Udskriv

Falske kastanjer

Ikke nok med at disse chokoladeovertrukne peanutbutterhapsere ligner kastanjer, så har de også en anden ting til fælles med de smukke efterårsbebudere. Jeg kan ikke gå forbi dem uden at tage en med mig. Den ægte slags ryger i lommen, og de falske i munden...

Antal 16 stk

Ingredienser

  • 150 g peanutbutter cremet
  • 50 g smør blødt
  • 50 g flormelis
  • 200 g mørk chokolade 70 %

Sådan gør du

  1. Bland peanutbutter, smør og flormelis til en klæbrig masse. Fordel den i et lag på 2-3 cm i en beholder og sæt den i fryseren i 30-40 minutter, til massen er fast og til at arbejde med.

  2. Tril ca. 16 kugler, og kom dem løbende tilbage i fryseren, så de ikke bliver bløde og mister formen. Læg dem fx på en tallerken beklædt med bagepapir.  Massen bliver hurtigt blød, og der skal arbejdes hurtigt, hvis man skal nå at trille alle kuglerne på en gang. Sæt evt. massen tilbage i fryseren efter 8 kugler, og vent 10-15 minutter, inden du triller resten.

  3. Opbevar kuglerne i fryseren, indtil de skal overtrækkes med chokolade.

Chokoladeovertræk

  1. Hak chokoladen meget fint. Smelt 2/3 over vandbad, og kom resten i en skål. Hæld forsigtigt halvdelen af den smeltede chokolade i skålen til den hakkede chokolade, og vend det sammen. Hvis det smelter sammen, er chokoladen klar til brug, ellers tilsættes lidt mere smeltet chokolade.

  2. Tag et par kugler ud af fryseren. Stik en kødnål i, og dyp dem i chokolade. Sæt dem derefter til afkøling på et stykke bagepapir. Det lille hul fra kødnålen dækkes til ved at stryge en finger eller bagsiden af en teske henover.

    Fortsæt til alle kuglerne er overtrukket med chokolade. Hvis chokoladen bliver for fast, tilsættes mere af den smeltede chokolade, som holdes varm over vandbadet.

  3. Opbevar de falske kastanjer i køleskabet indtil de skal spises. De bliver bløde og lækre på ganske få minutter, og chokoladeovertrækket holder fint på formen.

  4. Kom overskudschokoladen i en beholder, og gem den til næste gang du skal overtrække falske kastanjer eller andre søde sager.