Udskriv

Krydret blommeketchup

2 glas

Ingredienser

  • 1/2 kg blommer
  • 1/2 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk hakket ingefær
  • 1 kanelstang
  • 10 peberkorn
  • 5 allehånde
  • 1 anis
  • 4 nelliker
  • 1 dl brun farin
  • 1/2 dl æbleeddike
  • 1 spsk soja

Sådan gør du

  • Del blommerne i kvarte, og skær løgene i slanke både. Kom de tørre krydderier i et tefilter eller en lille gazepose og luk den godt til med køkkensnor.
  • Kom blommer, løg, hvidløg, sukker, eddike og krydderier i en dyb pande, og lad det koge under låg i ca. 1 time, til blommerne er helt bløde.
  • Tag gazeposen op, og pres ketchuppen gennem en si ned i en ren gryde.
  • Kog ketchuppen ca. 10 minutter mere, til den tyknes. Tilsæt soja og smag evt. til med mere sukker og eddike.
  • Hæld den rygende varme ketchup på rene, skoldede glas, og luk dem straks til.