanadas

  • Rul dejen ud, og tryk cirkler ud med en rund form. Jeg brugte en lille kagedåse i mangel af bedre. Læg en skefuld fyld på hver dejcirkel, og fold forsigtigt dejen henover. Luk den sammen med en gaffel.
  • Lad om muligt de ubagte empanadas hvile på køl en halv times tid. Så er risikoen for sprækker under bagning mindre.
  • Pensl med sammenpisket æg, og bag de fyldte brød i ovnen ved 180° varmluft i ca. 25 min. Empanadaerne er færdige, når de er gyldne.

Salsa

  • Snit et kryds i toppen af hver tomat, og overhæld dem med kogende vand. Træk skindet af, og fjern også kernerne. Hak tomater, peberfrugter og løg fint, og vend salsaen sammen med friskpresset lime og olie. Salsaen har godt af at trække lidt på køl, men kan også laves, mens empanadaerne bages.

Bemærkninger

Tip: I stedet for at hakke æg og oliven, kan man lægge en hel oliven og en skive æg i hver empanada.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!
argentinske empanadas-3

Haps, haps, haps – lime smager dejligt.

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Aftensmad, Brød og boller, Dip, drys og syltede sager, Frokost og småretter, Ko og kalv, Latinamerika, Madtærter og pies, Opskrifter, Sauce, dressing, syltet tilbehør mm. Tags: bagværk, det argentinske køkken, empanada, madpakke, salsa

« Edamamebønner med sesam og chili
Boganmeldelse: Sæt en vagtpost ud »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved