Appelsinkage med birkes og yoghurtcreme – en impulsiv søndagskage af allerbedste slags.
Kender I det, at man har akut lyst til kage, men køleskabet kun rummer en halv pakke smør og 0 æg? Det skete for mig i søndags. Eller rettere for Manden. Eller os. Det var i hvert fald ham, der blev ramt af akut kagetrang, men dog mig der skulle finde en løsning. Og jeg orkede altså ikke at bevæge mig udendørs i retning af hverken bager eller butik – Det er jo blevet megakoldt igen.
Løsningen måtte derfor findes i det halvtomme køkken, og ved I hvad? Jeg fandt den! Jeg er intet mindre end dobbelt op begejstret over resultatet. Først og fremmest fordi det faktisk lykkedes at lave en supersaftig søndagskage, som mand og børn satte til livs med stor tilfredshed. Dernæst fordi jeg også huskede at tage et par billeder, så jeg også kan dele opskriften her. Det føles som en evighed siden sidst.
Kagen er blød og klistret indeni, og kan spises både med og uden yoghurtcreme. Jeg foretrækker den helt klart med creme, fordi det gør den lidt mere eksklusiv. Altså bare på den der måde, hvor man bliver nødt til at bruge en tallerken og gaffel. Det kan jeg godt lide.

Appelsinkage med birkes og yoghurtcreme
Ingredienser
Kage
- 2 appelsiner
- 200 g sødmælksyoghurt
- 200 g sukker
- 1 tsk natron
- 250 g mel
- 100 g smør
- 1 spsk birkes - kan udelades
Creme
- 200 g sødmælksyoghurt
- 1 dl piskefløde
- 2-3 spsk acaciehonning
Sådan gør du
Kage
- Tænd ovnen på 180c.
- Smelt smørret i en lille gryde ved svag varme.
- Skræl appelsinerne, og fjern kernene. Blend dem, og si saften ned i en en skål. Rør yoghurt, sukker og birkes i saften. Sigt også mel og natron i, og vend dejen sammen.
- Hæld det smeltede og lettere afkølede smør i dejen i langsomt tempo uden forsigtig omrøring.
- Kom dejen i en form beklædt med bagepapir, og bag den i ca. 40 minutter.
- Lad den bagte kage hvile i formen en halv times tid, og sæt den derefter til afkøling på en rist.
Creme
- Rør honningen ud i yoghurten. Pisk fløden til skum, og vend den forsigtigt i yoghurten. Anret cremen oven på kagen med lidt ekstra honning eller server den ved siden af i en skål.
Skriv et svar