Udskriv

Pulled pork chiligryde med mangosalsa

Alt er nemt i en slow cooker - også denne mexikanske chiligryde med svinekød. Meget dejlig ret, når man trænger til at få varmen.

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 6 timer 30 minutter
Antal 6 personer

Ingredienser

Pulled pork chiligryde

  • 1 løg skår i strimler
  • 1 gulerod finthakket
  • 2 røde peberfrugter i mundrette stykker
  • 4 koteletter 6-700 g
  • 680 g mosede tomater
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk røget paprika
  • 2 tsk spidskommen
  • 0,5 tsk chiliflager
  • 1 dl kaffe
  • 1 fed hvidløg knust
  • 20 g chokolade

Mangosalsa

  • 1 mango i tern
  • 5 forårsløg fintskårede
  • 1 lime saften

Sådan gør du

Pulled pork chiligryde

  1. Kom alle ingredienser undtagen chokolade i slow cookeren. Vend ingredienserne godt sammen. Sæt den på lav varme i 6-7 timer.

  2. Tilsæt chokoladen, når der er en time tilbage. Træk kødet i mindre stykker med to gafler, og smag til med salt, peber og evt. et ekstra drys chili. 

Mangosalsa

  1. Bland mangotern med fintsnittede forårsløg, og dryp med limesaft.

Servering

  1. Server pulled pork chiligryden med ris, mangosalsa, nachos og revet cheddar.

Opskriftsnoter

Traditionel tilberedning på komfur: Skær kødet i strimler, og brun det i lidt olie. Tag kødet fra, og steg løgene klare. Tilsæt de øvrige grøntsager og krydderierne, og steg yderligere et par minutter. Kom kødet tilbage i gryden sammen med resten af ingredienserne. Lad retten simre en times tid, og server som angivet ovenfor.

Tip: Retten kan med fordel tilsættes to dåser bønner, og serveres som tacosfyld. Eventuelle rester kan også spædes op med bønner.