Udskriv

Burger med spicy kylling, tzatziki og bløde løg i rødvin

En herlig sommerburger med masser af smag og perfekt match af sødt, krydret og saftigt fyld.

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 35 minutter
Antal 4 burgere

Ingredienser

Tzatziki

  • 1 agurk groftrevet og afdryppet
  • 200 g græsk yoghurt 10 %
  • 1-2 fed hvidløg presset
  • salt

Bløde løg

  • 4 små løg skåret i tynde ringe
  • 1 spsk smør
  • 1-2 spsk muscovadosukker
  • 1 dl rødvin
  • salt

Kylling

  • 2 kyllingebryster
  • 1 spsk muscovadosukker
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 spsk rapsolie

Servering

  • 3 håndfulde spinat skyllet og tørret
  • 4 burgerboller ristede

Sådan gør du

Tzatziki

  1. Bland hvidløg, yoghurt og revet agurk og smag til med salt.  Lad tzatzikien trække på køl, mens kylling og løg tilberedes.

Bløde løg

  1. Smelt smørret på en pande. Tilsæt løgene, og drys med lidt salt. Steg løgene klare under jævnlig omrøring.

  2. Tilsæt derefter sukkeret, og rør rundt til det er smeltet. Hæld rødvinen ved, og lad det simre ved svag varme. Løgene skal have i alt 20-25 minutter.

Kylling

  1. Begynd på kyllingen så snart løgene er på panden.

  2. Del kyllingebrysterne i to ved at skære ned gennem fileterne. 

  3. Bland en marinade af sukker, sambal oelek og olie. Kom det i en pose sammen med de fire kyllingstykker, og vend det godt rundt, så marinaden fordeles jævnt.

  4. Steg kyllingen på en varm pande ca 5 minutter på hver side.

Samling af burger

  1. Server burgerne med tzatziki nederst, kylling, køn og til sidst en god håndfuld frisk spinat på toppen.

Opskriftsnoter

Tzatzikien bliver bedst, hvis agurken rives et par timer i forvejen, og sættes til afdrypning i en sigte. Hvis dette ikke er muligt, kan man begynde med at rive agurken, og så først vende den i yoghurten umiddelbart inden servering, så den lige når at dryppe af en halv time. Man kan også blot skære den i skiver, og lægge dem på sammen med spinat til allersidst. Det smager også godt og giver lidt ekstra sprødhed til burgeren