Go Back
Udskriv

Hybensuppe

Antal 4 personer

Ingredienser

  • 300 g hele hyben
  • 1 l vand
  • 1,5 dl sukker
  • 1 stang vanilje
  • Reven skal fra 1 citron
  • evt. kartoffelmel

Sådan gør du

  • Skær top og bund af hybenerne og kog dem møre i vandet i ca. 30 minutter. Tag en ren gryde, læg en finmasket si henover og hæld hyben og vand over i sien.
  • Mos hyberne godt og grundigt med en grydeske, så alt frugtkødet bliver presset gennem sien. Bring hybensaften i kog og tilsæt kornene fra vaniljestangen, sukkeret og citronskallen.
  • Suppen kan spises både varm og kold. Serveres den varm, skal den forsigtigt jævnes med lidt kartoffelmel. Serveres den kold er den svær at jævne, da konsistensen ændrer sig. Jeg tilsatte ikke kartoffelmel, da jeg først havde tænkt mig at genopvarme den, men siden ombestemte mig. Den blev derfor lidt til den tynde side, men hellere det end for tyk. Vær derfor varsom med kartoffelmelet, hvis den skal spises kold.

Noter

Server den varme suppe som hyldebærsuppe med et par knuste tvebakker eller server den kolde suppe med en kugle is eller en klat skyr og pynt med revet citronskal.