Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Appelsinkage med birkes og yoghurtcreme

7. februar 2017 by Valbylille Skriv kommentar

Gå til opskrift

Appelsinkage med birkes og yoghurtcreme – en impulsiv søndagskage af allerbedste slags.

Kender I det, at man har akut lyst til kage, men køleskabet kun rummer  en halv pakke smør og 0 æg? Det skete for mig i søndags. Eller rettere for Manden. Eller os. Det var i hvert fald ham, der blev ramt af akut kagetrang, men dog mig der skulle finde en løsning. Og jeg orkede altså ikke at bevæge mig udendørs i retning af hverken bager eller butik – Det er jo blevet megakoldt igen.

Løsningen måtte derfor findes i det halvtomme køkken, og ved I hvad? Jeg fandt den! Jeg er intet mindre end dobbelt op begejstret over resultatet. Først og fremmest fordi det faktisk lykkedes at lave en supersaftig søndagskage, som mand og børn satte til livs med stor tilfredshed. Dernæst fordi jeg også huskede at tage et par billeder, så jeg også kan dele opskriften her. Det føles som en evighed siden sidst.

Kagen er blød og klistret indeni, og kan spises både med og uden yoghurtcreme. Jeg foretrækker den helt klart med creme, fordi det gør den lidt mere eksklusiv. Altså bare på den der måde, hvor man bliver nødt til at bruge en tallerken og gaffel. Det kan jeg godt lide.

Appelsinkage med birkes og yoghurtcreme

5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Recipe

Ingredienser
 

Kage

  • 2 appelsiner
  • 200 g sødmælksyoghurt
  • 200 g sukker
  • 1 tsk natron
  • 250 g mel
  • 100 g smør
  • 1 spsk birkes - kan udelades

Creme

  • 200 g sødmælksyoghurt
  • 1 dl piskefløde
  • 2-3 spsk acaciehonning

Sådan gør du
 

Kage

  • Tænd ovnen på 180c.
  • Smelt smørret i en lille gryde ved svag varme.
  • Skræl appelsinerne, og fjern kernene. Blend dem, og si saften ned i en en skål. Rør yoghurt, sukker og birkes i saften. Sigt også mel og natron i, og vend dejen sammen.
  • Hæld det smeltede og lettere afkølede smør i dejen i langsomt tempo uden forsigtig omrøring.
  • Kom dejen i en form beklædt med bagepapir, og bag den i ca. 40 minutter.
  • Lad den bagte kage hvile i formen en halv times tid, og sæt den derefter til afkøling på en rist.

Creme

  • Rør honningen ud i yoghurten. Pisk fløden til skum, og vend den forsigtigt i yoghurten. Anret cremen oven på kagen med lidt ekstra honning eller server den ved siden af i en skål.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Kager og sødt, Lagkage og skærekage, Vinter Tags: appelsin, bagværk, birkes, frugtkage, yoghurt

« 10 fornøjelser i februar
Mandeltuiles med chokolademousse »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved