Udskriv

Mokkakugler

Af alle dadelkugler er de her de bedste. Konsistensen er som førsteklasses romkugler og smagen er dyb og rund med et kækt strejf af kaffe.
Forb. tid 20 minutter
Hviletid 30 minutter
Samlet tid 50 minutter
Antal 20 kugler

Ingredienser

  • 125 g dadler stenfri
  • 1 dl kaffe nybrygget og stærk
  • 125 g mandelmel
  • 1 spsk kakao
  • 0,5 tsk vaniljepulver
  • 200 g mørk chokolade

Sådan gør du

  • Kilp dadlerne i små stykker, og lad dem trække i den varme kaffe i ca. 15 minutter.
  • Tag dadlerne fra kaffen, og blend dem sammen med mandelmel, vanilje, kakao og 1 spsk kaffe. Hold eventuelt lidt mandelmel og kaffe tilbage til at justere konsistensen.
  • Tril dadelmassen til 15-20 kugler og sæt dem på køl i mindst 15 minutter.

Chokoladeovertræk

  • Hak chokoladen helt fint, og smelt 2/3 dele over vandbad. Rør den smeltede chokolade i den resterende chokolade lidt efter lidt, til den smelter sammen. Hold resten af den smeltede chokolade varm, og tilsæt den efter behov, når den tempererede chokolade begynder at blive svær at arbejde med.
  • Brug en kødnål til forsigtigt at dyppe mokkakuglerne i chokolade. Sæt kuglerne på et stykke bagepair, til chokoladen er størknet.
  • Opbevar de færdige kugler på køl.

Noter

Opskriften kræver kun ca. 100 g chokolade, men det er svært at arbejde med så lidt, og jeg bruger derfor altid mindst 200 g til overtræk. Den overskydende chokolade kan nemt gemmes til næste gang. Hæld den i en beholder med tætsluttende låg, og lad den størkne, inden låget sættes på. Brug denne chokolade i vandbadet, næste gang du skal lave noget med chokoladeovertræk eller brug den fx til en kom varm chokolade.