Pigens bedste veninde er pjattet med ananas. Hun er en virkelig dejlig pige, som vi alle elsker at have på besøg, så selvfølgelig skal hun forkæles med ananas og andre favoritter, når hun er her. Det er dog ikke altid, at vi er lige så heldige med frugten, som Pigen er med sin veninde.
Af og til kan ananas være en lidt krads sag, hvor sødme og smag forsvinder i en ikke specielt rar mundoplevelse. Med lidt trylleri og tilberedning kan den dog blive ganske lækker alligevel.
Sidst vi havde fået en af de kradse banditter med hjem, lavede jeg sorbet af den, og pigerne var vilde med den. Opskriften kræver en ismaskine, men er ellers ganske nem at gå til.
Isen er lavet med vaniljesirup, og smagen leder tankerne hen på en klassisk københavnerstang. Den smager utrolig godt som den er, men med flødeskum og grofthakket chokolade bliver den altså endnu bedre. Næste gang vil jeg dog swirle den ind i en god hjemmelavet vaniljeis. Den udgave vil helt sikkert tage kegler.
Når jeg laver sorbet, bruger jeg gerne en basisopskrift på sirup med lige dele vand og sukker. Mængden afhænger af frugtens sødme, så det er næsten umuligt at angive de præcise mængder. Heldigvis er det nemt at smage til undervejs, og lagen kan sagtens holde sig et par uger i en tætlukket beholder på køl. Så er der jo en god anledning til endnu en portion.
Husk ved tilsmagning, at isen vil smage mindre sødt end frugtpuréen. Tilsæt derfor lidt ekstra sirup, når puréen har den ønskede sødme.

Ananassorbet med vanilje
Specialudstyr
- Ismaskine
Ingredienser
- 700 g ananas
- 3 dl vand
- 300 g sukker
- 1/2 stang vanilje
Sådan gør du
- Kog sukker og vand sammen med vaniljekorn og den tomme vaniljestang. Lad den færdige sirup køle lidt på køkkenbordet, og sæt den derefter på køl et par timer, til den er køleskabskold.
- Tag vaniljestangen op.
- Blend ananasen med ca. 4 dl sirup. Begynd evt. med at tilsætte 3 dl, og smag til med resten.
- Kør frugtpuréen på en ismaskine, og sæt den derefter i fryseren et par timer. (Hvis ikke du har en supermaskine)
- Tag isen ud 5-10 minutter før servering.
Rigtig god opskrift!
Tak! Det er jeg glad for, at du synes.
Super opskrift. Vi er godt på vej til at genoplive super Woffler is’en.
Tusind tak 🙂 Jeg måtte lige google Woffler – Det er jo den is, jeg aldrig måtte få, fordi den var så stor! Ananas og nougat – så bliver det ikke bedre.