Udskriv

Blommetærter med marcipan

Ingredienser

  • 250 g hvedemel
  • 125 g koldt smør
  • 80 g sukker
  • 1 æg
  • 150 g marcipan
  • 100 g sukker
  • 100 g smør
  • 1 æg
  • evt 1-2 tsk kanel
  • 12 blommer

Sådan gør du

  1. Smuldr smørret i melet, til det har konsistens som savsmuld. Vend derefter sukkeret i og saml til sidst dejen med ægget.
  2. Rul dejen ud mellem to lag bagepapir og stik 12 cirkler ud, som passer til formene. Prik bundene med en gaffel, og bag dem 10 minutter ved 200 c.
  3. Rør marcipan, sukker, smør og æg sammen med en elpisker, og skær blommerne i både.
  4. Tag tærtebundene ud af ovnen og prik dem med en gaffel igen. Fordel marcipanfyldet jævnt, drys evt. lidt kanel over, før blommeskiverne lægges på. Bag tærterne i 20-25 minutter.