Udskriv

Sydfransk tomatgalette

Skøn tomattærte, som jeg har perfektioneret gennem de sidste 12 år. Jeg håber, at I vil tage godt imod en af mine absolutte yndlingsopskrifter. Den smager dejligt af sommer i Provence.

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 1 tærte

Ingredienser

Dej

  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 150 g hvedemel
  • 50 g smør koldt
  • 150 g græsk yoghurt

Fyld

  • 2 spsk sennep
  • 150 g emmentaler revet
  • 4-500 g tomater i skiver
  • 2 kviste rosmarin finthakket
  • 2 kviste timian finthakket

Sådan gør du

Tærtebund

  1. Bland de to slags mel, og smuldre smøret deri, så der ikker er nogen fedtede klumper.

  2. Rør yoghurten i dejen, og tryk den sammen med hænderne. Tilsæt evt. lidt mere yoghurt eller lidt vand, hvis dejen ikke kan samles.

  3. Rul dejen ud på stykke bagepapir.

Fyld

  1. Fordel sennepen på dejen i et jævnt lag. Smør den helt ud til kanten.

  2. Fordel derefter osten på dejen. Efterlad en kant hele vejen rundt på ca. 3 centimeter uden ost.

  3. Drys rosmarin og timian på osten, og fordel så tomatskiverne, så der er en kan på 3 cm  yderst. Tomatskiverne må ikke overlappe hinanden.

  4. Fold kanterne ind, og tryk dem fast over tomatfyldet.

  5. Bag tomatgalletten ved 200c i 40 minutter. Lad den dampe af ca. 5 minutter inden servering

Opskriftsnoter

 Har man ikke friske krydderurter, kan der bruges knap 1 tsk tørrede krydderurter som erstatning.