Udskriv

Boston beer baked beans

Ingredienser

  • 450 g hvide bønner tørre
  • 2 dl muscovadosukker
  • 2 tsk sennepspulver
  • 1 tsk salt
  • peber
  • 5 dl vand
  • 3 dl mørk øl
  • 300 g svinebryst i skiver uden svær
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg

Sådan gør du

  1. Udblød bønnerne efter anvisning på posen. Kog dem i letsaltet vand i 15 minutter.
  2. Rør sovsen sammen af sukker, sennepspulver, salt, peber, vand og øl.
  3. Brun svinebrystet på en pande, og skær skiverne i mundrette bider.
  4. Hak løg og hvidløg.
  5. Kom de afdryppede bønner i en støbejernsgryde sammen med løg og gris. Hæld sovsen over, og dæk gryden til med låg eller folie.
  6. Sæt gryden i en 165c varm ovn i 4-6 timer. Kig til bønnerne undervejs og tilføj evt. lidt mere øl eller vand, hvis retten er ved at koge tør. Hvis bønnerne ikke er ved at være møre efter 4 timer, sættes temperaturen op til 185c.