Valbylille

Opskrifter og hverdagsliv

  • Opskrifter
    • Måltid
      • Morgenmad
      • Frokost og småretter
      • Snacks
      • Aftensmad
      • Salat og tilbehør
      • Madtærter og pies
      • Pandekager og vafler
      • Pasta
      • Pizza
      • Sandwich, tacos og burger
      • Suppe
    • Køkken
      • Asien
      • Danmark og Norden
      • England
      • Frankrig
      • Indien
      • Italien
      • Latinamerika
      • Middelhavet
      • USA
    • Nemt og hurtigt
      • Familiefavoritter
      • One pot / one pan
      • Slow cooker
    • Højtid og sæson
      • Efterår
      • Fastelavn
      • Forår
      • Fødselsdag
      • Halloween
      • Jul
      • Påske
      • Skolestart
      • Sommer
      • Valentinsdag
      • Vinter
    • Diæt
      • Glutenfri
      • Sund i januar
      • Vegetar
      • Vegansk
    • Kager og sødt
      • Brownies, muffins og andre små kager
      • Dessert og tærter
      • Is
      • Lagkage og skærekage
      • Slik og konfekt
      • Småkager og cookies
      • Syltetøj, sirup og smørbart
    • Brød og boller
    • Drikke
    • Sauce, dressing, syltet tilbehør mm.
  • Inspiration
    • Bøger, film og spil
    • Krea
    • Oplevelser
  • Krummer
    • Et år i Valbylille
    • Søndagsfavoritter
    • Sniksnak
    • Tænker på…
  • Om Valbylille

2020 Highlights

31. december 2020 by Valbylille Skriv kommentar

Tusind tak til alle jer der har læst med gennem året. Jeg håber, at I vil komme igen i 2021.

Godt nytår alle sammen! Jeg håber, at I har en dejlig aften i vente og kommer godt ind i 2021.

Jeg har hidtil forholdt mig tavs om corona, fordi jeg gerne vil holde dette domæne fri for den slags bekymringer. Her på årets sidste dag, bliver jeg dog nødt til at udtrykke, hvor fantastisk det er, at vaccinen nu er kommet til landet og ud i verdenen. Selvom nytårsfesten måske bliver mindre, er der så meget mere at fejre!

Spørgsmål: Hvad er dine planer for nytårsaften?

Efter pressemødet tirsdag brugte vi en hel aften på at tale os frem til, om vi skulle aflyse eller holde fast i vores planer. Vi endte med det sidste, men hvis du havde hørt vores samtale, havde du nok sat pengene på det første. Vi får besøg af et vennepar og deres børn, og det glæder jeg mig til. Derefter er jeg igen isoleret med børnene, og vi pønser på at flytte hjemmeskolen og min arbejdsplads til sommerhuset for at få lidt luftforandring. Så kan Manden boltre sig i huset, når han en gang i mellem er hjemme fra arbejde.

2020 har fået meget skæld ud, og jeg vil gerne medgive, at det ikke har været det mest spændende år og at det for mange har været rigtig skidt. Fra min lille plads i verden har det alligevel været et godt år med nye indsigter og mange små glæder, og dem vil jeg gerne fastholde et øjeblik. Når verden byder på pandemi og vanvittig politik virker det endnu vigtigere at huske de små glæder og succes’er.

Her på årets sidste dag får I derfor et lille udpluk af mine highlights fra 2020. Det meste er blogrelateret, men lidt private oplevelser har også sneget sig med.

Here it goes: Mine highlights fra 2020.

1. Perfekt julemiddag

For at begynde med det sidste, så var juleaften virkelig hyggelig og middagen var særdeles vellykket. Alt blev færdig på samme tid, juleanden var saftig, og sovsen smagte så godt, at jeg slet ikke overvejede at tilsætte gastrik som jeg plejer. Det var godt nok den forkerte der fik mandlen, men da den yngste, som aldrig nogensinde har fået mandlen (indsæt selv bævende, grådlabil stemme) bed sig hårdt i tungen og skulle ud at have et glas koldt vand, smuttede mandlen diskret fra den ene tallerken til den anden. Og hvilken lykke! At se den lille fyr pakke sin mandelgave op var helt bestemt aftenens højdepunkt.

