Udskriv

Risengrød

Når risengrøden skal være særligt god eller den skal bruges til risalamande, bruger jeg altid denne opskrift med sødmælk. Så får man ikke en mere cremet og lækker grød.
Tilb. tid 1 time
Antal 4 personer

Ingredienser

Risengrød

  • 3 dl grødris
  • 3 dl vand
  • 1,5 l sødmælk
  • salt

Æblekompot

  • 3 belle de boskoop skrællet og i tern
  • 2 spsk smør
  • 3 spsk rørsukker
  • 1 kanelstang

Anretning

  • 0,5 dl mandelflager ristede
  • 50 g smør
  • kanelsukker

Sådan gør du

Risengrød

  • Kom ris og vand i en gryde, og lad det koge op. Tilsæt mælken, og rør hyppigt, indtil mælken når kogepunktet. Skru derefter ned for varmen, og læg låget på.
  • Rør i gryden ca. hvert 10 minut. Når grøden er ved at være færdigt, smages den til med salt, og koger færdig uden låg.
  • Lad grøden hvile 5-10 minutter inden servering.

Æblekompot

  • Brun smørret i en lille gryde, og tilsæt sukkeret. Lad det koge sammen under omrøring. Det tage ret par minutter. 
  • Tilsæt æbletern og kanelstang, og vend æbleternene godt rundt i karamellen. Hæld evt. lidt vand ved, og lad det koge til en grov kompot. Det tager 5-10 minutter - længere tid hvis der bruges spiseæbler.

Servering

  • Server grøden med æblekompot, ristede mandler, smørklat og et lille drys kanelsukker.

Noter

Undlad salt, hvis grøden skal bruges til risalamande. For en mere intens vaniljestang i den færdige dessert, kan man lade en tom vaniljestang koge med.