Go Back
Udskriv

Hokkaidosuppe med kokos og krydrede græskarkerner

Skøn græskarsuppe med chili, lime og kokosmælk, der balancerer smagen helt perfekt. Græskarkerner ristet i ahornsirup og friske æbletern på toppen udgør prikken over i'et
Ret Suppe
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 5 timer
Samlet tid 5 timer 10 minutter
Antal 4 personer

Equipment

  • slowcooker

Ingredienser

Suppe

  • 1 stort hokkaido i grove stykker
  • 4 fed hvidløg
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 tsk tørret timian
  • 1 spsk ahornsirup
  • 8 dl hønsefond
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 lime* saften
  • salt

Topping

  • 1 dl græskarkerner
  • 2 tsk ahornsirup
  • 1 nip cayennepeber
  • 1-2 æbler

Sådan gør du

Suppe

  • Kom græskar, hvidløg, krydderier, sirup og fond i slowcookeren, og tilbered det ved lav varme i 4-5 timer.
  • Blend suppen, og smag til med limesaft, salt og den cremede del fra dåsen med kokosmælk. Hvis suppen er for tyk, tilsættes også væden. Læg låg på slowcookeren, og lad den stå en halv time mere.

Topping

  • Rist græskarkernerne på en tør pande, til de giver lyd fra sig. Kom cayennnepeber og sirup ved, og vend det godt rundt. Fordel de glaserede græskarkerne på et ark mad- eller bagepapir og lad dem køle af.
  • Server suppen med græskarkerner og æbletern til at drysse over.

Noter

*Limesaften kan snildt udskiftes med saft fra appelsin eller citron - især appelsin er godt.
Tip: Brug grøntsagsfond i stedet for hønsefond for en vegansk suppe
På komfuret
Suppen kan også snildt tilberedes på komfuret. I så fald skal der også bruges lidt olie og evt. lidt  mere fond. Græskarret bør også skæres i mindre stykker.
Steg først hvidløget let og tilsæt så græskarternene. Steg under omrøring til, græskarternen begynder at blive bløde i kanten. Tilsæt krydderier og sirup, og steg et par minutter mere. Hæld fonden ved, og bring gryden i kog. Når græskarterne er helt møre efter 30-45 minutter, blendes suppen, og den smages til med salt, lime og kokosmælk, som angivet i opskriften. Lad den simre 10 minutter, inden servering.