2. Alternativt teater

I december har jeg stornydt, at det Kongelige Teater har filmet flere af deres forestillinger, så man kan gå i teatret i stuen. Vi har set Nøddeknækkeren, Askepot og Prinsesessen på Ærten som ballet og Intet som opera. Sidstnævnte så jeg som skuespil sidste år, og jeg må altså snart have læst bogen, selvom jeg er noget ældre en målgruppen. Historien er helt vild og jeg vil have mere. Ballet på tv er genialt, mens opera desværre er en anelse mere udfordrende, da man ikke får teksten med, når de zoomer ind på sangerne. Det skal dog ikke hindre mig i at snuppe en forestilling mere. Som altid med ballet og opera er det dog en god ide at sætte sig ind i handlingen først.

Den bedste forestilling oplevede jeg dog i foråret, hvor Teater V inviterede til zoom-forestillingen “Safe Space”. Det er så sejt, at de på kort tid fra nedlukningen fik stablet en forestilling på benene der ikke bare vises over zoom, men bruger mediet aktivt i foretællingen. Og så er forestillingen endda god. Jeg har hørt, at de barsler med en ny online-forestilling, og jeg skal helt bestemt sikre mig en billet.

Pigen på vej over et hidsigt bump.

3. Mountainbike i Silkeborg

I sommerferien kørte vi for første gang mountainbike sammen hele familien – både på stier og på egentlig mtb-spor i skovene ved Silkeborg. Det er rimelig nyt for mig, og jeg havde aldrig troet, at jeg skulle finde fornøjelse i at cykle uden at have en destination. Jeg har et meget nært forhold til min hverdagscykel og kan blive helt trist ved tanken om, at den snart skal udskiftes. Den har dog altid blot været et transportmiddel, og jeg havde aldrig troet, at jeg skulle cykle for sjov. Og så endda sammen med hele familien. Jeg er vild med det.

4. De ni bedste opskrifter jeg har delt i 2020.

Disse opskrifter laver jeg konstant. Familien bliver aldrig trætte af dem, og hvis det stod til dem behøver jeg ikke at udvikle flere opskrifter. Behovet er dækket.

Bananbrød med chokoladestykker

Jeg har Manden mistænkt for at gemme bananerne, så de får så mange brune pletter, at ingen vil spise dem, men de til gengæld er helt perfekt modne til bananbrød.

Lammekødboller i krydret sauce

Pigens livret – og hun påstår endda at hun ikke kan lide lam…

Indiske naan – ekstra bløde

Obligatorisk indslag ved hvert indisk måltid – og ofte spiser vi indisk fordi vi har lyst til naan.

Pandestegte skaftkoteletter med æbler, rødløg og sprød salvie

Min egen favorit. Drengen er mest til carbs og kødsovs, men det glemmer han alt om, når disse koteletter kommer på bordet.

Mørbradgryde med chorizo

En gammel kending i mit køkken, men ny på bloggen. En ret som jeg ofte laver, når vi inviterer til spilleaften.

Pork Wellington med svampe og sennep

Nem og imponerende gæstemad, som hele familien og vores gæster elsker. Til halloween legede vi, at det var en arm, og lavede en hånd med den butterdej, der var i overskud, og en pakke pølser. Det gik rent ind.

Pizzadej med øl

Jeg har længe arbejdet på at udvikle en nem pizzadej med god struktur og lidt syrlighed i smagen. Det lykkedes endelig i år, og blev til denne dej, hvor syrligheden kommer fra øl. Toppet med figner, burrata og rucola bliver det ikke bedre.

American pie med æbler i whiskykaramel

Endelig ramte denne opskrift bloggen. Det er en sand familiefavorit.

Brunkager med mandler, pistacie og kandiseret appelsin

Så gode, at vi gemte dem for børnene! Og så er de lavet med hjemmesyltet appelsinskal.

5. Bedste kommentarer fra jer

Jeg elsker at læse jeres søde kommentarer, og bliver altid både rørt og glad, når nogen tager sig tid til at skrive et par ord. Bliv ved med det!

Køkkenet er min legeplads, og jeg synes, at det er særligt sjovt at høre fra dem der leger med og justerer mine opskrifter efter eget humør. Tusind tak for det!

I år er der fx en der har tilsat lidt likør til min opskrift på mandelis med kaffesirup, hvilket lyder alt for lækkert. Der var også en, der skrev, at de var godt på vej til at genoplive super woffler-isen som kommentar til min opskrift på ananassorbet med vanilje. Det satte tanker i gang hos mig, og gæt engang, hvad min nytårsdessert er? Jeps, hjemmelavet super woffler.

Det er så fedt at få masser af inspiration retur på den måde.

Kommentarer med serviceoplysninger til andre har også en særlig plads i mit hjerte. Det kan fx være når nogen svarer på holdbarhed, inden jeg selv når det, eller kommer med forslag til andre ingredienser som fx i en kommentar til min opskrift på lammekødboller, hvor en kvinde har taget sig tid til at skrive, at man også kan bruge oksekød, hvis ikke man kan få fat på lam. Det er intet mindre end herligt!

Ananassorbet der i aften piftes op med nougatis, chokolade, valnøddekrokant og tuile og forhåbentlig smager som en ekstra lækker super toffler.

6. Bedste blogoplevelser hos andre

I år har jeg været lidt mere opsøgende for at finde nye blogs at læse med hos, og der er særligt to der har gjort indtryk. Og det er ikke madblogs.

Den første er Æselperspektiv, hvor Johanne skriver så fint og konkret om mange af de ting, som også rumsterer i mit hovede uden helt at kunne finde en form. Den kan jeg heldigvis finde hos hende.

Den anden er Blogsbjerg, som jeg fulgte fast for en del år siden, men som jeg af uransagelige årsager glemte. Nu er jeg tilbage, og nyder hvert et ord og overvejelse. Siden sidst er hun begyndt at skrive et ugentligt indlæg om, hvordan hun forsøger at leve et mere bevidst liv i forhold til bl.a. økonomi og bæredygtighed. Det er ganske inspirerende.

7. Genopåbning af bloggen

Det var også i 2020 at jeg både lukkede og genåbnede bloggen. Det første gik nemt, mens det andet krævede en del tilløb. Et hackerangreb var med til at tage bloglysten fra mig, og først ignorerede jeg det bare. Det kan og bør man dog ikke. Med professionel hjælp fik jeg renset mit domæne, og så kom skrivelysten bragende tilbage. Først holdt jeg igen, men hen ad vejen virkede det fjollet, og så tog jeg beslutningen om at vende tilbage. Det føltes rart, og min bloglyst har sidenhen kun taget til, og jeg er blevet mere bevidst om, hvad jeg vil med bloggen.

Nu bliver det spændende, hvad der sker de næste par måneder. Når jeg ser tilbage, er det tydeligt, at bloggen ofte bliver stille i årets første måneder trods store planer om det modsatte. Denne gang har jeg ikke så store planer. Til gengæld har jeg en fornemmelse af, at jeg kommer til at producere lige så meget indhold som de eneste måneder. Det håber jeg i hvert fald.

Godt nytår! Jeg håber, at du vil kigge forbi i 2021.

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Skrevet i: Et år i Valbylille, Sniksnak Tags: highlights, nytår, nytårshilsen

« Køkkenkatastrofer 2020
Pizza med hvidløgsmarineret palmekål og salami »

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Velkommen til Valbylille

Her kan du finde skønne opskrifter på hverdagsmad og søde sager. Køkkenet er min kreative legeplads, og jeg giver både mit bud på klassiske retter og helt nye opskrifter, som du ikke finder andre steder.

Alle opskrifter testes flere gange, og er nemme at gå til.

Mange hilsner
Emilie

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Søg efter opskrift

Opdaterede opskrifter

Jeg tester løbende de ældre opskrifter og tilføjer tekst og nye billeder. Her kan du se, hvad der senest er ændret:

Opskriften på hjemmelavede corn flakes er gjort printvenlig. Virkelig hyggelig opskrift, som børnene elsker at lave, og som måske kan bruges til madkundskab i hjemmeskolen?

—

Min opskrift på citronpasta med kammuslinger og ærteskud er opdateret med nye billeder. En herlig luksusret, som kan laves på blot 15 minutter.

—

Min opskrift på langtidssimret okseragout er gjort printvenlig, og jeg har tilføjet et par noter om tilberedning i slowcooker, tilberedningstid mm. Derudover har jeg efterredigeret de oprindelige billeder.

—

Sund i januar

Ja tak, flere sunde(re) opskrifter

Copyright

Ønsker du at bruge mine billeder og tekster på fx din egen blog eller i kommerciel sammenhæng, så send mig venligst en forespørgsel på mail: emilie(at)valbylille.dk

Kontakt

Har I spørgsmål til opskrifter eller andet, så skriv gerne i kommentarfeltet. Jeg besvarer dem altid – også selvom indlægget er gammelt. Vil I dele en hemmelighed eller spørge mig om noget generelt, så skriv til mig her: emilie(at)valbylille.dk

Søg efter opskrift

  • Instagram
  • Pinterest
  • Bloglovin
  • Email
  • RSS Feed

Copyright © 2021 Valbylille - all rights reserved