Udskriv

Cheeseburgerfad med quinoa

Som at spise en cheeseburger - bare meget sundere. Chesseburgerfadet med quinoa er en sand vinder hos min familie og en af få livretter som vi laver igen og igen.
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 2,5 dl quinoa
  • 5 dl oksefond eller -bouillon
  • 2 tsk olie
  • 1 løg hakket
  • 2 fed hvidløg presset
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 tsk røget paprika
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 2 spsk tomatkoncentrat
  • 2 spsk ketchup
  • 2 spsk sennep
  • 175 g cheddar revet
  • 1 spsk sesamfrø
  • 0,5 dl pankorasp
  • salt
  • peber

Servering

  • 1 iceberg i strimler
  • 6 drueagurker i skiver

Sådan gør du

  • Kog quinoaen i oksefond i ca. 15 minutter.
  • Kom olie på en pande, og steg løgene møre og klare ved middel varme. Tilsæt hvidløg, og steg det med 1-2 minutter. Kom løg og hvidløg i en skål
  • Kom lidt ekstra olie på panden, og skru op for varmen. Kom kødet på panden, og brun det godt.
  • Tilsæt røget paprika, hakkede tomater, tomatkoncentrat, sennep og ketchup. Rør det godt sammen, og lade det simre et par minutter.
  • Rør den færdigkogte quinoa i, og derefter halvdelen af osten. Smag til med salt og peber. Kom blandingen over i et ildfast fad, hvis ikke panden kan tåle at komme i ovnen.
  • Fordel resten af osten over retten, og drys derefter med pankorasp og sesamfrø. Sæt fadet eller panden i ovnen ved 200c og bag i ca. 25 minutter til osten er smeltet og skorpen er gylden.
  • Lad retten dampe af 5-10 minutter, og server med drueagurker i skiver og snittet icebergsalat.

Noter

Gør retten glutenfri ved at undlade rasp.
Brug gerne en god støbejernspande, der kan tåle at gå i ovnen.