Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

Ananassorbet med vanilje

16. november 2015 by Valbylille 4 kommentarer

Gå til opskrift

ananasis-2

Pigens bedste veninde er pjattet med ananas. Hun er en virkelig dejlig pige, som vi alle elsker at have på besøg, så selvfølgelig skal hun forkæles med ananas og andre favoritter, når hun er her. Det er dog ikke altid, at vi er lige så heldige med frugten, som Pigen er med sin veninde.

Af og til kan ananas være en lidt krads sag, hvor sødme og smag forsvinder i en ikke specielt rar mundoplevelse. Med lidt trylleri og tilberedning kan den dog blive ganske lækker alligevel.

Sidst vi havde fået en af de kradse banditter med hjem, lavede jeg sorbet af den, og pigerne var vilde med den. Opskriften kræver en ismaskine, men er ellers ganske nem at gå til.  ananasis-3

Isen er lavet med vaniljesirup, og smagen leder tankerne hen på en klassisk københavnerstang. Den smager utrolig godt som den er, men med flødeskum og grofthakket chokolade bliver den altså endnu bedre. Næste gang vil jeg dog swirle den ind i en god hjemmelavet vaniljeis. Den udgave vil helt sikkert tage kegler.

Når jeg laver sorbet, bruger jeg gerne en basisopskrift på sirup med lige dele vand og sukker. Mængden afhænger af frugtens sødme, så det er næsten umuligt at angive de præcise mængder. Heldigvis er det nemt at smage til undervejs, og lagen kan sagtens holde sig et par uger i en tætlukket beholder på køl. Så er der jo en god anledning til endnu en portion.

Husk ved tilsmagning, at isen vil smage mindre sødt end frugtpuréen. Tilsæt derfor lidt ekstra sirup, når puréen har den ønskede sødme.

Ananassorbet med vanilje

Valbylille
Hjemmelavet sorbet smager af rigtig frugt og er en dejlig dessert, der kan serveres alene eller som del af en dessertanretning. Denne ananassorbet er tilsmagt med vanilje, hvilket leder tankerne hen på en klassisk københavnerstang.
5 fra 6 stemmer
Udskriv Pin Recipe
Arbejdstid 20 min
Køle- og frysetid 4 t
Samlet tid 4 t 20 min
Ret Dessert
Køkken Ukendt
Antal 12 kugler
Kalorier 126 kcal

Specialudstyr

  • Ismaskine

Ingredienser
 

  • 700 g ananas
  • 3 dl vand
  • 300 g sukker
  • 1/2 stang vanilje

Sådan gør du
 

  • Kog sukker og vand sammen med vaniljekorn og den tomme vaniljestang. Lad den færdige sirup køle lidt på køkkenbordet, og sæt den derefter på køl et par timer, til den er køleskabskold.
  • Tag vaniljestangen op.
  • Blend ananasen med ca. 4 dl sirup. Begynd evt. med at tilsætte 3 dl, og smag til med resten.
  • Kør frugtpuréen på en ismaskine, og sæt den derefter i fryseren et par timer. (Hvis ikke du har en supermaskine)
  • Tag isen ud 5-10 minutter før servering.
Har du prøvet opskriften?Fortæl mig, hvad du synes om den!

ananasis

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Glutenfri, Is, Italien, Kager og sødt, Opskrifter, Sommer, Valentinsdag, Vegansk, Vinter Tags: sorbet

« Hindbær og strandtur i november
Årets adventskrans og fødselsdagsglimt »

Kommentarer

  1. Lucastheguccigang skriver

    15. august 2020 kl. 15:39

    Rigtig god opskrift!

    Svar
    • Valbylille skriver

      15. august 2020 kl. 22:34

      Tak! Det er jeg glad for, at du synes.

      Svar
  2. Christian Jul Jensen skriver

    16. september 2020 kl. 13:21

    5 stars
    Super opskrift. Vi er godt på vej til at genoplive super Woffler is’en.

    Svar
    • Valbylille skriver

      16. september 2020 kl. 13:37

      Tusind tak 🙂 Jeg måtte lige google Woffler – Det er jo den is, jeg aldrig måtte få, fordi den var så stor! Ananas og nougat – så bliver det ikke bedre.

      Svar

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved