Go Back
Udskriv

Fedtebrød med to slags glasur

Det særlige ved disse lækre fedtebrød er glasuren - med rom til de voksne og med citron til alle. Selve kagerne er bagt efter en gammel opskrift, og smager præcis som fedtebrød bør smage.
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 25 minutter
Antal 60 stk

Ingredienser

Fedtebrød

  • 125 g mel
  • 1/4 tsk hjortetaksalt
  • 125 g smør
  • 65 g kokosmel
  • 65 g sukker

Glasur

  • 100 g flormelis
  • citronsaft
  • lys rom
  • krymmel

Sådan gør du

Fedtebrød

  • Tænd ovnen på 200c
  • Bland mel og hjortetaksalt, og smuldre smørret heri. Tilsæt kokosmel og sukker.
  • Ælt dejen sammen, og rul den i tre lange stænger.
  • Læg stængerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem 10-15 minutter ved 200c.
  • Tag stængerne ud af ovnen, og skær dem ud i ca. 1,5 cm brede snitter, mens de stadig er varme. Lad dem derefter køle af på bagepladen.

Glasur

  • Fordel flormelis i to skåle. Rør citronsaft i den ene portion, så der opnås en tyk glasur. Læg en klat på halvdelen af kagerne, og drys med krymmel.
  • Rør nu rom i den anden skål flormelis, og glaser resten af kagerne med romglasur.

Noter

Lav kun en glasur ad gangen, så der ikke bliver byttet om på dem. For at kende forskel anbefaler jeg at pynte de børnevenlige kager. Børn går altid efter de mest pyntede, og romglasuren er festlig nok i sig selv.
Romsmagen i denne glasur er mere markant end ved brug af romeessens. er du til en mildere romsmag, kan glasuren blandes med lige dele vand og rom.