Udskriv

Grønkålssalat med appelsin og sennepsdressing

Sund, nem og virkelig skøn grønkålssalat med appelsin, dadler og utrolig lækker dressing. Jeg serverer den både til hverdag og som frisk indslag til julemiddagen.
Forb. tid 10 minutter
Samlet tid 10 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 3 håndfulde grønkål vasket og snittet
  • 3 appelsiner
  • 10 dadler
  • 10 valnøddekerner
  • 1 tsk grov sennep
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk hvidvinseddike
  • 1,5 spsk olivenolie

Sådan gør du

  • Skær skrællen og den hvide hinde af appelsinerne. Skær appelsinen i fileter ved forsigtigt at skære ned langs de hvide hinder. Læg appelsinfileterne til side. Tag alt det der er skåret fra, og pres saften ned i en skål.
  • Kom honning, eddike, sennep og olie i skålen med appelsinsaft, og pisk det sammen. Smag dressingen til, og vend derefter grønkålen i.
  • Hak valnøddekernen groft og skær dadlerne i skiver.
  • Kom grønkålen i serveringskålen, og vend forsigtigt appelsinfileter, dadler og hasselnøddekerner i.