Udskriv

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter

Ingredienser

  • 200 g æbler i små stykker uden skræl og kernehus
  • 75 g lys sirup
  • 75 g lys moscovadosukker
  • 350 g havregryn finvalsede
  • 50 g kakao
  • 70 g solsikkekerner
  • 75 g mørk chokolade
  • 75 g soltørrede tranebær

Sådan gør du

  • Kog æblestykkerne til mos i en lille gryde med ca. 0,5 dl vand.
  • Bland imens havregryn, solsikkkerkerne og kakao i en stor skål
  • Når æblerne er kogt til mos, tilsættes sukker og sirup. Lad det simre under omrøring til sukker og æblemos er smeltet sammen.
  • Hæld æblemosen over havregrynene, og bland godt. Fordel havregrynene på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag granolen i ovnen ved 170c i 20 minutter. Brug en spatel til at vende granolaen og dele den i "chunks", og giv den ydereligere 10-20 minutter i ovnen.
  • Lad granolaen køle af på bagepladen. Tilsæt derefter tørrede tranebær og hakket chokolade.
  • Opbevar granolaen i et patentglas i køkkenskabet.